Koti Uutisia Puolalainen uusi laki mahdollistaa kulttuurimarxistien siivoamisen valtiollisista medioista

Puolalainen uusi laki mahdollistaa kulttuurimarxistien siivoamisen valtiollisista medioista

4
Alhaalla keskellä Laki ja oikeus -puolueen puheenjohtaja Jarosław Kaczyński ja hänen vasemmalla puolellaan pääministeri Beata Szydło.
Alhaalla keskellä Laki ja oikeus -puolueen puheenjohtaja Jarosław Kaczyński ja hänen vasemmalla puolellaan pääministeri Beata Szydło.

Puolan parlamentissa meni viime viikolla läpi laki, joka helpottaa maan hallitusta erottamaan valtiollisen median palveluksesta marxistisia ja puolalaisvastaisia arvoja kansalle tyrkyttäviä mediapäälliköitä. Laki myös auttaa korvaamaan heidät perinteisiä puolalaisia arvoja kannattavilla johtohenkilöillä.

Tällä hetkellä ainoastaan presidentti Andrzej Dudan allekirjoittamaa lakia vei parlamentissa eteenpäin kansalliskonservatiivinen Laki ja oikeus -puolue. Lyhykäisyydessään lain tarkoitus on tasata voimasuhteita yksiselitteisen liberaaleja arvoja kannattavan yksityisomisteisen median kanssa.

“Asia on niin, että maailmaa on muokattu marxistiseen malliin, jonka kehitys kulkee vain yhteen suuntaan – uudeksi kulttuurien ja rotujen sekoitukseksi sekä polkupyöräilijöiden ja vegaanien maailmaksi, joka käyttää vain uusiutuvaa energiaa ja taistelee kaikkia uskontojen muotoja vastaan”, puolusti Puolan ulkoministeri Witold Waszczykovski uutta lakia “järkyttyneen” saksalaisen Bild-lehden toimittajan edessä.

Edellä mainittu malli ei Waszczykovskin mukaan sovi puolalaisiin arvoihin, joiksi hän on maininnut “perinteet, tietoisuus historiasta, isänmaallisuus, uskonnollisuus ja normaali perhe-elämä aviomiehen ja -vaimon välillä”.

Uusi laki on saanut osakseen kovaa kritiikkiä. Euroopan komissio on kehdannut kutsua lakia “hyökkäykseksi lehdistönvapautta vastaan”. Myös puolalaisista toimittajista muiden muassa useat valtiollisen television päälliköt ovat eronneet tehtävistään protestiksi 31. joulukuuta.

Jää nähtäväksi, kuinka suuri vaikutus uudella lailla Puolan mediakenttään loppujen lopuksi tulee olemaan; enemmistö “puolalaisesta” mediasta on kuitenkin yksityisessä omistuksessa ja laki ei siten vaikuta tähän osaan mediaa mitenkään.

Lähteet: Nordfront.se, The New Observer

4 KOMMENTIT

 1. Vapaa lehdistö on suomeksi juutalainen lehdistö. Marxilaisten erottaminen ja terveet arvot ovat EU:n mielestä hyökkäys eurooppalaisia yhteisiä arvoja vastaan. EU:n piskit ovatkin järkyttyneitä tällaisesta ja näistä selventävistä puheenvuoroista.

 2. Olen sanonutkin, että nykyinen pakolaisaalto on pahin ongelma, jonka jälkeen tulee Suomen median sairaalloinen taso. Kulttuurimarxistit ulos Ylestä!

 3. Vähän ihmetyttää osat tästä Witoldin lausunnosta, tarkemmin siis kohta
  “polkupyöräilijöiden ja vegaanien maailmaksi, joka käyttää vain uusiutuvaa energiaa”

  Tuossahan siis nyt rinnastetaan nuo kolme asiaa samalle tasolle kuin kulttuurimarxismi ja rotujen sekoittaminen, jotka ovat todellakin haitaksi sekä Puolalle sekä Euroopalle ja siten vastustamisen arvoisia asioita. Mutta en kuitenkaan näe miten polkupyörällä ajo haittaisi valkoisen rodun ja kulttuurin säilymistä, taikka miten ympäristölle hyödylliset elämäntavat ja energiantuotannon muodot olisivat haitallisia?
  Löytyyhän jopa täältä sivulta seuraava kohta: http://www.vastarinta.com/vastarintaliike/usein-kysytyt-kysymykset/#luonnonsuojelijoita

  “Oletteko luonnonsuojelijoita?
  Jokaisen ihmisen tulisi omalta osaltaan pyrkiä suojelemaan luontoa, joka tarjoaa meille paikan ja maan, jossa asua. Kansallissosialistit ovat luontaisia luonnonsuojelijoita. Suomen Vastarintaliike ei ole luonnonsuojelijain järjestö, sillä luonnolliset arvot kuuluvat osaksi kansallissosialistista maailmankatsomusta.”

  , jonka kanssa olen samaa mieltä. Onko Witold siis retoriikassaan lipsahtanut siihen helppoon ansaan että alkaa haukkumaan ja vastustamaan asioita vain sen takia että vastapuoli puollustaa niitä. Kyllä, vihervasemmisto ajaa ns. “vihreitä arvoja”, joihin voi laskea myös pyöräilyn ja uusiutuvan energian ja veganismin, mutta onhan pysähtynyt kellokin kaksi kertaa päivässä oikeassa.

  Missaanko siis nyt jotain oleellista tästä lausunnosta, vai onko maapallon kurittamisesta tullut nyt jotenkin ihailtavaa, vain sen takia että vastapuolikin sentään sen verran kykenee välillä ajattelemaan?

  • Eiköhän kyse ole siitä, ettei hän ole kansallissosialisti vaan vanhan koulukunnan konservatiivijäärä. Tästä huolimatta on kannustava uutinen, että joissain maissa taistelu kulttuurimarxismia vastaan ottaa askelia eteenpäin. Tietenkään tämä ei merkitse sitä, että Puolan nykytila olisi lähelläkään täydellistä.

Comments are closed.