Koti Uutisia Pohjoismaat PVL puolusti Kaarle XII:n muistokulkuetta – Nordisk Ungdom tuomitsee

PVL puolusti Kaarle XII:n muistokulkuetta – Nordisk Ungdom tuomitsee

5

Ruotsalainen nationalistijärjestö Nordisk Ungdom tiedotti järjestävänsä perinteiseen tapaan soihtukulkueen kuningas Kaarle XII:n kuolinpäivänä 30. marraskuuta. Järjestön mukaan kaikki patriootit ja nationalistit olivat tervetulleita riippumatta siitä, mihin järjestöön he kuuluvat tai kuuluvatko mihinkään järjestöön. Niinpä nelisenkymmentä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Ruotsin 1. ryhmän jäsentä ja aktivistia ilmestyi ilmoitetulle kokoontumispaikalle Humlegårdeniin kunnioittamaan viimeisen ruotsalaisen soturikuninkaan ja hänen karoliiniensa muistoa.

Kokoontumispaikalla noin 150:tä osallistujaa, Vastarintaliikettä mukaan luettuna informoitiin siitä, ettei mahdollisia vastamielenosoittajia huomioitaisi. Kulkueen siis annettaisiin saada osakseen pilkkaa ja iskuja lyömättä takaisin. Karoliinien henkeä kunnioitettaisiin heiluttelemalla uhrikorttia ja kääntämällä toinen poski suoraselkäisyyden osoittamisen sijasta.

Poliisi oli tullut paikalle hyvin harvalukuisena, erityisesti mikäli heidän määräänsä verrataan siihen, paljonko heitä yleensä on Vastarintaliikkeen järjestäessä mielenosoituksen. Nordisk Ungdom ei ollut järjestänyt paikalle lainkaan turvallisuushenkilökuntaa, pois lukien jo vanhemmista ihmisistä koostunut ryhmä, jolla oli tapahtumassa erilaisia tehtäviä.

Marssi sujui rauhallisesti siihen asti, kunnes kulkue saapui päätepisteeseensä Kaarle XII:n patsaalle Kungsträdsgårdeniin. Siellä noin sata äärivasemmistolaista odotti marxistisine banderolleineen. Vastarintaliikkeen aktivistit siirtyivät tietoisesti lähemmäs punaväkeä, hieman sivumpaan siitä paikasta, missä Nordisk Ungdom oli kokoontuneena. Tämä osoittautui järkeväksi, sillä äärivasemmisto keräsi vähitellen rohkeutensa ja alkoi heitellä niin kutsuttuja paukkupommeja kansallismielisiä päin.

Vastarintaliikkeen aktivistit vastasivat tähän tekemällä päättäväisesti vastaiskun. Myös ne mielenosoittajat, jotka eivät varsinaisesti kuuluneet Nordisk Ungdomiin, päättivät tulla mukaan vastaiskuun. Vastaisku sai äärivasemmiston pian hiljenemään ja perääntymään.

Eräs Nordisk Ungdomin edustaja tuomitsi Vastarintaliikkeen aloittaman vastaiskun huutamalla megafoniin:

– Mitä te oikein teette!? Mitä te sitä paitsi edes teette täällä?

Tämän hän siis sanoi siitä huolimatta, ettei Nordisk Ungdomilla itsellään ollut tapahtumassa turvallisuushenkilökuntaa ja poliiseja oli lukumäärällisesti liian vähän pysäyttämään “antifasistit”. Vastaiskun aikana poliisi hyökkäsi Vastarintaliikkeen kimppuun pippurisumuttein ja pampuin. Tilanteesta selvittiin kuitenkin saamatta sen vakavampia vammoja. Yhtäkään vastahyökkäykseen osallistunutta ei tässä kohtaa pidätetty.

Äärivasemmisto alkoi hetken päästä lähestyä jälleen turvallisen etäisyyden takaa. Tästä ei kuitenkaan tullut pitkäikäistä, sillä ryhmä mihinkään järjestöön kuulumattomia kansallismielisiä ilmestyi vasemmiston takaa ja sai heidät pakenemaan pois paikalta. Tästä kansallismielisten ryhmästä pidätettiin kaksi henkilöä, ja loput pääsivät Kaarle XII:n patsaalle, missä Nordisk Ungdomin edustajat alkoivat pitää puheita.

Tästä eteenpäin äärivasemmistojoukkio loisti poissaolollaan ja hiljaisuudellaan. Kuunneltuaan hetken puheita Vastarintaliike päätti poistua paikalta. Tuolloin poliisit alkoivat joukolla seurata Vastarintaliikettä matkalla metroon ja autoille. Poliisit päättivät jäädä paikalle, jonne katuvalaistus ei ulottunut. Vastarintaliike auttoi sitten muutamia paikalle tulleita mihinkään järjestöön kuulumattomia pääsemään turvallisesti koteihinsa ennen kuin he lähtivät itse kohti kotejaan.

Nordisk Ungdom kirjoittaa kotisivuillaan seuraavaa liittyen äärivasemmistoon kohdistettuun vastaiskuun:

“Tällaiset järjestyshäiriöt eivät tietenkään ole hyväksyttäviä, ja tulemme jatkossa poistamaan mielenosoituksistamme kaikki sellaiset elementit, joiden voi ajatella aiheuttavan järjestyshäiriöitä mielenosoituksissamme.”

On huomionarvoista, että yli kolmannes osallistujista koostui Vastarintaliikkeen jäsenistä ja aktivisteista sekä muista, jotka osallistuivat näihin “järjestyshäiriöihin”. Samassa artikkelissa Nordisk Ungdom ylpeili sillä, että kulkueeseen osallistui ennätysmäärä ihmisiä sitten vuoden 2005.

Lähde: Nordfront

5 KOMMENTIT

 1. Täällä Suomessa SKE järjestön puheenjohtaja kehottaa samallatavoin ”ottamaan iskuja” koska se on muka ainoa toimiva strategia. Miten kukaan suoraselkäinen mies voisi alistua pahoinpideltäväksi, vaikka se olisi kuinka strategisesti oikein?

 2. Näkisin ainoan vaihtoehdon tähän sairauteen olevan poliittinen puhdistus, demokratia on yhtä suurta utopiaa kuin toimiva kommunismi…

  • Sairaan aineksen puhdistus on yhtä väistämätön kuin Auringon nousu. Noin kerran sadassa vuodessa (n. viisi sukupolvea) yhteiskunnallinen puhdistus alkaa kuin itsestään, kun elinkelvotonta ainesta kertyy yhteiskuntaan yli sen kantokyvyn.
   Sama ilmiö tunnetaan myös biologiassa ja tekniikassakin nimellä “Automaattiset säätöjärjestelmät”. Uuden tasapainon asettumisen yhteydessä valitettavasti tuhoutuu paljon tervettäkin ainesta mutta luonnon laki toteutuu,

 3. Minkälainen järjestö tämä Nordisk ungdom oikein on?

  Olen nähnyt joitain heidän videoitaan ja miettinyt että onko tämä joku Vastarintaliikkeen kopio tai jotain muuta?

 4. Miksi he tuomitsevat vastarintaliikettä? Samassa veneessähän me ollaan, eikö he sitten tiedä mitään meistä? Kysyä nyt että miksi edes olimme siellä…. ja ottamaan iskuja. Kuulostaa surkealta Nordisk Ungdomilta.

Comments are closed.