Koti Artikkelit Vastarintaliike Porin oikeudenkäynti

Porin oikeudenkäynti

12

Torstaina Porin käräjäoikeudessa käsiteltiin Vastarintaliikkeen viimevuotista vapputempausta. Niin sanottu vappuholokausti toi sakkoja seitsemälle aktivistille.

Vappu on aina ollut äänekäs ja näkyvä poliittinen juhla. Viime vuonna Vastarintaliikkeen aktivistit päättivät toteuttaa näkyvän tempauksen Porin keskustassa. Banderollitempaus ajoittui yhteen Satakunnan vasemmistoliiton vapputilaisuuden kanssa. Vasemmisto on pettänyt työtätekevät suomalaiset siinä missä kokoomusjohtoinen oikeistokin. Kokoomus on saksinut Suomelta hyvinvoinnin ja vasemmisto vaatii maan vähätkin varat suunnattaviksi kehitysapukohteisiin Afrikkaan ja Suomeen tunkeutuville elintasopakolaisille. Vastarintaliikkeen kansallismielinen sanoma on suunnattu alkuperäisille suomalaisille työntekijöille. Tempauksen tarkoituksena oli tarjota suomalaisille vaihtoehtoista sanomaa vasemmiston suomalaisvastaiselle agendalle.

Media ja poliisi reagoivat voimakkaasti Vastarintaliikkeen vapputempaukseen. Seitsemän aktivistia otettiin kiinni suoraan paikan päältä ja median uutisointi oli yliampuvaa. Paikallislehti Satakunnan Kansa paisutteli tempauksesta terrori-iskun ja pian uutiset pommeja heittelevistä, mellakoivista “uusnatseista” ja järkyttyneistä ihmisistä levisivät myös valtakunnallisiin medioihin. Osa todistajista jatkoi tätä linjaa vielä oikeudenkäynnissä. Käräjillä kuultiin väite, että Vastarintaliikkeen tarkoituksena olisi luoda pelkoa terrorin keinoin. Yksi todistajista jopa tohti rinnastaa vapputempauksen johdosta kokemansa pelon Hyvinkään ammuskeluun, jossa katolta ammuskellut henkilö surmasi kaksi ihmistä ja haavoitti seitsemää.

p oik 4p oik 2p oik 3p oik 5p oik 1

p oik 6
Pertti Salo.

Kauan odotettu vapputempauksen oikeudenkäynti pääsi alkamaan torstaiaamuna kello 9. Aktivistien saapumista oikeuteen väritti kovaääninen valitus siitä, ettei paikalla saisi kuvata. Vartijat kuitenkin huomauttivat oikeudenkäynnin hysteerisimmäksi todistajaksi myöhemmin osoittautuneelle Pertti Salolle, että koska odotussali on yleinen tila, on siellä täysin laillista kuvata. Itse oikeudenkäynti rakentui vasemmistolaisesti orientoituneen henkilötodistelun ja savujen vaarallisuutta koskevien viranomaislausuntojen varaan. Koko oikeudenkäynnin kantava ajatus oli, että tempaus olisi teoriassa voinut aiheuttaa vaaratilanteen. Mitään konkreettista vaaraa tai vahinkoa ei kukaan pystynyt oikeudessa kuitenkaan nimeämään.

Pertti Salo.
Pertti Salo.

Oikeudessa oli yhteensä kuusi todistajaa. Heistä osan mielestä Vastarintaliikkeen tempaus herätti hämmennystä tai häiriötä. Osa puolestaan oli sitä mieltä, että kyseessä oli uhkaava pelottelu. Mielenkiintoista oli, että eräs todistaja kertoi havainneensa vasemmistotilaisuuden kuuntelijoiden joukossa viidestä tai kuudesta nuoresta koostuneen ryhmän, joka vaikutti suhtautuneen myönteisesti tempaukseen. Ex-puolisonsa pahoinpitelystä aiemmin tuomion saanut Aki Nummelin puolestaan tiesi kertoa, että järjestömme tarkoituksena on luoda pelkoa käyttämällä lievää terroria. Hän myös toistuvasti kutsui savuheitteitä “kranaateiksi”. Nummelinin tarinoita SVL-terrorista voi pitää melko tekopyhinä, sillä “Puuha-Aki” on itse kehuskellut puolueensa nettisivuilla rahoittaneensa suoraan Etelä-Afrikassa valkoisia surutta teurastanutta kommunistista ANC-terroristijärjestöä.

Oikeudenkäynnin hysteerisin todistaja oli 58-vuotias Pertti Salo. Hän kutsui aktivistien toimintaa “metelöinniksi ja riehunnaksi” sekä väitti pelänneensä henkensä puolesta. Salo kertoi pelänneensä mahdollista pommi-iskua ja kehtasi vähintään epäsuorasti rinnastaa vapputempauksen Hyvinkään kuolonuhreja vaatineeseen ammuskeluun. Harmaantunut vasemmistolainen väitti tietävänsä, että savuheite palaa tuhannen asteen lämmöllä, mikä jo poliisitutkinnassa ilmenneiden seikkojen valossa ei pidä paikkaansa. Esitutkinnassa Salo on sanonut, että koko sivustomme tulisi sulkea, koska “siellä yllytetään laittomaan toimintaan”. Salo kertoi, että liike haluaa muun muassa “palauttaa kaikki maahanmuuttajat Afrikkaan”. Kaikki muutkin käräjillä kuullut todistajat olivat vasemmistolaisia.

Käytännössä oikeudenkäynti pyöri sen ympärillä, olivatko tempauksessa huomion herättämistä varten käytetyt savut aiheuttaneet vaaraa yleisölle ja oliko tempaus häirinnyt vasemmiston vapputilaisuutta. Banderollin painoina olleista muttereista kaksi oli irronnut ja pudonnut kadulle, mikä olisi voinut olla vaarallista. Vastaajina olleet seitsemän aktivistia tuomittiin jokainen maksamaan 50 päiväsakkoa järjestysrikkomuksesta ja varomattomasta käsittelystä. Yksi aktivisti sai vielä kaupan päälle viisi päiväsakkoa, sillä hänellä oli avaimenperä, jonka oikeus tulkitsi toisen vahingoittamiseen soveltuvaksi esineeksi. Valtio päätti takavarikoida muun muassa tempauksessa käytetyn banderollin.

 

Toimitus

12 KOMMENTIT

 1. No voi hellantelttu noita meidän vasemmistolaisia, on siinä ollut pissat ja kakkakin housussa ja kyyneleet poskilla ;(

  Vasemmiston väkivalta on vaan niin paljon parempaa.

 2. Hehe! Pertti Salohan on kuin juutalainen “keskitysleiriselviytyjä”, joka näkee jokaisen talon katolla vartiotornista kurkistavan SS-miehen. Punaiset ovat pohjaton viihteen lähde!

  • Vasemmiston komiikasta pitävät huolen Seitsemän Danin Koivulaakson, Bruce Li “vasemmiston väkivalta on parempaa” Andersonin sekä itsenäisyyspäivän housuunsa kuseskelevat paikkoja rikkovat narkomaanit.

   Voisivat klovnit mennä sirkukseen töihin. Ai niin ainakin kaksi onkin jo Arkadianmäen sirkuksessa 😀

   Ei näitä reppanoita kukaan tosissaan ota.

 3. Varmaan Salo kohta vaatii meidän kansallismielisten lapsia huostaanotettaviksi antamamme realismiin perustuvan todellisuuskäsityksen mukaisen kasvatuksen vuoksi.

  Salolla on vielä vanhentunut maailmankuva ja hänenkin olisi aika korvata se em. todellisuuskäsityksellä.

  Hyvää taistelua.

 4. Olipa kyseessä kommunisti tai anarkisti (varsinkin nämä!:) – äärivasemmistolainen toimii aina poliisin ilmiantajana!

 5. Kahvit tuli melkein ulos, kun luin Salon väittäneen pelänneensä henkensä edestä. Naurettavaa, mutta osoittaa taas kerran vasemmiston avuttomuuden.

  • Noh, keskivertovasemmistolaisessa tuskin on miestä puolustamaan itseään saatika perhettään.

 6. 50 päiväsakkoa katolle kiipeämisestä? Mitä vittua?

  Laittakaa tuomareiden nimet jakoon. Jotain tolkkua pitäisi heidän toimintaansa saada.

 7. Yksinkertaisten argumenttien rakentamista palikoista jotka eivät sovi yhteen. Rationaalisuudella rakennetaan oikeutusta asioihin jotka ovat kuitenkin vallan tunnepitoisia.

  Merkitysten näkeminen siellä missä niitä ei ole vaatii mielikuvitusta. Harmi vaan että nämä samat kliseet toistuvat uudestaan ja uudestaan. Vuosikymmenistä toiseen, ympäri maailman. Mukavaa olisi lukea jotain uutta, persoonallista. Jotain mikä on oman pään tuote – iskulauseet ovat tylsiä, ja tyhjiä.

  Jotain uutta kiitos!

 8. No mitä yllättävää tässä nyt oli? Pori on läpeensä vasemmistolainen paikkakunta.

Comments are closed.