Koti Uutisia Ulkomaat Putin allekirjoittaa lakialoitteen – kieltää eläinrääkkäyksen kaikissa muodoissa

Putin allekirjoittaa lakialoitteen – kieltää eläinrääkkäyksen kaikissa muodoissa

3

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lakialoitteen vastuullisesta eläinkohtelusta, joka kieltää kaikin muodoin eläinrääkkäämisen sekä asettaa säännöt lemmikkieläinten omistamisesta.

Laki esitettiin Duumassa jo 2010 ja sen hyväksyminen kesti kahdeksan vuotta.
Laki sisältää perusteet lemmikkieläinten omistamisesta, jotka puolestaan pohjautuvat vastulliseen, eettiseen ja humaaniin eläinten kohteluun.
Laki myös voimaan astuessaan jaottelee selkeästi oikeudet ja vastuut valtiollisille, alueellisille sekä kunnallisille viranomaisille lemmikkeläinten omistusasioissa.

Laki asettaa säännöt sekä eläinten omistamisessa että käytössä, ja suojaa niitä julmalta kohtelulta. Laki myös kieltää propagandan julmasta kohtelusta eläimiä kohtaan ja asettaa lemmikkieläinten ja palveluseläinten omistusvaatimuksia sekä vaatimuksia niiden käytöstä kulttuuri- ja viihdetapahtumissa.

Laissa määritellään myös eläinsuojien oikeudellinen asema ja asetetaan säännöt niiden perustamisesta, pitämisestä ja käytöstä.Tästä lähtien vapaana juoksevien eläinten kiinniotto on tallennettava kameroihin ja tiedot niistä on julkistettava.

Asiakirjassa kielletään myös eläintarhat sekä eläintaistelujen ja eläinten pitäminen baareissa ja ravintoloissa.

Lähde: Tass.com

3 KOMMENTIT

  1. Hieno laki, saattaa vaan valvonta tuottaa ongelmia. On ollut aika vääntö duumassakin, kun kahdeksan vuotta asiasta kinasteltu.

  2. Kosher ja Halal pitäisi saada kiellettyä. Tekisikö joku kansalaisaloitteen…?

    Hail Putin!

  3. Missäs kaikki “vastuullisten” medioiden kauhistelevat artikkelit siitä, kuinka tämä Putinin päätös muistuttaa aivan Adolf Hitlerin toimintaa.

Comments are closed.