Koti Uutisia PVL osallistumassa Ruotsin Almedalen-viikolle – Suomenkin media närkästynyt

PVL osallistumassa Ruotsin Almedalen-viikolle – Suomenkin media närkästynyt

2

Vastarintaliike on lähettänyt Ruotsissa lupahakemuksen varatakseen oman tilan perinteisesti heinäkuun alussa Gotlannin Visbyssä järjestettävälle Almedalen-viikolle. Suomessa vastaava tapahtuma on niin ikään viikon kestävä ja heinäkuussa Porissa järjestettävä poliittinen keskustelutapahtuma Suomiareena.

Poliisilta ei ole vielä saatu muodollista lupaa pystyttää oma teltta, jolla tultaisiin jakamaan järjestön materiaalia ja pitämään puheita. Tällä hetkellä poliisi on antanut puhelimitse vain epävirallisen kyllä-vastauksen asiaan sekä myöntävän lausunnon SVT:lle. Lupaa Vastarintaliike on hakenut kolmelle päivälle viikosta.

“On hieman outoa, että media tietää meidän hakevan lupaa tilasta Almedalenissa jo ennen kuin meille itsellemmekään on aivan selvää, tulemmeko me saamaan lupaa”, kommentoi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Simon Lindberg Nordfrontille.

Kysymyksiin siitä, tuleeko Vastarintaliikkeen edustajista tämän myötä “poliitikkoja” pukuineen ja korvanappeineen ja aikooko liike keskittyä tästä lähin parlamentarismiin, Lindberg vastaa: “Olkaa aivan rauhassa, näin asia ei tule olemaan. Osallistumme Almedaleniin omalla tavallamme!”

Valtavirran media Ruotsissa ja myös Suomessa on paheksunut “uusnatsien” mahdollista osallistumista Ruotsin politiikan ykköstapahtumaan. Media on näreissään siitä, etteivät tapahtumanjärjestäjät katso voivansa kieltää paikan varaamista ja oman sanoman levittämistä Vastarintaliikkeeltä Almedalenissa, koska paperilla Ruotsissa vallitsee edelleen sananvapaus. Valtamediassa on tästäkin aiheesta uutisoidessa epätoivoisesti toisteltu valheita muun muassa viime syyskuisista asema-aukion tapahtumista Helsingissä.

 

Lähteet: Nordfront.se, Satakunnan Kansa

2 KOMMENTIT

  1. Vastarintaliikkeellä on vain yksi kulkusuunta, ylöspäin!

  2. Tässäkin kohtaa mitataan oikeusvaltiota. Eli, onko valtio oikeasti oikeusvaltio.

Comments are closed.