Koti Uutisia Poliisijohdossa kiistaa katupartioista

Poliisijohdossa kiistaa katupartioista

10

UK_supo

Kansalaisten katupartiointi on jälleen kirvoittanut lausuntoja viranomaisilta. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kommentoi tiistaina medialle lähetetyssä Poliisihallituksen tiedotteessa hyväksyvänsä katupartiot, “kunhan ryhmät eivät riko lakia ja leiki poliisia”. Hän myös lisäsi kaiken vapaaehtoisen talkootyön olevan hyödyksi vaikeina aikoina. Kolehmaisen mukaan on positiivista, että kansalaiset ovat kiinnostuneita lähialueidensa turvallisuudesta ja osallistuvat turvallisuuskeskusteluun.

Medialle ja hallitukselle astetta orjallisemmin uskollisemmassa ja täydellisemmin poliittisesti korrektissa Suojelupoliisissa ei puolestaan olla asiasta samaa mieltä. Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala lausui STT:lle partioiden toiminnan voivan “vääristää kuvaa turvallisuustilanteesta”. Hän ripittää, että “katupartioilla on yhteyksiä ulkomaalaisvastaisiin ääriliikkeisiin”. Lisäksi Rantala sanoi, että “epävirallisten tahojen” kaduilla suorittama omaehtoinen partiointi “kyseenalaistaa turvallisuusviranomaisten kyvyn hoitaa lakisääteinen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitotehtävä”.

Suojelupoliisista ei siis myönnetä tavallisen poliisin resurssien olevan äärirajoilla (suureksi osaksi turvapaikanhakijainvaasion vuoksi). Lausunto antaa ymmärtää, että kansan olisi sokeasti uskottava poliisiin silloinkin, kun käy ilmeiseksi, ettei se pysty hoitamaan edes akuuteimpia tehtäviä kunnolla eikä laajemmalti katsottuna ole suomalaisten puolella.

Oma lukunsa katupartiokeskustelussa olivat sisäministeri Petteri Orpon ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluodon kommentit. Orpo kommentoi tiistaina Helsingin Sanomille pettyneensä poliisin tiedottamiseen katupartioista. Hän muun muassa valitti “katupartioihin liittyvien maahanmuuttovastaisten piirteiden pikemminkin kärjistävän ja lisäävän vastakkainasettelua”.

Alanko-Kahiluoto puolestaan syytti katupartiointia vastuuttomaksi, vihjasi siihen osallistuvien ihmisten olevan kaljakassien kanssa kuljeskelevia tappelunhakuisia häiriköitä ja sanoi katupartioiden voivan aiheuttaa “ikäviä tilanteita”. Hän julkeaa väittää tavallisten kansalaisten pelkäävän enemmän katupartioita. Alanko-Kahiluodon mielestä mitään tarvetta katupartioille ei edes ole ja kuten voi arvata, hän päivitteli kuinka hirveää rasismia on puolustaa valkoista Suomea.

Moni mielipidevaikuttaja on vaatinut Poliisihallitusta muotoilemaan tiedotuksensa uudelleen. Kolehmainen kiirehtikin selittelemään jälkeenpäin Ilta-Sanomille, ettei ole sanonut hyväksyvänsä “natsipartioita”. Hän myös lisäsi, että “rasistisessa tarkoituksessa” toimivat katupartiot ovat “kokonaan toinen juttu”.

Lähteet: Uusi Suomi, Helsingin Sanomat, MTV

Aiheeseen liittyen:

Katupartiot kiinnostavat suomalaisia
Katupartiointia viidessä kaupungissa samana iltana
Vastarintaliike järjesti katupartiointia Lahdessa
Katupartio puhuttaa Oulun poliitikkoja
Monikulttuurisuutta kannattava toimittaja valehteli katupartiosta

10 KOMMENTIT

 1. Kyllä nämä katupartiot vaan on hyvästä. Valkoisen, turvallisen Suomen puolesta on syytä taistella jatkossakin eikä antaa suvakkiraiskareille periksi. Suomi suomalaisille!

 2. Täällä luokitellaan siis ihmiset ihonvärin mukaan. Rasisimia paljammillaan. Katupartiot valvomaan myös moottoripyöräjengien ja äärioikeistolaisten toimintaa! Se parantaisi oikeasti tavallisten kansalaisten turvallisuuden tunnetta.

  • Olet häpeäksi rehellisille, suoraselkäisille, “tavallisille” kantasuomalaisille. Pohjolassa on asunut iät ja ajat valkoinen rotu ja ainakin minulle on turha tulla selittämään että esi-isäni ovat Afrikasta ja mustia. Mikäli se, että puolustan esi-isieni veren perintöä, on sinulle rasistista, olen sitten ylpeä rasisti. En halua kotimaahani uudenvuoden kaltaista 1 000 rättipään joukkomellakointia ja massarikollisuutta, kuten Helsingin rautatieasemalla oli. Katupartiot turvaavat oikeiden suomalaisten rauhaa. Suvakit voi muuttaa vaikka Afrikkaan ja nauttia joukkoraiskauksen ihanuudesta ja ääriväkivallasta.

  • No totta vitussa luokitellaan “ihonvärin” mukaan! Ei täällä mitään vähä-älyisiä olla.

 3. Partioikaa vaan isolla porukalla jatkossakin. Kiitos teille jotka pidätte kadut turvallisina kun valtion paskahousut ei saa sitä aikaiseksi.

 4. Katupartio on itseisarvo.

  Se osoittaa, että Vastarinta elää, aivan kuten kaikki aktiivisuus. Itse asiassa Kansallinen Vastarinta elää ja voi oikein hyvin ja joka rintamalla tapahtuu juuri nyt.

  Suvakkirotat ovat ahdingossa. He joutuvat epätoivoisesti puolustelemaan esim. Kölnin raiskaavia, ryösteleviä ja väkivaltaisia arabi/afrikkalaisrikollisjengejä. Feministivihervassarien pilvet ovat karanneet jo niin kauas, että raiskaava ulkomaailasjoukkiokin on jollain tavoin ihailtava asia.

  Annetaan näille idiooteille vielä vähän köyttä, niin kansa suorastaan vaatii heitä lampunjatkoksi. 🙂

 5. Mun mielestä hyvä kysymys näille on, että sopiiko, että suomalaiset puolustautuvat rikollisuutta vastaan, vai pitääkö pidättäytyä puolustautumisesta? Ja jos pitää muka pidättäytyä puolustautumisesta, niin voisivat sitten kertoa, mitä pahaa on rikollisuuden vastustamisessa. Jos rikollisuuden vastustaminen on rikollisuutta, niin poliisivoimat pitää sitten vissiin kieltää?

  Tosiasiahan on, että Suomessa on kaikki ei-rikollinen toiminta sallittua ja hyväksyttyä.

  Se väite, että ainoat ei-rikolliset ovat vain poliisivoimissa, taitaa kyllä olla suomalaisille vähän liian paksua nieltäväksi. Ja toisaalta sitäkään ei kyllä ymmärretä, jos poliisit kieltäisivät rikollisuutta vastaan taistelemisen. Sehän suoraan tarkoittaisi (ja todistaisi sen aukottomasti), että poliisivoimat ovat muuttuneet rikollisjärjestöksi.

  Poliisiylijohtaja Kolehmainen on muuten käsittääkseni tehnyt rikoksen (kiihottamisen kansaryhmää vastaan) nimittämällä isänmaallisia, rikollisuutta vastaan taistelevia ihmisiä natsipartioiksi?

 6. Suosittelen seuraavaa toimintatapaa:

  Partio lähtee liikkeelle jalkaisin JA esim. kahdella autolla, jotka seuraavat tietoisesti jonkin matkaa edessä/takana.

  Jos poliisi ilmaantuu paikalle, partio jakautuu välittömästi kahtia ja molemmista ryhmistä 1-3 henkeä jää odottamaan autoja, jotka edelleen vievät osan porukasta edeltä sovittuun paikkaan.

  Näin poliisin (muutenkin todellisuudessa olemattomat) resurssit loppuvat heti kesken ja heidän toimintansa järjettömyys paljastuu.

  Aivan varmasti he eivät selviä tuollaisesta.

  Toisaalta tietenkin voidaan ajatella, että näin voidaan kahtia jakautumalla varmistaa, että poliisi menee ryhmien mukana juuri sinne, mihin ryhmät haluavat eli esim. VOK-alueelle.

  On ns. turvallista partioida, jos poliisi kulkee perässä. Itse asiassa he legitimoivat partion tällä tavalla ja häntä heiluttaa koiraa. Näin ei ole tarpeen provosoitua, vaan paremminkin provosoidaan.

  Tätä voidaan säätää loputtomasti ja erilaisten (asiallisten) provokaatioiden määrä on loputon. Poliisi joko joutuu toimimaan meidän tahtomme mukaisesti tai tulee pahan kerran naurunalaiseksi. Lisäksi esim. suvakki/vokkiväki on kiusallisessa tilanteessa: Sieltä ne nyt tulevat, ja heillä on poliisi mukana!

  Oikeastaan mitä mainioin asetelma. 🙂

 7. Karjalan Heili oli haastatellut kasvokkain Joensuun Odineita. Asiallinen haastattelu: Toimittaja esitti kysymyksiä ja piti ansiokkaasti omat näkemyksensä ja tulkintansa erillään Odinien vastauksista. Toimittajan omat kommentit ja näkemykset oli rajattu selkeästi erilleen uutissisällöstä.

  Odinien edustuskolmikko esiintyi kasvokkain ja omilla nimillään haastattelussa. Odinit painottivat, että partioinnissa noudatetaan lakeja ja uhkaavissa tilanteissa soitetaan aina poliisi paikalle. “Ollaan poliisin silminä”, Odinit mainitsivat. Odinit sanoivat käyttävänsä voimatoimia vain puolustustarkoituksissa ja he sanoivat puuttuvansa kaikkiin tilanteisiin riippumatta uhrien tai hyökkääjien kansalaisuuksista. Partio pelastaa myös sammuneita ihmisiä hangesta.

  Myös paikallista ylikomisariota oli haastateltu artikkelissa Joensuun Odinien partioinnista. Komisario tähdensi, ettei partiointi ole aiheuttanut mitään häiriöitä kaupungissa: “Samanlainen viesti sieltä on tullut kuin (Odinien) Facebook-sivuilta, että he haluavat turvata katurauhaa täällä. Tässä vaiheessa ei ole ollut minkään näköisiä yhteenottoja, ei edes alkuvaiheessa olevia sellaisia, (ylikomisario) Kostamo sanoi”. Ylikomisario myös tähdensi, että poliisin ja Odinien välinen keskustelu on ollut hyvää puolin ja toisin, ja että sellaisena se pitäisi saada säilymäänkin.

  Linkki Heilin artikkeliin: http://www.heili.fi/uutiset/item/1446-joensuun-odinilaiset-kertovat-omat-nakemyksensa (viitattu 10.1.2016)

  Täytyy itse mainita, että artikkelissa haastateltujen Odinien kaltaisia ihmisiä tämä maa tarvitsisi enemmänkin: Ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan omaa vapaa-aikaansa yhteisen hyvän eteen median ja “suvaitsevaiston” paskamyrskyä pelkäämättä. Menisikö kukaan omilla kasvoillaan ja nimellään kertomaan median eteen tekemisistään, jos ajatuksena olisi tehdä jotain pahaa? Pisteet Joensuun Odineille täältä, hienoa toimintaa. Toivottavasti toiminta jatkuu samalla otteella.

Comments are closed.