Koti Uutisia Poliisihallitus: noin kymmenen turvapaikanhakijaa epäiltyinä raiskauksesta

Poliisihallitus: noin kymmenen turvapaikanhakijaa epäiltyinä raiskauksesta

8

Poliisihallituksen kenttätapahtumien seurantaan perustuvan arvion mukaan tämän vuoden aikana on sattunut kymmenisen raiskaustapausta, joissa epäilty henkilö on turvapaikanhakija. Muita seksuaalirikoksia, kuten seksuaalista häirintää, on enemmän.

“Emme pysty tällä hetkellä suoraan tilastoista saamaan tietoa siitä, kuinka monta rikosepäilyä on. Tässä on kysymys arviosta. Eli arviolta noin kymmenen tapausta, joissa epäiltynä on turvapaikanhakija raiskaustyyppisessä rikoksessa”, kertoo poliisitarkastaja Mia Poutanen.

Kyseessä on arvio, sillä tarkat luvut puuttuvat merkintäkäytännön asuttua voimaan vasta tämän kuun alussa. Poliisihallitus muutti järjestelmiään siten, että tieto epäillyn taustasta turvapaikanhakijana liitetään rikosilmoitukseen.

Poutasen mukaan tapaukset ovat sattuneet eri puolilla Suomea. Poliisihallituksen tietoon ei ole tullut viitteitä siitä, että jokin tietty ryhmä olisi tapausten takana, vaan tutkittavana olevat jutut ovat yksittäisiä.

Kuluvan viikon aikana on tullut ilmi kaksi erillistä raiskaustapausta, joissa uhri on ollut 14-vuotias tyttö. Toisesta teosta epäillään turvapaikanhakijaa ja poliisin mukaan myös toisessa tapauksessa epäilty henkilö on ulkomaalaistaustainen.

Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaiset raiskaavat kantasuomalaisia useammin. Ihmisten lukumäärään suhteutettuna esimerkiksi Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta saapuneiden keskuudessa raiskausrikokset ovat 17 kertaa yleisempiä kuin kantasuomalaisten parissa. Instituutin yliopistotutkija Martti Lehden mukaan tutkimuksen yleiskuva on paikkaansapitävä.

Suomessa oleskeluluvalla oleva henkilö voidaan karkottaa, mikäli hän saa tuomion rikoksesta, jossa enimmäisrangaistus on vähintään vuosi vankeutta. Raiskaus täyttää kyseisen kriteerin.

Suomi on parhaillaan neuvottelemassa palautussopimuksista Irakin ja Afganistanin kanssa, ja myös Somalian kanssa on tarkoitus aloittaa neuvottelut.

Lähteet: STT, Turun Sanomat, Yle

8 KOMMENTIT

 1. Siis arvio ilman lähteitä. Varmaankin mokutusaatteen täyttämän pään uneksintaa siis koko arvio. Lisäksi on helppoa arvioida vain käynnissä olevia epäilyjä pienentävänä koko määrää. Sitäpaitsi eivät ole vielä ennättäneet juuri levittäytyä ja alkaa huseeraamaan ja silti olisi jo kymmenen

 2. Mitä sellaisilla tilastoilla tekee, jos niiden perusteella ei voi sanoa tarkkaa lukua?
  Siis, mitä vittua!!!

 3. Varsinainen sirkus alkaa, kun moniosaajat tajuavat että Suomessa suoritettu murha (ja ehkä toinenkin, onnistumisen varmistamiseksi) on yhtä kuin takuu pysyvästä oleskeluluvasta.
  Typerä nykyinen valtio ei voi karkottaa murhaajan vaan lain mukaan touomitun murhaajan on lähettätävä vankilaan elinkautiseksi (kustannus vähintään 200 e/pv nykyhinnoilla). Muutaman vuoden kuluttua käy ilmi, että murhaajalla on “syntyneet pysyvät siteet Suomeen” esim. avioliiton muodossa tai ötökän siittämisen muodossa ja täten perheen yhdistämisen kautta, vankilassa “käytös” oli hyvä, tai murhaajaa ei voi palauttaa koska sen turvallisuutta lähtömaasta ei voida taata (kuolemarangaistus uhkaa), tai että murhaaja oli ensirekisteröity esim. Kreikassa ja Kreikka kieltäytyy ottamasta vastaan tms., syitä jättää murhaaja Suomeen kyllä löytyy.

  Nykyinen absurdinen meno jatkuu kunnes nykyinen nk. demokraattinen hallinto on päättynyt/kaatunut tavalla tai toisella.

 4. Ymmärsinkö ministeri Jari Lindströmiä nyt ihan oikein? En muista nyt sanasta sanaan, mutta näin suurin piirtein Ministeri Ylen haastattelussa: “…turvapaikanhakijat ovat uhka… …turvapaikanhakijat eivät ole kokonaisuudessaan uhka, vaan joidenkin yksilöiden tekemät rikokset saattavat synnyttää suomalaisten keskuudessa vihaa joka johtaa väkivaltaisiin tekoihin…”

  Siis suomalaiset ovat uhka? Eikä turvapaikanhakijat?

  • Artikkelissa olevien tietojen mukaan matuja olisi tuotu Kempeleellä keskellä päivää yläasteelle “tutustumaan” ja opettajat olisivat lopulta poistuneet koulusta ja jättäneet matut ja oppilaat keskenään jolloin raiskaus olisi tapahtunut…

   http://mvlehti.net/2015/11/30/tallainen-nettihuhu-kiertaa-nyt-kempeleen-raiskaukseen-liittyen/

   Odottakaas kun tulee kevät ja kesä, kun matut ovat talven hautoneet turhautuneina Vokeissa ja kun naiset alkavat kulkea toppatakkien sijaan vähissä vaatteissa, veikkaan ensivuonna ennennäkemätöntä raiskausepidemiaa Suomessa…

   • Kysymyshän on vain siitä, kuinka nopeasti ja kuinka väkivaltaisesti tästä roskasakista päästään eroon?
    En tarkoita mitään teloitusmeininkiä, vaan joukkokarkoitusta ensin jonkin sortin leirille josta matka jatkuu kohti määränpäätä(henkilön kotimaata tai lähintä pakolaisleiriä).
    Kuvitteliko joku että nämä elintasopakolaiset lähtevät valmiista ruokapöydästä ilman vastarintaa? Viranomaisilla tulee olemaan melkoinen työ arvioida kuinka väkivaltaisesti turvapaikanhakijat voidaan karkoittaa.

Comments are closed.