Koti Uutisia PS-Nuorten varapuheenjohtaja: Vastarintaliikkeen kieltovaatimus meiltä oli mediatemppu!

PS-Nuorten varapuheenjohtaja: Vastarintaliikkeen kieltovaatimus meiltä oli mediatemppu!

11

Virossa vietettiin itsenäisyyspäivää reilut kaksi viikkoa sitten 24. helmikuuta. Samana päivänä Tallinnassa järjestettiin Etnofutur-konferenssi, jonka yleisössä oli myös Vastarintaliikkeen aktivisteja. Paikalla pidettiin useita esitelmiä erilaisilta ryhmiltä ympäri maailmaa. Eniten kummastusta kuitenkin aiheutti sekä suomalaisten että myös muualta tulleiden korvissa PS-Nuorten varapuheenjohtaja Daniel Kaartisen esitelmä populismista.

Esitelmän aikana Kaartinen kävi läpi populismin historiaa sekä nousu- ja laskukausia Suomessa. Hänen hämmentävä puheenvuoronsa sai kerta toisensa jälkeen suorastaan absurdeja muotoja, sillä hän esimerkiksi julisti (videon kohta 5:50), että populistien tulee pysyä radikaaleina, jotteivät he valtavirtaistu ja muutu taantumukselliseksi puolueeksi.

Kaartinen totesi vaarana olevan myös korruptoitumisen. Hänen mukaansa on ikävää, että ihmiset kääntävät selkänsä puolueille, jotka eivät pidä lupauksiaan vaan korruptoituvat. Muistutamme, että tämä puheenvuoro tuli PS-Nuorten varapuheenjohtajalta, joka on myös ehdolla perussuomalaisten riveissä kuntavaaleissa.

Myöhemmin (videon kohta 9:20) Kaartinen kuitenkin myönsi perussuomalaisten toistavan edeltäjänsä SMP:n virheitä, sillä molemmat taantuivat huippuhetkenään muiden puolueiden tasolle. Tämä ei kuitenkaan ole Kaartiselle ongelma, sillä heiltä kuitenkin nyt löytyy haluttua valtaa. Hallituksessa he kuitenkin saavuttavat kolmasosan tavoitteistaan. Kaartinen ei eritellyt näitä tavoitteita missään vaiheessa.

Esitelmän pointtina oli kertoa, kuinka populismi on oikeasti hyvä ja positiivinen asia. Kaartinen kertoikin (videon kohta 10:45) nationalistien yleensä olevan populisteja. Myöhemmin (videon kohta 15:05) hän kertoi populismin olevan paras ase eurooppalaisten arvojen puolustamiseen.

Esitelmän päätteeksi yleisö esitti kysymyksiä. Heti ensimmäinen kysyjä kysyy (videon kohta 15:45), mitä puolue on tehnyt estääkseen Suomen monikulttuurisen tilanteen ajautumisen samanlaiseksi kuin mitä se on Ruotsissa. Kaartisen vastaus on, että puolue on tehnyt aloitteen, joka tekee Suomesta vähemmän houkuttelevamman maan ulkomaalaisille, jolloin he valitsevat jonkun toisen kohteen turvapaikkaturismilleen.

Vaikka hetkeä aikaisemmin Kaartinen oli oman esitelmänsä päätteeksi julistanut Euroopan pitämistä eurooppalaisena, kertoo hän nyt tyytyväisenä, kuinka maahantulijat mieluummin valitsevat jonkun toisen eurooppalaisen maan Suomen sijasta. Lisäksi turvapaikanhakijoiden määrä on noussut perussuomalaisten hallituskauden aikana: vuonna 2014 Suomeen saapui 3 651 “turvapaikanhakijaa”, vuonna 2015 32 476 henkeä ja tämän piikin laskettua vuonna 2016 5 657 henkeä. Määrä on siis ollut lisääntymään päin, vaikkei vuoden 2015 piikkiä laskisi mukaan.

Seuraava kysyjä kysyy, mitä puolue on tehnyt Helsingin keskustassa sijaitsevan laittomien maahantulijoiden leirin suhteen. Kaartisen vastaus kuuluu, että he uskovat poliisin lopulta hoitavan ongelman pois.

Hieman myöhemmin (videon kohdassa 19:40) paikalla ollut Vastarintaliikkeen aktivisti kysyy, miksi PS-Nuoret ovat ilmoittaneet tahtovansa kieltää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen. Kaartinen kertoo, että hän itse vastusti tätä ajatusta, mutta julkilausuma kuitenkin päätettiin antaa, koska se toimi hyvänä mediatemppuna! He siis ovat valmiita kaventamaan sanan- ja kokoontumisvapautta saadakseen itse “hyvää mediajulkisuutta”.

Seuraava kysyjä kysyykin, voisivatko ryhmät tehdä jonkinlaista yhteistyötä esimerkiksi aikaisemmin mainitun leirin häätämisen suhteen. Tähän esitelmän pitäjä vastaa, että Vastarintaliike on pieni ryhmä, ja jos sinulla on jonkinlaisia yhteyksiä liikkeeseen, menetät arvostuksesi sekä tulevaisuutesi politiikan saralla. Kaartinen siis tunnustaa tähtäävänsä poliittisen uran rakentamiseen senkin hinnalla, että – kuten kysyjäkin asian ilmaisee – menetämme maamme.

Kaartiselle voi antaa suoraa palautetta esimerkiksi hänen Twitter-sivunsa kautta: https://twitter.com/KaartinenDaniel

Voit katsoa videon alta:

11 KOMMENTIT

 1. Olipas harvinaisen raskaan oloinen tyyppi. Koko esitelmä haahuilee ihan miten sattuu, aihe on täysin absurdi (populismiko on hyvä asia?) ja Kaartiselle tulee ihan selvästi tukala olo kysymysten aikana.

  Populistin ja kansallissosialistin eroja: populisti sanoo, mitä ihmiset haluavat kuulla. Kansallissosialisti sanoo, mitä ihmisten tulee kuulla. Populisti ei seiso sanojensa takana loppuun saakka. Kansallissosialisti tarvittaessa kuolee asiansa vuoksi. Populisti tähtää henkilökohtaiseen poliittiseen uraan. Kansallissosialisti oman kansan hyvinvointiin.

 2. Siinä meillä on jo valmis takinkääntelijä joka himoaa Soinin jakkaraa. Se jakkara onkin hyvin lämmitetty.

  • Tästä tyypistä oikein paistaa läpi, että hän on henkilökohtaisen uransa nimissä valmis mihin tahansa, vaikka se tarkoittaisi omien periaatteiden myymistä. Tosin tällä tyypillä ei kyllä mitään periaatteita taida muutenkaan olla, paitsi rahan ja vallan himo.

 3. Tässä on erinomainen esimerkki opportunistisesta uraa hakevasta “poliitikosta”. En tiedä miten tämä kloppi eroaa poliiseista. Samaa paskaa, joka saa saman palkan.

 4. Sana “Populismi” tarkoittaa kansanvaltaisuutta. Siis sitä samaa asiaa, jota Suomenkin perustuslaki toitottaa syvällä rintaäänellä. Persut ovat juopuneet vallasta itseisarvoisesti. He ovat valmiita – käyttäen jo kulutta sanontaa – ,vaikka myymään vanhan äitinsä turvatakseen istumapaikan ministerin auton takapenkillä. Tuo tulee kyllä kostautumaan tavalla tai toisella yksistään jo ns, karman kauta. Sitäpaitsi Timo Soini itse on tehnyt grandunsa käsittelen siinä nimenomaisesti “Populismia”. Ennen viime vaaleja käytetty kansan kosiskelu EU- ja maahanmuuttovastaisena puolueena oli vain tietoista vaalistrategiaa käyttäen hyväksi populismia. Soinilla olikin alkujaan tarkoitus syödä sanansa kunhan pääsee vain hallitukseen, joka on ilmeisesti ollut jonkinlainen päiväuni alusta alkaen tuon miehen ajatuksissa. Häntä on ajanut eteenpäin vain henkilökohtainen kunnianhimo hallituspaikan osalta ja sen jälkeen siinteleekin silmissä palkintovirka EU:ssa, eli tuossa konklaavissa jota hän sylki päin naamaa työkseen olleessaan vielä oppositiossa. Persut ovat omaksuneet suoranaisen petoksellisen valehtelun Kokoomukselta, joka on harjoittanut sitä vuosikymmenet Jyrki Kataisen, Alexander Stubin ja Pette(u)ri Orvon tavoin kirkkaalla otsalla. Juha Sipilän Liberaali näkemys Keskustalaisesta politiikasta on yhtä kaukana alkulähteiltään kuin kaikkien muidenkin edm. puolueiden. Vasemmistosta ja vihreistä voi todeta sen, että ne ovat jatkaneet omankaltaisellaan mädätyksen ja isänmaan vastaisella politiikalla, jota ne ovat aina tehneet desantin tavoin. Mitä tulee Daniel Kaartiseen, hän puhuu periaatteettomana miehenä mitä sylki suuhun tuo. Eli hän on lisänä siinä hajoittavien voimien joukossa, jotka järsivät Suomen tervehenkistä kansallista olemassaoloa sellaisena vanhakantaisena pohjoismaisena valtiona, jona se on tunnettu menneinä vuoisina suhteellisen homogeenisella väestöpohjalla perustuen länsimaisiin kristillisiin arvoihin ja kréikkalaisten ajattelijoiden käsitykseen humanismista ja demokrat

 5. Kuulin huhua, että täällä olisi ollut myös jotain juutalaiskriittistä esitelmää. Mitähän Timo Sioni olisi tästä mieltä?

  • Koska he ovat korruptoituneita maanpettureita. Vastarintaliike varoitti puolueesta jo ennen ensimmäistä jytkyä vuonna 2011.

Comments are closed.