Koti Uutisia Kotimaa Poliitikot haluavat Supon vakoilevan kansaa muttei itseään

Poliitikot haluavat Supon vakoilevan kansaa muttei itseään

1

Eduskunnan uuden tiedusteluvaliokunnan tulevat jäsenet ovat huolissaan, sillä suojelupoliisi (Supo) saattaa tutkia kansanedustajien taustat perinpohjin. Osa kansanedustajista ei halua, että suojelupoliisi saisi selvittää heidän “arkaluonteisia” taustojaan.

Naurettavan tilanteesta tekee se, että kyseiset kansanedustajat itse hyväksyivät uuden tiedustelulain kiireellisenä tämän hallituskauden aikana. Niin kutsutut kansanedustajat haluavat siis antaa valtiovallalle oikeuden tunkeutua ja ahdistella kansalaisia mutta ei heitä itseään.

Koska valiokunnan jäsenet tulevat kuulemaan erittäin arkaluontoisia tietoja, on mahdollinen pääsy valiokunnan jäsenille poliitikojen keskuudessa erittäin haluttua. Osa uskoo valiokunnan jäsenyyden jopa kykenevän auttamaan heitä tulevissa vaaleissa.

Valiokuntaan pääsy edellyttää – jos poliitikot eivät heitä soraa rattaisiin – että jokaisesta potentiaalisesta jäsenestä tehdään niin kutsuttu laaja turvallisuusselvitys. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että heidän taustansa ja yhteystiedot tutkitaan erittäin laajasti pankkitilejä, terveystietoja, puolisoa ja lapsia myöten.

Kansanedustajat pelkäävät siis, että heidän taustoistaan paljastuu Supon selvityksessä asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa. Nähtäväksi jää, miten asiassa edetään. Ilta-Sanomien lähde myöntää, että kaikki eivät tule olemaan tervetulleita valiokuntaan edes tulevaisuudessa. Nyt eduskunnassa pohditaan myös Suomen tulevia poliittisia voimia.

– Millaisia puolueita meillä on Suomen kannalta tulevaisuudessa, sekin on otettava huomioon. Joku ääriliike voi järjestäytyä, yksi lähde pohtii.

Lähde: Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Meinasinkin tästä uutisesta vinkata teille. Siis ihan uskomatonta paskaa kyllä, aivan ilmiselvää ettei kaikilla ole ns. “puhtaat jauhot pussissa” jos tuollaista pitää pelätä.

Comments are closed.