Koti Uutisia Kotimaa Psykiatriselta osastolta ulkoilemaan päästetty mies löi sivullista naista

Psykiatriselta osastolta ulkoilemaan päästetty mies löi sivullista naista

6

Hämeenlinnassa psykiatriselta osastolta ulkoilemaan päästetty mies löi naista veitsellä ruokakaupassa. Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä. Uhriksi päätynyt nainen ei sairaalan mukaan loukkaantunut vakavasti.

Psykiatrisen osaston mukaan nuori mies oli päästetty ulkoilemaan sairaalan lähialueelle, jolloin hän oli mennyt lähellä sijaitsevaan ruokakauppaan. Kaupassa hän oli ottanut veitsen ja lyönyt sillä uhria yläselkään.

Poliisi otti kaupassa uhkaavasti liikkuneen miehen kiinni ja toimitti hänet takaisin psykiatriselle osastolle. Miestä pidetään eristyksessä, ja hänelle on annettu lääkehoitoa. Maanantainen ulkoilu oli miehen ensimmäisen sitten hoitoon hakeutumisen. Hänet päästettiin ulkoilemaan, koska hän oli kertonut harhojen vähentyneen merkittävästi ja hoidon tehoavan.

Lähde: Helsingin Sanomat 

6 KOMMENTIT

 1. Hämeenlinnassa sattuu ja tapahtuu sairaalassa milloin aivokirurgi suorittaa empiirisiä kokeita tai melkein vaaraton pääsée toteuttamaan itseään.

  • Toden totta. Myös tähystyspuolella lääkäri suorittaa empiiristä kokeita. Lähdet pois sairaampana kuin tulit rutiinitutkimuksista.

   Suosittelen yksityisellä käyntiä jos olet poliittisesti epäkorrekti potilas. Myös oma suonensisäinen morfiini voi olla syytä varata tutkimuksiin.

 2. Tämäkin tragedia olisi ollut vältettävissä jos lääkäreillä olisi ollut moraalia. Viimeiset 30 vuotta ovat lääkärit höpöttäneet “avohoidosta” ja “ytheiskuntaan sopuettamisesta”. Tämänkin henkilön väkivaltainen tausta oli yleisessä tiedossa ja siitä huolimatta se päästettiin yksin vapaalle. Aikaisemmat ulkonaliikkumiset ovat tapahtuneet valvotusti mutta lääkäreiden tuloshakuisuus johti tähänkin tapaukseen.

  Psyykkisesti sairaat ihmiset tarvitsevat sairaalahoitoa. Se on fakta. Ne eivät pärjää avohoidossa eikä niistä tule yhteiskunnallisesti sopeutettuja. Mielisairaaloita pitäisi lisätä, ei vähentää. Edes aikaisemmin käytössä olleet tulisi ottaa käyttöön. Muta turhan usein ne sijaitseva kauniilla ja hienoilla paikoilla joissa nyt on lääkäreiden ja kuntapolitikkojen kesämökit sekä asunnot. Järvenrantaa silmänkantanmattomiin ja hienoja luonnonmaisemia.

  • Kuvittelen sellaisen ruumiin ympäröivän mobiilin häkin josta jalat sojottaa ulos. Kuin ihmiskilpikonna.

Comments are closed.