Koti Uutisia Poliisipäällikkö Nordin täyskäännös: “Mielenosoituksenne saattavat olla kiihottamista kansanryhmää vastaan”

Poliisipäällikkö Nordin täyskäännös: “Mielenosoituksenne saattavat olla kiihottamista kansanryhmää vastaan”

6
Täyskäännöksen kannassaan PVL:n sanan- ja kokoontumisvapaudesta tehnyt poliisipäällikkö Erik Nord.

Göteborgin poliisi ilmoitti torstaina julkaistussa lehdistötiedotteessa, että Vastarintaliikkeen oikeutta sanan- ja kokoontumisvapauteen tullaan sittenkin rajoittamaan koskien 30. päivän mielenosoitusta. Poliisin mukaan Vastarintaliikkeelle myönnettäisiin “rajoitettu mielenosoituslupa”.

Göteborgin poliisi ehdottaa mielenosoitukselle nyt eri reittiä. Tämä tarkoittaa, että Suur-Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nord on perääntynyt kannassaan siitä, ettei Vastarintaliikkeen oikeutta osoittaa mieltään rajoitettaisi väkivaltaisten äärivasemmistolaisten vastamielenosoittajien läsnäolon vuoksi. Lehdistötiedotteessa kerrotaan mitä kummallisimpia väitteitä siitä, mihin “laittomuuksiin” Vastarintaliike muka syyllistyisi mielenosoituksessaan:

“Mielenosoittajat ovat todennäköisesti pukeutuneita univormuihin tai ainakin vaatteisiin, jotka noudattavat samaa tyyliä ja värimaailmaa, tiettyjä ominaisuuksia ja tunnuksia. Heidän mukanaan voi olla esimerkiksi lippuja ja kilpiä samaan aikaan tahdissa marssiessaan. Näistä eri tekijöistä muodostuu tietty kokonaiskuva, vaikka he eivät mielenosoituksessa varsinaisesti mitään tietynlaista laitonta sanomaa levittäisikään”, sanoi Nord lehdistötiedotteessa.

Nordfront oli itse yhteydessä Nordiin antaakseen hänelle tilaisuuden selittää, mitä hän tällä käytännössä tarkoittaa. Nordin puheesta kävi ilmi, että poliisi on nyt onnistunut kaivamaan esiin 20 vuotta vanhan tuomion, jonka pohjalta he miettivät nyt, pidättävätkö he ihmisiä Nordin edellä mainitsemien kriteerien täyttyessä. Tuomiossa vuodelta 1996 kuvaillaan, kuinka nuori “B.B:ksi” kutsuttu mies piti tuolloin yleisellä paikalla yllään vaatteita, joissa oli Kolmanteen valtakuntaan liittyviä symboleita. Symboleista monet ovat nykyään jo kiellettyjä Ruotsissa.

“B.B. on 30. marraskuuta 1995 Åhlensin ulkopuolella Östervägillä Visbyssä pitänyt yllään vaatteita, joissa on näkynyt seuraavia natsisymboleja: hakaristi, hammasratas, hakaristi vyönsoljessa, Frisinnade Unionspartiet -puolueen merkki, hakaristiä esittävä metallinen merkki, Odal-riimu, elämänpuuta esittävä pinssi sekä Odal-riimua esittävä pinssi. Symbolit edustavat väkivaltaideologiaa ja arjalaisen rodun ihannointia. Kantamalla näitä symboleja B.B. on tietoisesti levittänyt vihaan ja halveksuntaan muita kansanryhmiä kohtaan kehottavaa sanomaa. B.B. on näitä symboleja yleisillä paikoilla kantamalla herättänyt ihmisissä suuttumusta.”

Nordin mukaan “kesti hieman ennen kuin poliisi löysi tämän dokumentin”, ja tätä tuomiota voisi hänen mukaansa soveltaa myös silloin kun Vastarintaliike järjestää mielenosoituksia. Göteborgin poliisi on ottanut siis asiakseen tuomita mielenosoittajia siitä, mikäli mielenosoituksen estetiikka muistuttaa liian paljon Kolmannen valtakunnan kansallissosialistisia mielenosoituksia.

Nordfrontille poliisipäällikkö Nord täsmentää vielä, että liikaa Kolmatta valtakuntaa voisivat muistuttaa esimerkiksi “lippujen pitäminen kuten Natsi-Saksassa” tai “marssiminen univormuissa”. Nord jättää kuitenkin täsmentämättä sen enempää millaista marssimista hän tarkoittaa, ja hän myöntääkin, että lähes kaikissa mielenosoituksessa käytetään jonkinlaista yhtenäistä univormua ja että ihmiset marssivat niissä yhtenä joukkona tiettyä päämäärää kohti.

Nord viittaa selityksissään estetiikkaan, jota Vastarintaliike on aiemmissa mielenosoituksissaan käyttänyt.

“Mielenosoituksenne saattavat silti olla kiihottamista kansanryhmää vastaan, ja siihen me kiinnitämme huomiota”, Nord sanoi.

Kysymykseen siitä, olisiko kiihottamista kansanryhmää vastaan käyttää samankaltaista estetiikkaa esimerkiksi kommunistisessa mielenosoituksessa, jos mielenosoitus muistuttaisi liikaa 1930–40-lukujen mielenosoituksia, Nord vastaa:

“[– –] Ei, se ei todennäköisesti olisi kiihottamista kansanryhmää vastaan. Mahdollisesti siinä tapauksessa, mikäli mielenosoituksessa ihannoitaisiin Pol Potia.”

Nordin mukaan “1930-lukulainen estetiikka” on sallittua, kunhan sinulla on oikeat mielipiteet.

Nord kertoi Vastarintaliikkeen kannalla rotukysymyksen olevan ratkaiseva osa; hän tunnusti, ettei “kaikkien tasa-arvoisuus lain edessä” vallitse ja että sananvapautta säädellään sen mukaan, minkä ideologian mielenosoittajat tunnustavat: “Asia on niin, ettei sananvapaus tarkoita, että mitä vain mielipiteitä olisi luvallista ilmaista.”

Nord väitti lukeneensa Vastarintaliikkeen poliittisen manifestin ja myönsi manifestissa kuvatun liikkeen politiikan itsessään olevan täysin laillista. Ohjelman yhdeksää kohtaa voisi levittää hänen mukaansa aivan hyvin mielenosoituksessa vaikka kylttien avulla – tästä poikkeuksena kohta kaksi, joka koskee valonarkoja kysymyksiä sionismista. Nordin mukaan 2. kohdan sanoman levittämisen laillisuus “riippuu siitä, kuinka asiat muotoillaan”. “Onhan tuo poliittinen ohjelma luonnollinen seuraus kansallissosialistisen ideologian tunnustamisesta”, toteaa Nord.

Kysymykseen siitä, olisiko Vastarintaliikkeen viime vuoden vapunpäivänä pitämä mielenosoitus Falunissa laiton edellä mainittujen lausuntojen ja tuomion nojalla, Nord vastaa, ettei hän ollut paikalla ja ettei hän siksi voi “muodostaa tilanteesta kokonaiskuvaa”. Hän kuitenkin totesi Falunin mielenosoituksen olevan “rajatapaus”. Hän lisäsi, että “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” tuomitaan yksilöllisesti, ja siksi jokaisen henkilön käytös tilanteessa kartoitetaan erikseen. Hieman myöhemmin Nord kuitenkin sanoo poliisin voivan puuttua peliin ja lopettaa koko mielenosoituksen, mikäli se on “taktisesti mahdollista” ja mikäli “Kolmas valtakunta -kriteerit” täyttyvät.

“Sitten me raportoimme ja pidätämme teitä kesken mielenosoituksen [– –]. Mielenosoitus ei ole mitään vapaata aluetta rikoksen tekemiselle”, uhkaa Nord.

Maininnan arvoista on, ettei Nord asemastaan huolimatta selvästi tiedä, kuinka Ruotsin laki toimii. Poliisi ei sen mukaan saa lopettaa käynnissä olevaa mielenosoitusta. Lisäksi poliisi ei tule onnistumaan mahdollisesti jopa tuhannen kansallismielisen mielenosoittajan pidättämisessä perustaen jokaisen pidätyksen mielivaltaisiin “näkemyksiin”, “tulkintoihin” tai muihin hatariin syihin.

Mikäli Nordin toimintaa katsotaan laajemmasta perspektiivistä, pian muodostuu kuva vahvasti poliittisesta poliisipäälliköstä. Korruptoitunut vasemmistolehti ETC haastatteli Nordia vastikään ja hän ilmoitti siellä olevansa Vastarintaliikkeen poliittinen vastustaja:

“Riittää, että heille vastaa jotain, ja sitten he ovat jo lyömässä sinua. Tämä ei yllätä minua. PVL katsoo todellisuutta lasittunein silmin, omasta perspektiivistään ja yrittää kääntää kaiken omaksi edukseen. En usko, että heidät ajaa tekemään tekojaan mikään sen suurempi totuuden etsintä. En jaa heidän näkemyksiään millään tavalla. Tunnen päin vastoin halveksuntaa niitä rikoksia kohtaan, joihin natsismissa on syyllistytty”.

Nord ylisti myös vahvasti poliittisesti värittynyttä Csaba Perlenbergin Expresseniin kirjoittamaa kolumnia. Perlenbergin mukaan Pohjoismainen Vastarintaliike ja “ruotsalainen äärioikeisto” ovat “vähintään yhtä vaarallisia kuin islamilainen ekstremismi”.

Nordin teatteria ei voi nähdä minään muuna kuin kauhupropagandana, jonka tarkoituksena on yrittää estää kansalaisia osallistumasta mielenosoitukseen. Kauhupropaganda on todiste siitä, kuinka Vastarintaliikkeen mielenosoitukset ravistelevat järjestelmää sen perustuksia myöten. Sinun panoksesi on sitä vastoin vieläkin tärkeämpi – kotona pysyminen ei enää ole vaihtoehto sille, joka vakavissaan haluaa kapinoida maatamme hallitsevia kansanpettureita vastaan.

Lähde: Nordfront.se

6 KOMMENTIT

 1. > ettei Vastarintaliikkeen oikeutta osoittaa
  > mieltään rajoitettaisi väkivaltaisten
  > äärivasemmistolaisten vastamielenosoittajien
  > läsnäolon vuoksi

  Ymmärsin hänen tarkoittaneen, että väkivaltaisen vastamielenosoituksen uhka on syy estää mielenosoitus.

  Tällöin pannaan toimeen sama islamilainen periaate kuin, että raiskattu on syyllinen raiskaukseensa. Että mielenosoittaja on syyllinen häneen kohdistettuun väkivaltaan.

  Ratkaisuksi tarjotaan islamilaista ratkaisua: hunnutetaan mielenosoitus.

  Sitä, kuinka pitkälle islamilainen laki on edennyt [Ruotsin] hallinnossa, ei voi lakikirjasta lukea. Ihmisen paperille kirjoittamat kirjaimet ovat Allahille yhtä tyhjän kanssa. Islamismin voittokulku voidaan päätellä vain käytännössä toteutetun elämän tasolla. Esimerkiksi siitä miten kansalaisen tosiasiallisesti pitää käyttäytyä välttyäkseen hankaluuksilta.

 2. Jaa jaa… Olisikos polisijohtaja saanut uusia määräyksiä mielenosoituksen suhteen? Aikaisemmat omat mielipiteeet on korvattu virallisilla mielipiteillä ja niiden mielipiteiden mukaan ei mielenosoitusta saa alkuperäisessä muodossaan järjestää.

  On se kumma kun kansallismieliset eivät saa perustuslaillisia ikeuksia sen vuoksi että anarkistinen-fasistinen-väkivaltainen-terroristinen viher-vasemmisto riekkuu ja rikkoo paikkoja aina mielenosoitusten yhteydessä. Ja koska poliisilla ei ole mahdollisuuksia turvata mielenosoitusta, se katsoo parhaakseen kieltää sen. Rikkoen yksilöiden perustuslaillisia oikeuksia.

  Mitäs jos poliisi toimisi proaktiivisesti, eli reagoisi etukäteen. Silloin Ruotsista voitaisiin etukäteen pidättään putkiin kaikki agressiivisimmat henkilöt, se Suomesta Ruotsiin matkalla oleva bussilastillinen niitä takku-tukkia voitaisiin sulkea konttiin jne. Olisi aika rauhallista. Ja heti jos viher-vasemmisto riehuisi jossain, niin kaasua ja sähkölamautinta kehiin. Tulisi kerralla sellainen viesti että oksat pois. Mutta eihän kansankodissa sellaista. Annetaan nuorten kullannuppujen toteuttaa itseään. Onneksi tilanne tulee muuttumaan.

 3. Kuten Suomen Helsingin “pää”, niin Ruotsissa Tukholman kulttuurimarxistiset valkoisen rodun vihaajat vetelevät naruja paikallisten poliisiviranomaisten sooloiluja kampittaen pääkallonpaikalta umpi poliittisin päätöksin, joilla kävellään paikallistuntemuksen ja -kokemusten yli kylmän viileästi noudattaen maanpertturi-hallitusten EU globalistien myötäilyä kansallismielisyyttä ja kansallisvaltio -politiikkaa vastaan.
  Goteborgin poliisipäällikkö sanoi ensin totuuden ja vallitsevan tilanteen. Tukholma teki monikulttuurisuus ja kommunistista anarkisti-terroristi politiikkaa, joka silaa tuon “väkivaltaviihteen” ns. “paremmaksi väkivallaksi”. Vastarintaliikkeen mielenilmaukset eivät koskaan ole heistä lähtökohtaisesti muodostuneet väkivaltaisiksi tai edes pikku nahisteluiksi muutoin kuin kommunisti – anarkistien kutsumattomien vieraiden aikaansaamana rähinöintinä ja riidan haastamisena, jolla on yksinomaan pyritty vetämään Vastarintaliikkeen tapahtumat lokaan tietäen sen, että valtamedia ja hallitus menevät tähän halveksittavaan ja matalamieliseen alhaiseen myyräntyöhön mukaan vääristellen ja valehdellen kaikki asiaan liittyvät seikat Vastarintaliikkeen vahingoksi ja aikaan saamaksi. Tietenkin tässä kaikessa mukana on Ruotsin ja Suomen omalla tantereellaan ns. poliisi mukana pamputtamassa sekä pidättämässä niitä, jotka ovat vain olemassa fyysisesti paikalla tai korkeintaan pakotettuja käyttämään voimakeinoja itsepuollustuksellista syistä. Eli kuten Spde Pasasen elokuvassa “Leualla lyötiin nyrkkiin” ja sitä rataa.

Comments are closed.