Koti Uutisia Ulkomaat Puolan pääministeri “jäi kiinni” rahajuutalaisia vastustavasta puheenvuorosta

Puolan pääministeri “jäi kiinni” rahajuutalaisia vastustavasta puheenvuorosta

5

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki on joutunut antisemitismikohun keskelle, uutisoi Jewish Telegraphic Agency. Morawieckin kerrotaan hyökänneen yksityisessä keskustelussa “ahneita juutalaisia ja amerikkalaisia keinottelijoita” vastaan.

Yksityinen keskustelu nauhoitettiin salaa vuonna 2013 ennen Morawieckin ja hänen Laki ja oikeus -puolueensa valtaannousua. Tuleva pääministeri manasi ystäviensä seurassa “ahneita” sekä rikkaita suursijoittajia, joista osa on hänen mukaansa juutalaisia.

Kohua on synnyttänyt myös se, että samassa tilaisuudessa silloinen sisäministeri Bartłomiej Sienkiewicz pyysi Puolan keskuspankin johtajaa elvyttämään maan taloutta. Finanssieliitin mukaan poliitikoilla ei tulisi olla mitään sananvaltaa keskuspankkien toimintaan.

“Morawieckin puheet ovat palanneet kummittelemaan, sillä pääministeri on matkustamassa Yhdysvaltoihin keskustelemaan eräästä maansa vaikeimmista ulkopoliittisista teemoista – sen suhteesta juutalaisiin ja Israeliin”, Jewish Telegraphic Agency taustoittaa.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

5 KOMMENTIT

 1. Älä sanoa juutalaista juutalaiseksi,neekeriä neekeriksi, miestä mieheksi,äläkä sinua sinuksi.

 2. Yksi yksityiskohta: Morawieckilla näyttää olevan juutalaista sukua, ainakin hieman

  “Poland appoints ex-banker with jewish roots as prime minister”
  “My aunt Irena was a jew, she survived the war and as a child of 10. Until she was 16, she stayed with a Polish family who rescued her”
  “Another aunt, named Roma, now lives in Israel, he said. ”
  “Morawiecki later said at least one of the aunts was a blood relation, according to Jonny Daniels, founder of From the Depths,”
  https://web.archive.org/web/20171212085019/https://www.timesofisrael.com/poland-appoints-ex-banker-with-jewish-roots-as-prime-minister/

 3. Sionistipankkiirit nyt ovat valmiita mihin tahansa kammetakseen heitä ja heidän pyrkimyksiään arvostelevat syrjään. Jos hepussa onkin tippa juutalaisverta, ei se tee hänestä rikollista, etenkään kun ottaa hänen toimensa pääministerinä huomioon.

  • Paitsi jos on Puolan persu ja siis tuolla on vain tehtävä jotain kansan miellyttämistä taktisista syistä

   • Sen tulevaisuus näyttää. Jos takki kääntyy, niin kritiikki on kohdallaan. Se, että mielipide on kerrottu yksityiskeskustelussa eikä suureen ääneen juuri ennen vaaleja, puhuu mielestäni hänen puolestaan, vaan eihän sitä koskaan tiedä.

Comments are closed.