Koti Uutisia Kotimaa Poliisin “vihapuhetutkintaryhmän” perustaminen kaksinkertaisti “viharikosten” määrän

Poliisin “vihapuhetutkintaryhmän” perustaminen kaksinkertaisti “viharikosten” määrän

7

Poliittinen poliisi (PolPo) perusti Suomessa vuonna 2017 “vihapuhetutkintaryhmän”, joka on alkanut seurata aktiivisesti maahanmuuttoon liittyvää toisinajattelua Internetissä. Viranomaisten uutteran toiminnan vuoksi syyteharkintaan edenneiden “viharikosten” määrä on kaksinkertaistunut vuodessa.

Aiemmat Suomessa annetut tuomiot osoittavat, että viranomaiset pitävät “viharikoksena” esimerkiksi kirjoituksia Israel-lobbaajien ja länsimaisten huippupoliitikoiden välisestä yhteistyöstä. “Rikokseen” voi siis syyllistyä, vaikka teksti ei sisältäisi valheita tai uhkauksia.

Ilmiöstä uutisoinut Kaleva muistuttaa, ettei “vihapuhetta” ole edes juridisesti määritelty. Tästä huolimatta PolPo ja syyttäjät käyttävät termiä leimakirveenä poliittisen opposition hiljentämiseksi.

Aiemmin tänä kesänä kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen totesi, että hän tahtoisi kiristää “vihapuhelakeja” entisestään erityisesti silloin, kuin kriittisen puheen kohteeksi joutuvat syyttäjät ja PolPo.

Lähteet: Kaleva, Turun Sanomat

7 KOMMENTIT

  1. Vai “vihapuhetta”. 🙂 Älkää huoliko maanpetturikytät, minä harrastan nykyään vaan “kivapuhetta”.😆

  2. Minulla on taikakivi, joka estää maanjäristykset Suomessa. Aika hyvin on toiminut, sano.

  3. Jos samalla innolla käytäisiin huumeiden, talousrikosten ja väkivaltarikosten kimppuun sekä ennaltaehkäistäisii niitä, niin Suomi olisi melko hyvä maa asua. Jo yksin raiskausten määrän raju kasvu kolmena viime vuonna on merkki että yhteiskunta on muuttunut tietyiltä osin rajusti. Kenties pysyvästi.

    Koskahan saadaan Reinikaiset kaduille partioimaan -80 lvuun tyyliin?

    • Milloin puututaan somaleiden, romaneiden ja muun SAASTAN työttömyyteen Suomessa?

  4. Jos heilahtaa sakkoa tai häkkiä. On se varma merkki siitä, että kirjoitit tai sanoit jotain, joka on täyttä totta. Mikään ei ole sen rumempaa kuultavaa kuin TOTUUS, joka ei pala tulessakaan, mutta polpo ja sen kätyrit palavat lopulta eikä siinä auta mitkään ihmisten lait.

Comments are closed.