Koti Artikkelit PVL:n jäsenen väitettiin syyllistyneen eläinrääkkäykseen – lääninhallitus totesi eläinten voivan hyvin

PVL:n jäsenen väitettiin syyllistyneen eläinrääkkäykseen – lääninhallitus totesi eläinten voivan hyvin

8

Ruotsalaislehti Expressen GT kirjoitti kesäkuussa kissankokoisin otsikoin väitteistä, joiden mukaan eräs Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsen olisi syyllistynyt maatilallaan eläinten kaltoinkohteluun, heitteillejättöön ja suoranaiseen eläinrääkkäykseen. Lääninhallituksen virkailijat kävivät tekemässä tilalle tarkastuksen, eivätkä he tulleet käyntinsä jälkeen samaan tulokseen väitteiden kanssa. Aiheesta on Suomessa kirjoittanut eräs tunnettu antifasistinen ryhmittymä verkkosivuillaan.

Kuten Pohjoismainen Vastarintaliike painottaa poliittisessa manifestissaan, liike arvostaa ja kunnioittaa suuresti luontoa ja eläimiä. Asia otettiinkin liikkeessä vastaan sen vaatimalla vakavuudella, vaikka GT:n artikkelista huomasi selvästi, ettei se antanut asioista totuudenmukaista kuvaa. Asiasta aloitettiin tutkinta, ja lääninhallituksen tekemästä raportista sekä jäsenen kanssa käydyistä useista keskusteluista käy ilmi, että GT:n propaganda-artikkeli sisälsi jopa odotettua enemmän vääristelyä.

GT:n sensaationhakuinen otsikko: “Kauhukuvia natsijohtajan maatilalta”

Liioitelluin graafisin kuvauksin, huolella valituin kuvin ja lääninhallitukselle tilasta vinkanneiden, maatilan toiminnan pyörittämisestä juuri mitään ymmärtävien poliisien sitaatein liikkeen jäsenestä on kirjoitettu kuin pahimman luokan eläinrääkkääjästä. Lääninhallituksen tarkastaja totesi kuitenkin tilan pitäjälle eläinten voivan hyvin ja olevan hyvässä kunnossa. Viranomaisten raportissa oli kuitenkin muutamia huomioita, jotka on listattu seuraavassa lyhyin selityksin:

– Eläimille oli saatavilla huonosti kuiviketta. Lehmien ja sonnien kaltaiset eläimet tarvitsevat elinpaikkaansa kuivikepedin, joka tarkoittaa kasaa kuivia olkia, johon eläimet tekevät tarpeensa. Tilan pitäjällä tulisi aina olla tätä varten tarpeeksi kuivia olkia. Kyseisellä tilalla näitä oli liian vähän.

– Yhdellä sonnilla oli liian pitkät sorkat. Kyse oli sonnista, joka viedään jo nuorena teuraalle ja jollaisten sorkille tarvitsee tehdä mitään vain hyvin harvoin.

– Kaksi sonnia näytti jonkin verran laihoilta. Nämä arvioitiin kuitenkin kontrollissa vielä hyvän painoisiksi.

– Ikkunoiden edestä puuttuu yksi salpa. Tämä arvioitiin turvallisuusriskiksi, mutta tilalla jo aiemmin käyneet tarkastajat eivät ole tähän reagoineet.

– Jotkut vasikat olivat likaisia. Niistä tulee likaisia hyvin helposti, jos ne menevät makuulle jonnekin, minne niiden ei pitäisi.

– Lampaiden säilöttyä rehua oli päässyt pilaantumaan. Näin käy hyvin helposti ilmoilla, jolloin varjossa on 29 astetta lämmintä.

– Kaksi kania juoksi pitkin tilaa vapaina. Sääntöjen mukaan niiden tulisi ilmeisesti olla häkeissä.

– Lampaiden turkit olivat kerimättömiä ja epäsiistejä. Turkin keriminen vaaditaan tehtäväksi kerran vuodessa, vaikka monet tekevät sen kaksi kertaa vuodessa. Nämä lampaat olivat juuri menossa kerittäviksi, ja sitä ennen ne oli keritty lokakuussa 2017.

– Joillakin lampailla oli liian pitkät sorkat. Nämä hoidetaan kerimisen yhteydessä.

– Rikkinäiset rehutelineet voivat muodostaa turvallisuusriskin.

– Katossa riippuva lämpölamppu saattaa olla turvallisuusriski. Lamppua ympäröi ja ovat koko ajan ympäröineet suojakalterit juuri turvallisuusriskien minimoimiseksi.

On ilmeistä, ettei näissä huomioissa ole kyse mistään äärimmäisen huonosta eläinten ylläpidosta tai eläinrääkkäyksestä, sillä lääninhallituksen vierailu johti vain varoitukseen, jollaisia viranomaiset tavallisesti pienistäkin puutteista antavat. Mikäli tilan olosuhteet olisivat todellisuudessa olleet GT:n kuvailujen kaltaiset, lääninhallitus tuskin olisi katsonut tätä sormien läpi vaan ottanut eläimet huostaansa ja asettanut tilan pitäjälle eläintenpitokiellon.

Maatilan pitäminen on jaksoittain hyvinkin stressaavaa, ja lääninhallitus antaa vastaavia huomautuksia lähes joka kerta, kun se vierailee jonkun tilalla. Vielä stressaavammaksi tilanteesta tekee se, että tilan hoitamisen lisäksi viljelijän on tehtävä samanaikaisesti toista työtä pärjätäkseen. Nykyinen politiikka nimittäin tekee pelkästään maatilan pidolla elämisen käytännössä mahdottomaksi erityisesti sellaisella tilalla, joka ei vielä ole ehtinyt tuottaa mitään. Lisäksi tila on maksettu pankkilainalla. Tässä tapauksessa maatilan pitäjä tekee lisäksi kokoaikatyötä toisessa työpaikassa, sadonkorjuu oli täydessä vauhdissa ja tilattuja osia odotettiin parhaillaan erääseen rikkinäiseen mutta välttämättömään koneeseen.

Kansallissosialistin tulee kuitenkin pyrkiä toimimaan korkeamman moraalin mukaan ja olemaan tavallista parempi ihminen. Kysymys eläinten hyvinvoinnista on niin tärkeä, että liike on ollut analyysissään lääninhallitusta huomattavasti ankarampi. Vastarintaliike on sitä mieltä, että edellä mainitut puutteet eivät ole hyväksyttäviä edes niissä olosuhteissa, jotka tilallisella on, ja hänen kanssaan on puhuttu asiasta. Tilallinen onkin ryhtynyt heti toimiin, ja alle viikossa hän on tarttunut kaikkiin ongelmiin muutamien vapaaehtoisten tovereiden avustuksella tehden eläinten oloista entistä paremmat. Henkilö päätti jo syksyllä myydä osan eläimistään tänä kesänä, jotta hänellä olisi enemmän aikaa jäljellä oleville eläimille. Vastarintaliike tulee tekemään tilalle pistokäyntejä, jotta eläinten olot pysyvät jatkossakin samalla tasolla kuin ne tällä hetkellä ovat.

Voi myös mainita, että kyseinen jäsen on huolehtinut järjestöön liittyvistä velvollisuuksistaan esimerkillisesti ja häneen luotetaan näissä asioissa edelleen täysin.

Myös Suomen äärivasemmistolainen sivusto Varisverkoston levitti kyseisestä tapauksesta valepropagandaa.

Lähde: Nordfront

8 KOMMENTIT

 1. Noniin, no tämän tiesin heti kun luin tuon “uutisen” roskasakki Varisverkoston verkkosivuilta, että se on ihan täyttä paskaa, kuten kaikki muukin mitä tuo kehitysvammaisten huumeporukka kirjoittelee. 🙂 Eläimiä ja luontoa tulee kunnioittaa suuresti!

 2. Minä kelasin alkuperäisen jutun jälkeen Ruotsin lehtien nettisivuja ja googlasin pâ svenska, enkä löytänyt mitään muuta aiheesta kuin juurikin sen Expressenin “kohu-uutisen”. Jos joku Nordfrontin johtohahmoista olisi oikeasti moiseen syyllistynyt, olisi valtamedia takuuvarmasti kädet täristen ja touhutippa lahkeessa uutisoinut aiheesta kirkuvin otsikoin.

  Sorry vaan antifantit, pieleen meni. Ottakee pössy ja pari viivaa lisää niin tappion katkera kalkki on helpompi niellä… 😜

  • Nordiska motståndsrörelsen ei Nordfront. Nordfront on liikkeen nettilehti kuten Kansallinen Vastarinta on liikkeen Suomen nettilehti.

 3. Ei kai tässä sitten muuta kuin tekemään rikosilmoitus expresseniä vastaan kunnianloukkauksesta. Kunnianloukkaus astuu voimaan silloin kun tietoa levitellään julkisesti laajalle osalle ihmisiä. Ja tässä tapauksessa lehden levikki ulottuu Suomeen asti.

  Niin että tuollainen euro per lukenut henkilö voisi olla hyvä korvausvaade. Sillä saa sitten niitä olkia ja työvoimaa joka leikkaa sorkat säännöllisesti, niin pysyy expressenin toimitusväkikin tyytväisenä. Eikä tarvitse kirjoitella moisia juttuja.

 4. En usko, että kukaan PVL:n jäsen kohtelisi eläimiä kaltoin.
  Sillä en uskalla kuvitellakaan mitä siitä seuraisi kyseiselle henkilölle.

 5. Kommentoinnin perusteella kyseiselle henkilölle siitä seuraisi selittelyä, puolustelua ja valkomaalaamista eläinrääkkäyksen jyrkän tuomitsemisen sijasta. Kaksinaismoralismia pahimmillaan.

  • Punarkkipiiperöiden ja muiden vastaavien velliperseitten toimintatavat eivät istu PVLn pirtaan joten mees ottaan pössy ja vapauta pari minkkiä, jotta ne pääsevät tuhoamaan kaiken pieneliöstön lähipiiristä.

 6. Eli, Varisverkosto levittää perätöntä tietoa. Kun Teko on tapahtunut Suomessa, pitää asiasta tehdä rikosilmoitus tai aloittaa siviilioikeusprosessi. Ensin tulee ilmoittaa asiasta Varisverkostolle ja pyytää oikaisua vähintään yhtä näkyvästi, tämä tulee tehdä sähköpostilla tai kirjatulla kirjeellä sekä liittää mukaan asiakirjat, jotka todistavat asian oikean laidan.
  Jos oikaisua ei tule määräajassa (yleensä pari viikkoa), kannattaa aloittaa oikeusprosessi. Siviilioikeudellinen prosessi lienee parempi, sillä rikosilmoituksen kautta joutuu tekemisiin poliisin kanssa, Joka on nykyään keskittynyt lähinnä huumekauppaan, poliittisten aktivistien vainoamiseen, “peiteoperaatioihin” jne…
  Niin ja vaatimukset tietenkin unohtamatta korvausvaatimuksia.

Comments are closed.