Koti Uutisia Poliittinen vaino jatkuu Kreikassa – Nikolaos Michaloliakos vangittu

Poliittinen vaino jatkuu Kreikassa – Nikolaos Michaloliakos vangittu

0

Kultaisen aamunkoiton puheenjohtaja ja parlamentin jäsen Nikolaos Michaloliakos on nyt vangittu Kreikassa. Tuomioistuimen lähteen mukaan hän pysyy vangittuna oikeudenkäyntiin asti.

UK_Nikolaos_Michaloliakos_vangittu

Kultainen aamunkoitto -puolueen johtaja Nikolaos Michaloliakos kielsi Evelpidonin tuomioistuimen kuulustelussa Ateenassa syytteet siitä, että hän ja puolue olisivat perustamassa “rikollisjärjestöä”. Michaloliakos hylkäsi syytökset poliittisesti motivoituneina.

Torstaiaamun varhaisille tunneille asti kestäneessä pitkässä kuulustelussa Michaloliakos totesi, että puolueen toiminta on pitäytynyt parlamentaarisen politiikan rajoissa ja ettei hänellä ole ollut tietoa siitä, että joku yksittäinen Kultaisen aamunkoiton jäsen olisi rikkonut lakia. Hän toisti myös kertaalleen, että rap-artisti Pavlos Fyssasin murha oli traaginen tapaus, jonka Kultainen aamunkoitto tuomitsee.

Parlamentin jäsen Yiannis Lagos on edelleen vangittuna, ja puolueen tiedottajaa Christos Pappasia kuultiin torstain aikana. Keskiviikkona kolme Kultaisen aamunkoiton johtavaa jäsentä päästettiin vapaaksi odottamaan mahdollisia syytteitä. Yksi vapautetuista, Nikos Michos, kertoi poliittisille vainoajilleen: “Me emme anna periksi! Voitte pysäyttää meidät vain luodeilla! Tulemme nousemaan vaikka haudasta!”

UK_Vapautetut_kansanedustajat_Kreikka
Vapautetut vasemmalta lukien: Nikos Michos, Ilias Panagiotaros ja Ilias Kasidiaris.

Kultainen aamunkoitto on kommentoinut kotisivullaan Nikolaos Michaloliakosin vapaudenriistoa “täysin epäoikeudenmukaisena, perustuslain vastaisena ja ulkomaisten vallanpitäjien järjestämänä”.

Nordfront on aiemmin raportoinut ulkomaisista tahoista, joiden katsotaan olevan paljolti vastuussa Kultaisen aamunkoiton vastaisista toimista. Kreikan ulkoministeri Antonis Samaras matkusti kesken Kreikan poliittisen kriisin New Yorkiin, missä hän vannoi juutalaisjärjestö American Jewish Congressin edessä “tuhoavansa” Kultaisen aamunkoiton. Useat Kreikan johtavista poliitikoista, muiden muassa Elefthérios Venizélos, ovat järjestäneet säännöllisesti kokouksia juutalaisryhmien kanssa Kreikassa ja sen ulkopuolella.

UK_Nikos_Dendias_vierailulla_synagogassa
Kreikan sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Nikos Dendias vierailulla synagogassa.

Kultainen aamunkoitto kirjoittaa kotisivullaan, että puolueeseen kohdistuvat syytökset perustuvat kahteen anonyymiin todistukseen, jotka ovat yhä salaisia. Näissä ei kerrota mitään konkreettista siitä, miksi Kultainen aamunkoitto olisi “rikollisjärjestö” tai miksi puolueen puheenjohtajalta riistetään vapaus. Puolue järjesti tuomioistuimen ulkopuolella tukiprotestin ilmaistakseen vastalauseensa “Kultaisen aamunkoiton puheenjohtajan ja muiden tovereiden epäoikeudenmukaiselle ja laittomalle vainolle”.

Kultainen aamunkoitto toteaa kotisivullaan, ettei se anna poliittisen vainon pelottaa itseään: “Kultainen aamunkoitto on yhä vahva ja yhtenäinen, ja se tulee jatkamaan empimättä oikeutettua poliittista taisteluaan korruptoitunutta hallitusta vastaan … Kreikan kansalle viimeistä sanaa ei ole vielä sanottu!”

 

Lähde: Nordfront.se

Aiheeseen liittyen: Kultaisen aamunkoiton puheenjohtaja pidätetty “rikollisjärjestön muodostamisesta”