Koti Uutisia Poliisiylijohtaja Kolehmainen sisäministeriön huippuvirkaan?

Poliisiylijohtaja Kolehmainen sisäministeriön huippuvirkaan?

6

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ilmoitti marraskuussa jättävänsä nykyisen virkansa ja siirtyvänsä valtiovarainministeriöön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi 1.1.2018 alkaen. Nergin palkka tulee hänen uudessa virassaan olemaan “vain” 12 000 euroa kuukaudessa.

Nergin entistä kansliapäällikön virkaa on puolestaan hakenut 26 henkilöä, joiden joukosta löytyy paitsi vähemmän tunnettuja varatuomareita, oikeustieteen lisensiaatteja ja muun muassa diplomi-insinöörejä myös tunnettuja nimiä valtakunnan korkeimmasta poliisijohdosta. Virkaa ovat hakeneet Supon päällikkönä uraa tehnyt Ilkka Salmi, Supon nykyinen päällikkö Antti Pelttari sekä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Hakijoista kolme ei ole halunnut nimeään julkisuuteen. Virka on määräaikainen ja se täytetään enintään viideksi vuodeksi.

Voi kysyä, ovatko Kolehmaisen yritykset saada huippuvirka sisäministeriöstä juuri nyt vain sattumaa. Hänen johtamansa Poliisihallitus lähti vuosi sitten ajamaan Vastarintaliikkeen kieltokannetta ja sai vaatimuksensa runnottua läpi perustuslain kirjaimesta piittaamatta: Vastarintaliikkeen toiminta Suomessa kiellettiin käräjäoikeuden päätöksellä.

Käräjäoikeuden päätöksestä valitetaan eikä se ole vielä lainvoimainen, mutta valtionhallinnon sisällä oppositiojärjestön kielto tullaan katsomaan sen verran suureksi meriitiksi, ettei muista hakijoista ole välttämättä Kolehmaiselle vastusta. Hakuaika virkaan onkin kenties ollutkin vain muodollisuus; pian saammekin todennäköisesti lukea Kolehmaisen siirtyneen uusiin, entistäkin rahakkaampiin ja vaikutusvaltaisempiin tehtäviin.

 

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Valtioneuvosto.fi

6 KOMMENTIT

  1. Minä karsastan sanaa “huippu” näissä yhteyksissä, samoin kuin kokouksissa. Eihän näissä ole mitään “huippua”. Virka on virka siinä missä toinenkin, vaikka se sitten rasittaakin veronmaksajia taloudellisesti enemmän. Samoin kuin nuo EU- ja muut päättäjien kokoukset. Ei sielä ole “huippu” älykkäitä eikä sielä tehdä koskaan päätöksiä jotka olisivat “huippu” hyviä kansoille tai kansalaisille. Ehkä sielä on “huippu” ahneita tai -röyhkeitä? Mene ja tiedä.

    Mitä Kolehmaiseen tulee niin hän on yksi jäsen eläköityvässä poliisiringissä joista kukin vuorollaan saa olla polisiylijohtaja, päästäkseen “eläkkeen hillotolpalle”. Paatero oli edellinen ja katsotaan kuka on seuraava. Jonoa riittää ja kukin on hetken virassaan omalla vuorollaan.

    Mutta se että Paatero nyt pääsee yli-arvostettuna toiseen verikaan, osoittaa hänen palvelleen hyvin tahoa joka häntä käskee. Ja hallitsee myös tämän viran valintaa. Vanha Amerikkalainen sanonta “Follow the money” pitää paikkansa yllättävän monessä paikassa. Kuten nyt tässäkin. Ei siis ole lainkaan yllättävää että henkilö joka väen väkisin runnoo läpi kieltohankkeen palkitaan näinkin avokätisesti. Tekihän hän isännälleen suuren palveluksen.

  2. Seppo Kolehmainen on juutalaisen rahaeliitin hyödyllinen idiootti, työkaluna suomalaisten kansanmurhan toteuttamisessa.

  3. Ansiokkaasti hoiti likatyön poliisin politisoimisessa, Risikon tiukassa talutushihnassa.

Comments are closed.