Koti Uutisia Punainen Risti varoittaa kapinoista Euroopassa

Punainen Risti varoittaa kapinoista Euroopassa

0

Hätä leviää Euroopassa sitä mukaa, kun useammat maat kohtaavat taloudellisen kriisin ja työttömyys lisääntyy. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) varoittaa nyt, että Pohjois-Afrikan kansankapinoiden kaltaisia tapahtumia voi esiintyä myös täällä.

 

UK_kapinat_Euroopassa

 

Ensi kertaa nykyaikana ICRC alkaa varustaa Punaisen Ristin järjestöjä Etelä-Euroopassa, jotta ne voisivat auttaa konflikteissa ja vaikeassa hädässä. ICRC:n pääjohtaja Yves Daccordin mukaan Punaisen Ristin täytyy ensimmäistä kertaa avustaa useissa eurooppalaisissa maissa omaa väestöä sen sijaan, että se keskittyisi ulkomaan tehtäviin. Espanjassa koko viime vuoden keräys suunnattiin omalle kansalle, ja Kreikassa resursseja on käytetty siinä määrin, että järjestö lähenee konkurssia vaikka lahjoituksia tehdäänkin enemmän oman kansan tarvitessa apua.

Daccord kertoo myös, että kuilu avun tarvitsijoiden ja valtion avunantokyvyn välillä kasvaa. Hän on vakuuttunut siitä, että tämä tulee johtamaan väkivaltaisiin kapinoihin.

Ruotsin Punaisen Ristin pääsihteeri Ulrika Årehed Kågströmin mukaan vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä on monia. Hän kertoo ongelman laajuudesta:

“Kaksitoista Punaisen Ristin järjestöä on aloittanut ruoanjako-ohjelman omalle väestölle. Espanjassa on aloitettu kansallisia kampanjoita, joilla kerätään rahaa apua tarvitseville espanjalaisille.”

Årehed Kågström kertoo myös, että Ruotsissa avustusjärjestö havaitsee kriisin useiden maahan hakeutuvien laittomien siirtolaisten myötä.

Kultainen aamunkoitto -puolueen suosioon Kreikassa on voinut vaikuttaa juuri pelko kapinoista ja mahdollisuus tarjota apua kansalle silloin, kun valtio ei voi sitä tehdä. Puolue tarjoaa kreikkalaisille muun muassa ruoka-apua ja turvaa. Puolue on saanut jalansijaa myös kriisin koettelemassa Espanjassa, ja trendi levinnee kriisin mukana läpi Euroopan.

Nordfront.se

Aiheesta muualla:

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/roda-korset-varnar-for-uppror-i-europa_7791640.svd

Aiheeseen liittyen:

Tunisia, Egypti, Libya – Eurooppa?
Kun vallankumous on Euroopassa
Kultainen aamunkoitto kolmanneksi suosituin Kreikassa
Kultainen aamunkoitto tarjoaa työtä kreikkalaisille