Koti Uutisia Poliisille tulossa uusi voimankäyttöväline

Poliisille tulossa uusi voimankäyttöväline

2

FN 303, paineilmatoiminen projektiililaukaisimena tunnettu voimankäyttöväline, on tulossa Suomen poliisin käyttöön. Tällä hetkellä välinettä kokeillaan Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilla.

Laite muistuttaa hieman värikuula-asetta, mutta se on laukaisuvoimaltaan tätä tehokkaampi. Laite tehoaa 70 metrin päässä oleviin kohteisiin.

Katso poliisin esittelyvideo YouTubesta:

 

2 KOMMENTIT

  1. Teho 70 metriin on enemmän kuin rajallinen,käytännössä myös tilanteet jossa asetta mahdollisesti käytettäisiin eivät mahdollista välttämättä ko ampumamatkaa.Enemmän kyseessä on uusi “paija”,jonka ainoa funktio on käyttäjän turvallisuuden takaaminen,koska välitön lähikontakti pystytään välttämään.Mikäli etsitään vaikutusta,niin kumiluodit tuliaseessa ovat ainoa tehokas väline,mutta näiden käyttöä ei imagosyistä ole varaa tehdä.

  2. Mainostettiin joskus ei-tappavana mutta Bostonissa vuonna 2004 poliisi ampui naispuolisen opiskelijan naaman sisään, tapaus joka maksoi 15 miljoonaa ja jonka tapauksen jälkeen ase todettiin aiottua tappavammaksi ja käytöstä luovuttiin.
    Suomessa nyt ei saa muutenkaan rikollisille mitään tehdä niin kenenkähän idea tämä sitten oli?

Comments are closed.