Koti Uutisia Rabbi: “Mustat ovat apinoita”

Rabbi: “Mustat ovat apinoita”

18

Israelin korkeimmassa asemassa oleva sefardijuutalaisten rabbi Yitzhak Yosef on päätynyt mediamyllytykseen sen jälkeen kun hän lauantaisaarnan aikana kutsui mustia apinoiksi. Kyseinen lausahdus tapahtui, kun Yosef kertoi siitä, kuinka kukinnassa olevia hedelmäpuita tulisi siunata. Samanaikaisesti hän muistutti, että myös “outoja eläimiä” tulisi siunata. Esimerkkinä oudosta eläimestä Yosuf käytti mustaa lasta, joka kävelee amerikkalaisella kadulla valkoisten vanhempiensa kanssa.

Yosuf kuvaili mustia “apinoiksi” ja käytti myös heprean sanaa kushi, joka on alentava termi mustille. Yosufin toimistolta väitetään, että hänen lausahduksensa olivat lainauksia Talmudista.

Yosufin kommenttien kaltaiset lausahdukset eivät ole harvinaisia Israelissa. Muun muassa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kutsunut mustia suuremmaksi uhaksi Israelille kuin terrorismi.

Lähteet: Nordfront.se (1, 2), The Forward

18 KOMMENTIT

 1. Jos juutalainen lausuu tällaista tekstiä niin onko se vihapuhetta vai pyhää puhetta? Vai kenties harkitsematon todistus?

  On mielenkiintoista näiden konkreetisten esimerkkien kautta todeta miten eriarvoinen maailma on.

  • No, mitenkä on vaikka Suomessa (((median))) suhtautuminen KANTAAOTTAVAAN taiteeseen, JOS se ottaakin kantaa perinteisten arvojen puolesta tai “pakolaisia” vastaan? Eihän sitä silloin mainita puolella sanalla pikku-uutisessakaan. Mukana tässä mielenmyrkytyksessä ovat niin (((YLE))), (((Sanoma-Bonnier))) kuin (((pienet paikallislehdetkin))). Ei tipu palkintoja eikä kunniaa, jos eivät valheita kirjoiteta — mikä on melko ironista, sillä ovathan nämä em. saastatötteröt osa sitä valalla vannottua parempaa journalismia.

 2. Ei juutalaiset voi olla rasisteja mustia kohtaan koska juutalaiset eivät kontrolloi mitään instituuttia.

 3. [Julkaisun oikeusturvan takaamiseksi poistamme mahdollisesti rikolliset kommentit. – Toimitus]

  • Hyvä, hyvä! Juuri näin. En viitsi edes tässä nyt elaboroida sen kummemmin. Eiköhän jokainen jo tiedä näiden saastaisten murhaajien résumén.

   • Eihän tuota “valittua kansaa” aja eteenpäin muu kuin raha, valta ja viha muita kansoja kohtaan.

 4. ♫ Apina se on… ♪

  ♫ Jutku se on… ♪

  Totta. Muistaako joku sen “nazi”-dokkarin (näytetty YLEllä vanhoihin hyviin aikoihin eli kauan sitten) jossa kaljupäät lauloivat noita? Siinä kerrotiin myös vitsi siirrettävästä puhelinkopista: juutalaiselle mentiin sanomaan, että teille on puhellu. Sitten jutikka meni koppiin, joka olikin liikkuva kaasukammio. Heh, aikamoista. Muistan kun isot eräät isot pojat uskottelivat minulle aikoinaan tuon olleen totta.

 5. Miksi juutalaisten diasporassa ajama politiikka eroaa niin rajusti Israelin politiikasta? Miksei Israel syleile mustia niin kuin EU ja USA tekee?

 6. Kerrankin olen tämän suuren rasistin kanssa samaa mieltä. Mitäpä tuota ihmettelemään. Kaikki valveutuneet ja kusettamattomat yksilöt tiedämme sen, että juutalaiset ovat itse maailman rasistisin etninen ryhmä ja kansakunta. Mutta älkääpä antako asioiden nousta päähän. Myös me goyinit olemme aivan samassa kastittomuudessa “mustien apinoiden” kanssa. Shalom!

  • Eivät juutalaiset voi olla rasisteja sillä hehän ovat huma… eikun jumalan valittu kansa joka saarnaa rauhaa ja rakkautta ihan niinkuin Jeesus. Jonka he ohimennen ja vahingossa sattuivat teloittamaan.

   Valkoinen kristitty tai ateisti on se maailman ainoa rasisti ja kaikki muut ovat uhreja. Kysy vaikka… hmm… juutalaisilta! Slalom arabikum!

 7. Jetsulleen! Kun mie kommentoin loivasti jollekkin vihervasurille (siis ihan sanallisesti eikä erityisen ärtyneesti)mitä mieltä oon näistä guldamulkeroista, niin mie istun putkalla perustelemassa konstaappeli pampulle oikeuttani ajatella. Sitten tulleepi syyttäjän lappu joka miun on haettava raashupailun oikeuden kansliasta ja tämän jälkeen ootettava vielä pukama punasena koko tuomioistuin käsittely. Ja mita ma saan? Sakkoa niinkun lampaan kusrakkoa ja monta päivää rokulia mokoman takia, niin etten kerenny niitä sakkoja tienaamaan. Ja nyt, NYT joku rabbuuni laukasee saman lauseen ja HÄN kokee vääryyttä. Mieleni tekisi kirota ja sanonkin että hitsinpimpulat!

 8. Nyt äkkiä Mossadin pojat järkkäämään joku false flag (vai oliko just Ranskassa joku?) että saadaan huomio ohjattua muslimeihin eikä juutalaisten röyhkeään rasismiin joka tulee esiin tämän rabbin talmud sitaateissa.

 9. Vaan mitenkäs nämä mustat juutalaiset? Sellaisiakin on. Onko ne oikeaoppisia apinoita? Jos näin on niin oikeat apinat kuten simpanssit ja paviaanit ovat joutuneet rasismin kohteeksi.

 10. Tässä juutalaiskysymyksessä, ainoa asia, joka ihan spontaanisti harmittaa on, että miksei holokaustia tapahtunut

  • Ei juutalaisia tarvitse hävittää. Riittää jos heille annetaan oma planeetta ja kaikki muuttavat sinne.

Comments are closed.