Koti Uutisia Puhelu: Sarven tutkivaa journalismia

Puhelu: Sarven tutkivaa journalismia

1

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetty konsertti sai osakseen suurta huomiota, kun media ja äärivasemmisto pahoittivat siitä mielensä. Konsertissa esiintyivät Goatmoon, Deathkey ja Vapaudenristi.

Anonyymillä äärivasemmistolaisella sivustolla levitettiin “tietoa keikkajärjestäjän henkilöllisyydestä”. Monet valtamedian lehdet lainailivat kritiikittä äärivasemmiston kirjoitusta, jossa järjestäjäksi ilmoitettiin väärä henkilö.

Hufvudstadsbladet oli yksi niistä lehdistä, jotka julkaisivat väärän henkilön nimen nettisivuillaan. Lahtelainen levykauppa Sarvilevyt soitti Hufvudstadsbladetin toimitukseen tiedustellakseen asiaa. Nauhoitetun puhelun voi kuunnella YouTubessa:

 

 

Puhelun jälkeen Sarvilevyt kertoi saaneensa Hufvudstadsbladetilta anteeksipyynnön ja selityksen. “Harjoittelija ei ollut etsinyt kontakteja eikä tarkistanut lähdekriittisesti väitteitä. Eikä tietenkään missään aikeissa kysyä asianomaisilta missä aikeissa ja millä viestillä keikkaa puuhataan”, kaupan Facebook-sivulla kerrotaan.

 

Aiheeseen liittyen: Kuka uhkailee kirjailijaa?

1 KOMMENTTI

  1. Huomasin että NYT – liite käytti tapauksesta uutisoidessaan pelkästään Varisverkostoa (eli anarkistien foorumia) lähteenään.

  2. Hehheh, uutispäälliköllä ei hölkäsen pöläystäkään tietoa mitä omassa paskalehdessään tapahtuu. Sinne vain palkataan näitä äärikomukoita multikultihihhuleita kirjoittamaan ihan mitä tahansa sontaa sormenpäistään saavat irti.

Comments are closed.