Koti Uutisia Kotimaa PolPolle sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta

PolPolle sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta

6

Poliittisen poliisin (PolPo) muukalaisrakkaus osui erään poliisimiehen omaan nilkkaan. Hänet tuomittiin nimittäin virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon, joista hän tuloillaan kertyy maksettavaa 1 360 euroa.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun poliisimies vappuna 2017 poisti työkaverinsa kanssa yhden ihmisen Helsingin rautatieasemalta. Tapahtumaa kuvasi eräs 14-vuotias poika, joka latasi videon YouTube videopalveluun otsikolla ”Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä”.

Poliisimies ei pitänyt rasistisyytöksistä, joten hän teki asiasta tutkintapyynnön törkeästä kunnianloukkauksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Pojan nuoresta iästä johtuen esitutkinta lakkautettiin nopeasti, sillä poika ei 14-vuotiaana vielä ollut rikosoikeudellisessa vastuussa.

Tuomitulle poliisimiehelle esitutkinnan lakkauttaminen ei kuitenkaan sopinut, joten hän jatkoi yhteydenpitoa pojan vanhempiin. Käräjäoikeuden mukaan poliisi myös sopi tapaamisen pojan äidin kanssa Pasilan poliisitalolle, jossa hän vaati äitiä maksamaan hänelle 500 euroa vahingonkorvauksia törkeästä kunnianloukkauksesta.

Pojan äiti kieltäytyi vaatimuksista. Tämäkään ei kelvannut poliisimiehelle, ja hän päätti lähettää asiasta äidille sähköpostin, jossa hän toisti vaatimuksensa. Viestissään hän myös antoi pojan äidille oman tilinumeronsa.

Asia päätyi oikeuteen, jossa tuomari katsoi poliisimiehen käyttäneen hyväksi virka-asemaa. Tapaamisessa Pasilassa poliisimiehellä oli myös yllään poliisin virkapuku ja hän oli virantoimituksessa työvuorossa.

Oikeuden mukaan tuomitun poliisin toiminta oli omiaan vaarantamaan luottamuksen poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Lähde: MTV

6 KOMMENTIT

 1. Harmi että joutui maksamaan rahaa rotumuukalaiselle. Tuohan vaikutti ihan asialliselta, isänmaalliselta poliisilta tuon perusteella.

  Perkeleen kovaliksainen poliisiksi. Tulee mieleen nimittäin keissi, kun järjestyspoliisi Marianne Kiukkonen v. 2005 ajoi autolla miehen yli, joka kuoli lähes välittömästi sairaalassa. Kiukkonen sai 50 päiväsakkoa eli 600 euroa maksettavaa ja valitti jopa hoviinkin.

  • Jos ulosheitettävä olisi ollut kantis ja poliisi rikastustaustainen, olisi pojalla maksamista.

 2. Business as usual.
  Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

  USA:ssa on jo aivan normaali käytäntö, että poliisit käyttävät virka-asemaansa varastamiseen, raiskaamiseen, lapsipornoon ja moniin iljettäviin rikoksiin. Jos joku sattumalta, ei ainakaan toisen poliisin toimesta, jää kiinni, ammattiliitto tulee suojaksi ja työnantaja maksaa uhrille määrättävät korvaukset.

  Siellä’ on oikein lakiin kirjoitettu poliisille oikeus takavarikoida (arvo-)omaisuutta ilman mitään syytettä tai epäilystä rikoksesta. Se on
  — “civil forfeiture” -laki.
  Poliisipiirit sitten jakavat takavarikoitua omaisuutta poliiseille palkanlisinä sekä pimeästi erilaisina etuuksina. Nykymaailmassa ei enää suojelurahaksi riitä ilmaiset munkkikahvit paikallisessa Arnolds’issa.

  Suomessa tällaiset julkisuuteen putkahtavat tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.
  — Kuinka monta vastaavaa rikosta tälläkin kriminaalilla oli kontollaan ennen kuin kansalainen paljasti touhun!
  — Entä muut poliisit?
  — Kuka oli hänen oppi-isänsä näille rikoksen poluille?

  Pitäisikö oikein julkaista opas:
  Kansalaisen Suojautuminen Järjestäytynyttä Poliisitoimintaa Vastaan

 3. “Oikeuden mukaan tuomitun poliisin toiminta oli omiaan vaarantamaan luottamuksen poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon”, niin minkä luottamuksen, viime aikoina poliisi on lähinnä toimeenpannut rikoksia eikä suinkaan ehkäissyt niitä. Poliisin resursseja on kohdistettu lähinnä mielipiteenilmaisun rajoittamiseen, tämä todellakin vie pohjan luottamukselta poliisin toimiin. Mutta yhtä kaikki, mitä poliisi ei politisoi, sen tekee oikeuslaitos.

Comments are closed.