Koti Uutisia Ulkomaat Prostituoitu hyväksytyksi työtaidoksi Uudessa-Seelannissa

Prostituoitu hyväksytyksi työtaidoksi Uudessa-Seelannissa

4


Uusi-Seelanti lisää prostituoidun viisumihakemusten työtaitoluetteloon. Jotta prostituoidun viisumihakemus voidaan hyväksyä, tulee hänellä myös olla vähintään kolme vuotta kokemusta alalta.

Prostituoinnin lisääminen hyväksyttyjen työtaitojen joukkoon pohjautuu vuonna 2003 tehtyyn lakiin, joka dekriminalisoi prostituution Uudessa-Seelannissa. Päätöstä motivoidaan myös sillä, että laillinen maahanmuutto prostituoituna vähentää ihmiskaupan riskejä ja parantaa työolosuhteita alalla.

Uudessa-Seelannissa on jo pitkään ennen prostituution laillistamista ollut suuria ongelmia laajan seksinkaupustelun kanssa

Lähde: RT

4 KOMMENTIT

  1. Erityinen huomio pitäisi kiinnittää prostituoitujen ammattitaitoon ja sen kehittämiseen. Myös Suomessa. Vähintään on saatava ammattikoulutukseen erilliset linjat ja viimeistään lukiotasolla prostituution pitäisi olla pakollista.

    Juuri maan hallitus, jos ketkä sen tietää mikä työmarkkinoilla ahdistaa.

    • Lukiossa ja ammattikouluissa voisi myös panostaa sukupuolineutraalin prostituution kursseihin, jotta ammattiin valmistuneet eivät törmää esteisiin, jotka oltaisiin voitu välttää jo opiskeluaikana

    • Onneksi kuitenkin varhaiskasvatuksessa on jo aloitettu lapsimorsian kurssit. Nämähän sitten varttuneemmalla iällä, kuusivuotiaasta alkaen, jatkuvat lapsivaimo kursseina.

      Valitettavaa on ollut tälläkin alalla kotimaisen työvoiman vähyys. Opettajat on pitänyt tuoda ulkomailta asti.

Comments are closed.