Koti Uutisia PT-media pyysi Rebekka Härköseltä haastattelua – Härkönen uhriutui tästä

PT-media pyysi Rebekka Härköseltä haastattelua – Härkönen uhriutui tästä

17

Viime kesänä Turun terrori-iskun uutisoinnin yhteydessä somekohun aiheuttanut Rebekka Härkönen sai hysteerisen kohtauksen saatuaan viattoman haastattelupyynnön PT-Medialta. PT-median toimitus laittoi Härköselle Twitterissä yksityisviestinä pyynnön, jossa vielä erikseen korostettiin ystävällistä henkeä: “Hei! Olisin halunnut haastatella sinua PT-mediaan viime aikojen tapahtumista. Kaikki ystävällisessä hengessä tietenkin. Voisimme tehdä puhelinhaastattelun, josta muokkaan tekstiartikkelin.”

Härkönen ei ilmeisesti edes vastannut viestiin vaan otti siitä suoraan kuvakaappauksen ja julkaisi sen Twitterissä hysteerisen viestin saattelemana saadakseen säälipisteitä. “Että antaisin puhelinnumeroni (!!) ja vielä haastattelun vääristeltäväksi yhdellekään näistä vale- ja vihasivustoista. Kutsunko myös turvakiellolla suojattuun kotiini kahville, annan aseen käteen ja asetun maalitauksi? #olentodistanut #rasismi #vivapuhe”, kirjoitti Härkönen saatesanoiksi kuvakaappaukselle.

Kun PT-Media siis pyysi asiallisessa hengessä haastattelua, vertaa Härkönen tätä aseella kohti ampumiseksi. Hän myös syyttää maalittamaansa lehteä “vale- ja vihasivustoksi”, muttei kuitenkaan yksilöi sitä vihaa tai yhtäkään valhetta myöskään myöhemmissä aihetta koskeneissa twiiteissään.

Härkönen sai kuin saikin säälipisteitä kollegoiltaan sekä vasemmistolaisilta. Esimerkiksi Varisverkoston perustajajäseniin kuuluva juutalainen Dmitry Gurbanov saapui paikalle uhoamaan, ettei Paavo Tajukangas uskalla esiintyä omalla nimellään. Vielä muutama vuosi sitten sama uhoaja luuli olevansa anonyymi julistaessaan väkivaltaisen “antifasismin” puolesta pitkin sosiaalista mediaa. Hän siirtyi pois anonyymiuden suojista sen jälkeen kun Kansallinen Vastarinta paljasti hänen taustansa suuremmalle yleisölle. Myöskään verkostosta, jonka perustamisessa hän on ollut mukana, ei yksikään ihminen uskalla esiintyä omalla nimellään, ja koko ryhmän toiminta perustuukin anonyymiydelle.

Härkönen sai myös toisenlaista palautetta. Moni epäili hänellä lauenneen jonkinlainen psykoosi päälle. Hän twiittasikin perjantaina: “Hei tyypit, jotka käytätte tällä hetkellä ahkerasti avainsanaa #psykoosi. Kannattaisi vilkaista rikoslakia, että miten se suhteutuu jonkun henkilön leimaamiseen valheellisesti mielisairauden takia syyntakeettomaksi joukkotiedotusvälineessä. #jotainrajaa #toimitusarki”

Härkönen kirjoitti Turun terrori-iskun yhteydessä muunneltua totuutta maahanmuuttajien toiminnasta perustellakseen maahanmuuton pyhyyttä terrorista huolimatta, mikä aiheutti kohun. Vuonna 2013 hän yritti aiheuttaa kohua toimittajan viittansa takaa Vastarintaliikkeen paikallisryhmän urheilun vuoksi.


Lähde: Twitter

17 KOMMENTIT

 1. Sääliksi käy näitä vainoharhaisia reppanoita. Jos noin paljon elämä pelottaa niin kannattaa palkata 24/7 henkivartija paikalle. Tietysti siinäkin on riski että se bodyguard onkin paha natsiakentti joka on lähetetty nitistämään hänet koska hän on valtava uhka koko PVLn olemassaololle…

  • Jos Takku.Net tulisi sinulle vastaava pyyntö, niin suostuisitko?

   • No tottahan toki suostuisin. Tosin TAKKU ei varsinaisesti edusta edes vaihtoehtomediaa, vaan on omankin ilmoituksensa mukaan lähinnä tee-se-itse mediaprojekti, jossa “toimittajaa” tai sellaiseksi ilmottautuvaa on kohtuullisen vaikeaa luotettavasti identifioida toimittajaksi, tai ylipäänsä mitenkään takku.net:iin liittyväksi toimijaksi 🙂

    Teoriassa olisin ihan valmis siltikin haastateltavaksi, mutta ihan kasvotusten 😀 Mikäli oudosti ja epätodennäköisesti kokisin kamalaa uhan tunnetta ja haluaisin haastattelun tapahtuvan puhelimitse, niin mikä minua estäisi hankkimasta prepaid-liittymää tätä haastattelua varten..mutta hei, minä en olekkaan kekseliäs ja peloton toimittelija, kuten Härkönen 😀 Ja pitäisin erittäin epätodennäköisenä, että kukaan takku.netin lukijoista olisi kovinkaan vastaanottavainen sanomalleni 😀

   • No jos nyt jotain haastattelua pitää pelätä niin voi voi. Se tuskin vetää vertoja edes Linnanmäen kummitusjunalle mitä kauhuefekteihin tulee joten suostuisin aivan varmasti. Hepatiittiakaan ei tarvinne pelätä kun pitää parin metrin hajuraon.

   • Joku takkunetti on kyllä vähän surkea esimerkki koska jokainen tietää mitenkä totuudenmukaisesti siellä kirjoitetaan kansallismielisistä.

    Tajukangas taas ei ole syyllistynyt antifasisteista valehtelemiseen. Jopa Jari Lainekin antoi haastattelun Tajukankaalle eikä Jari tietääkseni valittanut siitä että hänen sanomisiaan olisi jotenkin leikelty tai muunneltu.

    Joten siinäsuhteessa Tajukangas 1 ja Härköset 0.

 2. Miksi Rebekka pelkää oman turvallisuuttensa puolesta noin paljon? Kokeeko hän olevansa syyllinen siihen yhteiskunnan muutokseen joka on saanut kansan takajaloillee? Vai kokeeko hän syyllisyyyttä siitä että n haukkunut, herjannut ja panetellut toisia ihmisiä?

  Vain “nurkkaan ajetut” ovat agressiivisia.

 3. Nauratti tuo “turvakielto” 😀 Kovasti täytyy naikkosen pelätä, jos on vaivautunut asumaan postilokerossa 😀 Ja kuitenkin….jos tietää henkilön, tietää työpaikan….niin lopulta se on vain kiinni kärsivällisyydestä norkoilla TS:n nurkilla. Ja yksikin päättäväinen pystyy ihmeisiin 😀

  Turvallisia unia Rebekka <3

  • Eikös tuo nyt ole sama kun laittaisit osoitteesi salaiseksi? Eihän salaista osoitetta saa tavallinen Matti Meikäläinen selville, ainakaa väestörekisterikeskukselta tai mistään muustakaan virastolta.

 4. Sain minäkin aikanaan haastattelupyyntöjä valtamedian toimittajilta Tampereen miekkarin tiimoilta ja vaikka en niihin suostunut yhteenkään en silti kiskonut itseltäni hiuksia päästä vaikka pyyntöjä “eri puolelta aitaa” tulikin. Hieman on erikoinen reaktio kylläkin, ja viestin nostaminen julkiseksi vielä erikoisempi. Tämä viittaus ampuma-aseisiin taitaa luonnehtia Rebekan omia pelkoja aatteestaan. Hän taitaa ymmärtää että hänen argumenttinsa ja niiden takana oleva elämänkatsomus ei perustu tosiasioihin.

 5. Ennustan, että tää Härköskä voittaa Bonnierin toimittajapalkinnon tänä vuonna, samaan tapaan, mitä Jessikka Aro voitti viime vuonna, kun uhriutui MV-lehden uutisoinnista.

  • Vainojen uhrit..Jessikka ja Rebekka 😀 Ennenmuinoin piti olla, jokin meriitti, tai suorite saadakseen palkinnon/tunnustuksen…missä välissä se muuttui tähän uhriutumiseen?

 6. Taitaa ottaa juomavetensä ilman kemiallista puhdistusta kokemänejoesta. Siitä minne mm. Tampere ja muut kunnat/kaupungit laskevat jätevetensä.

 7. Ämmä jolla on PMS:ssä, vesikauhu, suvakismi, feministi… vain muutamia mainitakseni.
  Jos ihminen on tuolla tasolla ja hoitaa nk. “toimittajan” virkaa, jonka päätyönä on ainoastaan etsiä ihmisistä valheellisia vailla totuutta olevia huonoja puolia leimaamalla heidät mitä mielikuvituksellisimmilla “Isä Aurinkoisesta” innoituksensa saaneilla menetelmillä ja ihmisten alkeellistiempienkin oikeuksien lokaan polkemisella hyvmyssä suin falski sädekehä päänpäällä.

  • Äläs nyt ole, noin negatiivinen…leipoihan Rebekka sentään yltiöpositiivisen uutisen sankarillisesta karvaranteesta

Comments are closed.