Koti Uutisia Sionismi Puola perui Israelin valtiovierailun “holokaustikorvausten” vuoksi

Puola perui Israelin valtiovierailun “holokaustikorvausten” vuoksi

1

Puolan ja kansainvälisen juutalaisyhteisön välillä on kipinöinyt tiivistyvään tahtiin viimeisen vuoden aikana. Viimeisin käänne nähtiin alkuviikosta, kun Puola ilmoitti, ettei Israelin “sosiaalisen tasa-arvon ministeriön” [sic!] edustaja Avi Cohen-Scali ole tervetullut maahan.

Israelilaisen delegaation oli määrä saapua tällä viikolla Puolaan tapaamaan valtionjohtoa. Delegaatio ilmoitti viime hetkellä, että tapahtuman pääpuheenaiheeksi voitaisiin nostaa “holokaustikorvaukset” puolalaisilta juutalaisille. Puola vastasi tähän perumalla kokouksen.

Puolan kansallismieliset protestoivat viikko sitten Yhdysvaltojen ja Israelin vaatimusta, jonka mukaan puolalaisten on luovutettava omaisuuttaan juutalaisille ”hyvitykseksi holokaustista”. Hyvityssumma voi kohota tähtitieteelliseksi.

Jos kansainvälinen sionistilobby saa tahtonsa läpi, puolalaisilta saatetaan kansallismielisten mukaan varastaa jopa 300 miljardin dollarin edestä varallisuutta juutalaisille lahjoitettavaksi. Hanketta vastustavan kampanjan mukaan tällä olisi erittäin vakavia seurauksia Puolan kansantalouden kannalta.

Puolan pääministeri Mateusz Morawieckin edustaja totesi maanantaina, että hallitus aikoo julkistaa lähitulevaisuudessa lakialoitteita, joilla puolalaisia veronmaksajia suojeltaisiin myös tulevaisuudessa juutalaisten rahavaatimuksilta.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

  1. Ymmärrettävää Puolalta. Maa koki Saksan ja Neuvostoliiton miehityksen. Ja nyt sitten Israelista tullaan esittämään laskua. Onhan niitä muitakin maita, jotka olivat toisen maailmansodan aikana Saksan miehittämiä. Onko niiltä vaadittu rahaa?

Comments are closed.