Koti Uutisia Porin kauppahalliin tulossa halal-kauppa

Porin kauppahalliin tulossa halal-kauppa

0

Kansallinen Vastarinta uutisoi viime kuun alussa pohjoissatakuntalaiseen Kankaanpäähän suunnitteilla olevasta Suomen ensimmäisestä halal-teurastamosta. Kyseinen teurastamo aloittaa toimintansa syksyllä. Nyt Poriin on tulossa jo toinen halal-lihakauppa Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan kaupan lisäksi.

UK_halal-teurastusUusi halal-kauppa on tulossa keskustan kauppahalliin Mister Chef -lihakaupalta jokin aika sitten vapautuneisiin tiloihin, ja avajaiset on suunniteltu pidettäviksi 20. toukokuuta. Nimeksi kaupalle on mietitty “Halal-lihamestari”. Toiminnasta vastaa Kirgisiasta lähtöisin oleva Shakirdin Turganaliev.

“Suomen muslimiväestö kasvaa, joten myös halal-lihan kysyntä on kasvussa. Siksi näimme järkeväksi perustaa Poriin tuoretta halal-lihaa myyvän kaupan”, kertoo Turganaliev. Hän surkuttelee sitä, että nyt monet Porin seudun muslimit joutuvat hakemaan tuoreen halal-lihansa “jopa Turusta tai Tampereelta”. Turganalievin kauppa on tehnyt erään turkulaisen teurastamon kanssa alustavan sopimuksen lihan toimituksesta.

Turganaliev selittelee, ettei eläimelle aiheutettaisi halal-teurastuksessa tuskaa. Hän myös väittää eron suomalaisten teurastamojen teurastuksiin olevan vain siinä, että halal-teurastuksessa eläimen pää käännetään kohti Mekkaa. Eläin ei lisäksi saa nähdä teurastuksessa toista toverieläintä. Muslimit eivät kuitenkaan yleisesti ottaen ole tunnettuja inhimillisestä tavasta kohdella eläimiä, ja siten halal-teurastuksessa on yleistä, että eläin jätetään tainnuttamatta.

Lähde: Satakunnan Kansa/Porilaine-viikkolehti