Koti Uutisia Kotimaa Posti lopettaa lentokuljetukset Suomessa

Posti lopettaa lentokuljetukset Suomessa

7

Posti teki päätöksen lopettaa sisämaan lentokuljetukset. Tästä lähtien kaikki kirjeet ja paketit kulkevat sisämaassa maanteitse kuorma-autoilla. Posti perustelee päätöstä saatavilla miljoonasäästöillä ja sillä, ettei pikakirjeitä enää lähetetä niin paljon kuin aiemmin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun aiemmin laittoi edellisenä arkipäivänä kirjeen postilaatikkoon, kirjeet ja paketit lastattiin lentokoneeseen ja lennätettiin Pohjois-Suomeen yön aikana.

Tähän saakka postia on lennätetty neljänä yönä viikossa välillä Helsinki-Oulu-Rovaniemi. Postilentojen kanssa työskennelleet eivät suinkaan saa potkuja vaan siirtyvät muihin tehtäviin Postin alaisuudessa. Postin johtaja Sami Reponen muistuttaa myös lentoliikenteen päästöistä ja onkin mielissään, että hiilidioksidipäästöt saadaan nyt alemmas.

Laki määrittelee, että kirjepostin tulee olla perillä neljäntenä päivänä lähettämisestä. Reponen pitää neljän päivän tasoa todellisena ja varmana edelleenkin. Posti on aiemminkin leikannut kirjepostin kuluja ja lopettikin kesällä 2017 kirjepostin jakamisen tiistaisin.

Lähde: Helsingin Sanomat

7 KOMMENTIT

 1. AIDS:ia “ylpeästi” mainostaa Postikin — surullista. Juutalainen dialektiikka on kyllä jännää, kun perse paljaana ja tissit roikkuen keskellä kaupunkia itseään häpäisevät, rikolliset pervertikot on brändätty “ylpeydeksi” (engl. pride).

 2. Niin mikähän se siihen ihmisten pikalähetysten hylkäämiseen on syynä? Itse luovuin kyseisten palveluiden käytöstä siksi että tavallinen posti on nopeampi kuin riistohibtaiset pikalähetykset ja postin valehtelijoiden mukaan jokainen tapaus on yksittäinen sattumus. Vitun haisevat kommunistiapinat jokainen työtön postilainen on saavutus.

 3. “Posti” Pekka Vennamo aloitti aikoinaan Suomen valtion omaisuuden myynnin ulkomaalaisille oligarkeille. Ensin Posti ja Telestä myytiin Tele, eli Sonera, ruotsalaisille. Ja jo ensimmäisen vuoden aikana pelkät valtiohallinnon puhelinkullut olivat suuremmat kuin koko Soneran myyntihinta oli. “Ihan sama posti-pekka minä olen kuin ennenkin”. Kyllä olisi isä Veikko Vennamo antanut pojalleen nahkaremmiä ja lujaa jos olisi tiennyt että pojasta kasvaa tuollainen selkärangaton kusipää. No, siitä on jo aikaa ja Pekka kai kuolee vanhuuttaan kohta pois.

  Mutta postin nykyiseen alennustilaan… Miksi kaikki postin lähetykset pitää ensin rekoilla rahdata Helsinkiin ja lajitella siellä? Ja sitten rahdata rekoilla takaisin esim. Rovaniemelle. Jos minä laitan kirjeen saman kunnan ihmiselle niin se kirje kiertää aina Helsingin kautta. Joku konsultti perusteli aikoinaan asiaa sillä että se maksaa paljon enemmän jos postiljooni ottaa kirjeen ja laittaan sen kunnan asukkaan lokerikkoon, kun se kone käsittelee kymmeniä kirjeitä sekunnissa. Tosin, siitä nyt tulee kahden – seitsemän päivän viive. Ja se konekkin maksaa sekä sen käyttämä energia, rekkojen polttoaineista puhumattakaan. Mutta että postin kulku nopeutuisi paljon jos lähetykset käsiteltäisiin kuten ennenkin.

  Muistan vielä ajan kun postilaatikoihin ennen klo 20:00 pudotetut kirjeet jaettiin seuraavana päivänä. No, siihenhän posti ei koskaan pysty mihin saksalaiset pystyvät. Että posti jaettaisiin myös lauantina. Mutta muistan ajan kun posti jaettiin kahdesti päivässä.

  • Onhan tuo Postin touhuaminen jo pitkään henkinyt vain yhtä asiaa: Posti myydään/annetaan pois pian. Tuo jälkimmäinen on se perisuomalainen tapa. Ei mene kyllä järkeen tuo, että naapurille lähettämäsi kortti viedään ihan oikeasti Helsinkiin ja siitä sitten tuodaan viereiseen postilaatikkoon. Systemaattista alasajoa, jolla voidaan osoittaa “kannattamattomuus” ja siten myydä eli aitosuomalaisittain antaa se ilmaiseksi. Sitten saamme taatusti maksaa siitä tämän jälkeen. Ja somalit ynnä muut rotat aukovat jokaisen kirjeen ja putsaavat kaikesta arvokkaasta. No, eipä tarvitse sitten postia enää käyttää.

   En ole kommunisti — pois se minusta! — mutta kyllä valtiolla tulisi olla niitä valtionyhtiöitä, jotta tässä hommassa pysyisi edes jonkunlainen roti. Surullista ja typerää että markkinat ja kiire ohjaavat meitä kurjuuteen ja itsetuhoon, vaikka molemmat noista ovat vain ihmisien luomia keksintöjä, joista ahneet koukkunokat tiliään tekevät.

   Pitäisikö nyt suomalaisten alkaa järjestelmällisesti boikotoida kaikkea? Pidättäytyä tuhlaamasta mihinkään, minkä vain voi jotenkin vältää. Sitten ei näyttäisi ainakaan kovin houkuttelevilta poismyytävien yhtiöidemme vuosikatsaukset ja voitto-odotusnäkymät, eikä lafkoja ehkä täten jutkuille sitten annettaisikaan.

   Suurmielenosoitusta odotellessa. Kukakohan järjestäisi tässä maassa?

 4. Jos Sami Reponen vielä lopettaisi pierimisen sen “oikean” ja sitten tuo “aivoperäisen”, sosialisti kuin tietysti on niin olisin edes hymyn kareen verran onnellisempi.
  Posti on persaukinen ja ja ei ole, sillä se vain haluaa ryöstää tuonkin “palvelun” pois suomalaisilta. Jos kyseessä olisi siitä lennetäänkö johonkin “ukkala-bukkala” -maahan mustille edustustason yksityis suihkukoneella, joka on vuokrattu joltain Saudi Prinssiltä kahden tyhjän kirjekuoren viemiseksi määränpäähänsä lehmän paskalla vuorattuun majaan lukutaidottomille ja “jatko -kullisille” kikkarapäille.
  Ei tämä Postin johtaja Sami Reponen olisi enää köyhä eikä kipeä!!! Kyllä rahaa aina löytyy kun velkaa otetaan ja kantasuomalaisiilta palveluita lopetetaan. Jonkun sivukylän mummon ja papan voi aivan hyvin vaikkapa ampua pössykällä eikä kukaan sano mitään, jos sitä vaikkapa Pääministeri Juha Sipilältä ja presidentti Sauli Niinistöltä odotetaan.

 5. https://mvlehti.net/2019/03/29/posti-irtisanoo-ja-siirtaa-tyot-alhaisen-palkkatason-viroon-postin-toimitusjohtajalle-miljoonatason-tili/

  No, sehän on itse Ulla “Aina meillä on pienet YT:t päällä” Parviainen. Taisivat poistaa netistä tuon haastattelun. Olisiko se ollut siinä Postin omassa läpyskässä, jota jakelevat. Jollakin muijan töistä tuomalla saunansytykkeellä minä sen haastattelun näin. On vittu ämmällä pokkaa. Sikaporukkaa koko maa täynnä. Kohta pitää kaivaa kuoppia.

Comments are closed.