Koti Uutisia Kotimaa Puolustusvoimat julkaisi kaikki Hitlerin vierailun kuvat.

Puolustusvoimat julkaisi kaikki Hitlerin vierailun kuvat.

6

Puolustusvoimat on julkaissut kaikki Adolf Hitlerin Suomen-vierailun kuvat. Useat Hitlerin Suomen-vierailun aikana otetut kuvat ovat olleet “piilossa” arkistossa puutteellisten merkintöjen takia. Nämä kuvat ovat nyt löytyneet ja ne on julkaistu kaikkien katsottaviksi SA-kuva-arkistoon. Kuvat dokumentoivat Hitlerin vierailua Ruokolahdella marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivillä.

Sotamuseon kuva-arkiston johtaja Johanna Palokankaan mukaan syy siihen, että kuvat ovat olleet “kateissa”, on se, että digitalisaation yhteydessä kuvateksteihin kirjoitettiin vain se, mitä kuvan mukana olleisiin kortteihin oli aikoinaan kirjoitettu. Nyt tiedot on tarkennettu ja näin ne ovat helpommin kansan löydettävissä.

Täältä voit katsoa otoksia Hitlerin vierailun aikana otetuista kuvista.

Lähteet: Yle, SA-Kuva

6 KOMMENTIT

  1. On hyvä muistaa mitkä olivat Suomen ja Saksan sopimukset. Veljeskuntamme Saksa auttoi Suomea sotaponnisteluisaan. Ja se mitä useinkaan ei sanota julki on se että ilman Saksan ruoka-apua olisivat suomalaiset kuolleet nälkään. Ja ilman Saksan armeijan apua puhuisimme nyt venäjää.

    Se että Suomessa ei saa puhu avoimesti Saksan osuudesta Suomen menestykseen itärintamalla johtuu vain nato-kiimaisten politikkojemme ja johtajiemme asennoitumisesta. Iso-Britania olisi ollut valmis pommittamaan Suomen kaivokset tuusan nuuskaksi etemme olisi voineet vaihtaa nikkeliämme ruokaan. Kun asiasta sanottiin Churchillille niin hän sanoi ymmärtävänsä suomalaisten näkemyksen asiaan, mutta että liittoutuneet tulevat tuhoamana kaivokset. Onneksi niin ei käynyt ja suomalaiset selvisivät hengissä.

  2. SA-kuva-arkisto on kyllä erinomainen keksintö. Kaikki siellä olevat kuvat ovat muuten vapaasti käytettävissä eri tarkoituksiin, suosittelen katsastelemaan läpi.

  3. Hitler oli Suomen pelastaja, joka pakotti uhkavaatimuksella Stalinin keskeyttämään Suomen valtaamisen talvisodassa ratkaisevalla hetkellä maaliskuussa 1940.

    Suomeen tulisi rakentaa Hitler-patsas tätä kunnioittamaan.

    • Saksa auttoi meitä välttämään pakkovenäjän opiskelun jo 1918 jasama toistui 1944. Aseapu mm. panssarinyrkkien ja rynnäkkötykkien muodossa auttoi todella paljon ja eräässâ ratkaisevassa roolissa nähtiin lento-osasto Kuhlmey. Vaan kerros tämä ääneen ja olet syytettyjen penkillä saman tien koska holokautsu.

Comments are closed.