Koti Uutisia Kotimaa Poliisiylijohtaja harmittelee taas resurssipulaa

Poliisiylijohtaja harmittelee taas resurssipulaa

6

Valehtelijanakin tunnettu poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen harmitteli resurssipulaa valmistuneiden poliisien valatilaisuudessa. Kolehmainen korostaa poliisien jaksamisen tärkeyttä. Mikäli poliisien resurssit ja jaksaminen ovat jatkuvasti koetuksella, on “vaarana” kansalaisten luoton laskeminen poliiseja kohtaan.

Tilastojen mukaan poliisin suorituskyky on laskusuhdanteessa. Myös hengen ja terveyden turvaaminen alkaa olla vaakalaudalla. Keskimäärin poliisilla kestää saapua paikalle kiireellisissä tapauksissa kymmenen minuuttia. Kuitenkin yli sadassa kunnassa poliisin saapuminen kestää 30 minuuttia.

Poliisien määrää on vähennetty 600:lla kymmenen viime vuoden aikana. Poliiseja riittää kuitenkin aina vähintään runsaasti, mikäli radikaaleja kansallismielisiä on kadulla.

Muissa Pohjoismaissa poliisien määrää on pyritty lisäämään. Ruotsissa poliisivoimat tarvitsevat maahanmuuttajia muuttuneen väestön takia.

Lähde: Yle

Lue lisää: Valehteliko poliisiylijohtaja?

6 KOMMENTIT

  1. Seppo Kolehmainen voisi miettiä miten poliisin resursseja käytetään ns. vihapuheen torjuntaan ja mielipiteiden valvontaan. Usein täysin tavallisia rehellisiä kansalaisia kuulustellaan ja syytetään vihapuheesta kun he ilmaisevat huolensa isänmaan tilasta.
    Poliisin toimintatavat eivät mitenkään lisää luottamusta viranomaisiin, kun viranomainen syyllistyy rikokseen ei pitäisi odottaa tukea ja myötätuntoa kansalaisilta.

  2. “Muissa Pohjoismaissa poliisien määrää on pyritty lisäämään.”
    Suomessa ‘tietyt asiat’ eivät ole vielä niin pahasti että tarvittaisiin lisää poliiseja, vaan niitä riittää ihan hyvin ajatuspoliiseiksi.

  3. Seppo Kolehmainen – Kansanpetturi! Tietenkin kansallissosialisteja vastaan riittää resursseja.

  4. Tuon surullisen näköisen vinttikoiran kannattaa pohtia alkusyitä, miksi luotto viranomaiseen on laskenut..ja laskee yhä.

  5. Oliko kyseessä valajuhla vaiko poliisin hautajaiset? Sopisi miettiä nyt kaikesta huolimatta se estradi millä asiansa esittää. Ei auta se, että puhuu keltanokille resurssipulasta, vaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen on syytä mennä kokoomuksen puolue poliitikoille esittämään harmin aiheensa niin kuin mies sen tekee, mutta hissukka vässykän olemuksen omaavan poliisiylijohtajan on sitä täysin mahdotonta tehdä, sillä korkeapalkkainen leipäpuu on “saavutettu etu, josta ei pidä luopua”. Perkele, jos itse näkisin, että kaikki menee päin persettä ja helvettiä, silloin on aika puhua suunsa puhtaaksi ja lähteä koko paskavirasta.

Comments are closed.