Koti Uutisia Aktivismi PolPo: Kansallismielisistä lentolehtisistä rikosilmoitukset, vaikkei rikosnimikettä löytyisi

PolPo: Kansallismielisistä lentolehtisistä rikosilmoitukset, vaikkei rikosnimikettä löytyisi

12
timo kilpelainen
Timo Kilpeläinen.

Poliittisen poliisin (PolPo) “väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisyn” vastuuhenkilö, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen kannustaa suomalaisia tekemään “hyvin matalalla kynnyksellä” rikosilmoituksia kansallissosialistisista lentolehtisistä. Vaikka Suomessa ketään ei ole tiettävästi vuosikymmeniin tuomittu vastaavista lentolehtisistä, PolPo pitää niitä uhkana lailliselle järjestykselle.

Kilpeläinen kommentoi asiaa MTV Uutisille, jonka toimitus huomasi reilun 10 vuoden viiveellä, että Suomessa jaetaan kansallissosialistista materiaalia katukuvaan sekä postilaatikoihin. MTV Uutiset luonnehtii toimintaa “uhkaavalta tuntuvaksi, rasistiseksi, turvattomuutta aiheuttavaksi sekä kotirauhaa häiritseväksi” kampanjaksi.

MTV Uutiset myöntää, ettei kampanja välttämättä riko lakeja. Median mukaan toiminta täytyy silti pysäyttää poliisivoimin, sillä kampanja “rikkoo ainakin jotain normeja”. Samaa mieltä on poliisitarkastaja Kilpeläinen, jonka mukaan kansalaisten tulee olla välittömästi yhteydessä PolPoon, kun he kohtaavat kansallissosialistista materiaalia. Kilpeläinen kannustaa suomalaisia myös pyrkimään tunnistamaan materiaalin jakajat, koska jakaja voi syyllistyä “laittoman yhdistystoiminnan jatkamiseen”.

PolPon mukaan kotiin jaettu lentolehtinen voisi olla tuomioistuimen silmissä myös vahingonteko tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan. “Rikosnimike voi muuttua tutkinnan aikana”, Kilpeläinen jatkoi.

– Poliisi seuraa aktiivisesti tilannetta ja on tietoinen ilmiöstä, jota on nyt jatkunut kevään aikana useita viikkoja. Toimintaan pyritään puuttumaan moniviranomaisten ja järjestöjen toimesta osana kansallista väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisytyötä, jota johtaa ja koordinoi sisäministeriö, poliisitarkastaja summasi.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäyntien yhteydessä Kilpeläinen julkaisi blogissaan uhkauksen, jonka mukaan seuraavaksi kieltolistalla ovat muut kansallisradikaalit järjestöt. Toiminnallaan poliisitarkastaja onnistuu kuitenkin vain alleviivaamaan sitä, että PolPo on politisoitunut kansanvihollinen eikä suomalaisten tule alentua asioimaan poliisin kanssa missään rikostilanteissa.

Lähde: MTV Uutiset

12 KOMMENTIT

 1. Pelottavaa miten radikalisoitunut ja ekstremistinen vain yhteen suuntaan on poliisi. Vain eliitin palveluksessa. Miettikää poliisikouluun pyrkijät sitä. Haluatteko jopa uhrata henkenne sen eliitin takia, joka ottaa teistä hyödyt irti vain itselleen ja pakottaa samaan aikaan taistelemaan jotain ilmassa leijuvia olemattomia uhkakuvia vastaan, joita tuottaa jotkut “pahat” järjestöt, joihin kuuluu aivan tavallisia rehellisiä suomalaisia pulliaisia.

  • Poliisiksi pääsee kuka tahansa, aivan kuten yliopistoonkin lukemaan jotakin pilipalipseudotiedettä. Tuolta se sonta sitten leviää: kaverit palkkaavat kavereitaan ja nämä kavereitaan, josta seuraa eksponentiaalisesti kasvava degeneraatio eli rappeuma.

   Ihmettelen syvästi tässä samalla myös sitä, että miksi hintit ja femakot oikein kannattavat islamia, joka tahtoo tuhota heidät? En myöskään tajua vassareiden “logiikkaa”: muslimiparasiitithan vievät heiltä kallisarvoiset liima- ja tinnerirahat.

   • Duttonilla on selitys tähän Islamin palvontaan joka menee suurinpuirtein näin. Koska hintit ja femakot ovat usein heikkoja sekä mieleltään että ruumiiltaan (ei tarvitse olla vahva nyky-yhteiskunnassa kun heikkoudesta palkitaan) niin siitä seuraa femakolle ahdistusta, mt-ongelmia, itsemurhataipumusta…. ja Islamille otollinen maaperä on sitten siinä. Heikkoudessaan ja itsekkyydessään ovat nämä “suomalaiset” tietenkin valmiita myös uhraamaan muut.

    • Miksi ahdistuneet, mielenterveysongelmaiset, itsemurhaan taipuvaiset femakot tahtovat islamin Suomeen? Miten se selittyy?

     • Feministit vain toimivat niin kuin määrätään. He ovat selkeimpiä eliitin luomuksia. Viimeisen päälle räätälöityä mädätystä ja tuhoa

 2. Ottamatta tässä kantaa aatteisiin puolesta tai vastaan, voi esittää vertailun, joka on Perustuslain määrittelemän yhdenverttaisuuden ja sananvapauden toteutumisen mitta. Nettikirjoittelua ja netissä julkaistuja kannanottoja voi pitää verrannollisina lentolehtisiin, nykyisin yksityishenkilöiden ja ryhmien tiedotuksessa ero näiden mainittujen tapojen kanssa on häviävän pieni. Kun poliisi hyväksyy esim. varisverkoston vihanlietsonnan ja yllytyksen rikoksiin, joista selkeästi löytyy rikosnimikkeet on tilanne vähintäänkin kummallinen. Erityisesti kun sitä verrataan kansallismielisen tiedotuksen demonisointiin ja oma-aloitteelliseen, perusteettomaan kriminalisointiin. Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että poliisi on puolensa valinnut ja puolueettoman turvallisuutta valvovan poliisin aika on mennyttä.
  Puhe poliittisesta poliisista on perusteltua kun poliisin edustaja esiintyy rikoksiin yllyttävän anarkistin kanssa sosiaalissa mediassa, samoin puhe toverituomioistuimesta kun kansallismielisen videon tekstittäminen on rangaistavaa.

  • Poliisi ei itse linjauspäätöksiään tee, vaan käskyt tulevat jostakin aivan muualta.

   • Näin onkin, käskyt tulevat sisäministeriöltä ja valtaeliitiltä, mutta tarkastelen asiaa tässä kansalaisen näkökulmasta yksinkertaistettuna. Jos yksittäinen poliisi toteuttaa valtaeliitin agendaa, on hän yksi osa koneistoa, riippumatta siitä onko hän painostettavissa. Tällaisessa tapauksessa hän vain panee ns. vahingon kiertämään ja siirtää sen kansalaiselle, joka on esim. “toisinajattelija”. Hän siis vaihtaa vapauden ja oikeudenmukaisuuden omaan turvallisuuteensa ja hyvinvointiinsa. Tosin tunnen henkilökohtaisesti poliiseja, jotka epävirallisesti auttavat isänmaallisia kansalaisia, suuri kiitos ja arvostus heille kaikille.

 3. kommunismi pyrkii hävittämään kansallisen identiteetin. näille mädättäjille Suomalaisuus on rikos. ja selväähän on että äärivasemmisto pyrkii tukahduttamaan totuuden ja vapauden koska se sotii heidän vääristynyttä aatemaailmaa vastaan. kommunismi ei vaan toimi.. ääliöiltä on jäänyt historia lukematta.

 4. Moni miettii, miten tuollaiset nukkuvat yönsä..todennäköisesti hyvin, sillä imukupilla maailmaan kiskotut sieluttomat eivät aidosti osaa edes hävetä.

  Mikään ei ole nakertanut poliisin uskottavuutta yhtä paljon, kuin keinotekoinen poliittinen klikki “poliisihallitus” Tosin, jos PoHaa johtaa henkilö, jonka pätevyys nippanappa riitti lottovalvojan tehävään, niin onhan jälki ja toiminta aivan odotusten mukaista.

  Timpalta ja Sepiltä olisin aina halunnut kysyä, kuinka kipeänä poliitikkojen käsinuken peräaukko on työpäivän jälkeen? Nykyään ilmeisesti hiukan helpottanut, sillä naissisäministerin koura ei saane aikaan ihan samanlaisia säväreitä, kuin Mykkäsen käsi

Comments are closed.