Koti Uutisia Poliisihallitukselta lisää tietoa epri-rekisteristä – väärä T-paita riittää merkintään

Poliisihallitukselta lisää tietoa epri-rekisteristä – väärä T-paita riittää merkintään

2

UK_Poliisi

Poliisin epri-rekisterissä (epäiltyjen rekisteri) kerrotaan olevan tietoja noin 50 000 henkilöstä. Epriin voidaan viedä tiedustelutietoja sellaisista henkilöistä, joiden poliisihallituksen mukaan “on syytä epäillä syyllistyvän, syyllistyneen tai myötävaikuttaneen rikokseen”.

Eprin hämärät ja monitulkintaiset merkinnät nousivat julkisuuteen ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Tuolloin selvisi, että epriin oli merkitty muiden muassa kulttuurivaikuttajien, poliitikkojen ja urheilijoiden nimiä, ja kolmelle poliisihallinnon virkamiehelle nostettiin syytteet virkarikoksista. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteet todeten, ettei rekisteristä “ollut kukaan vastuussa”. Viime syksyn epri-oikeudenkäyntien syyttäjien mukaan poliisin tulkinta “myötävaikuttajista” oli hyvin lavea.

On helposti pääteltävissä, että rekisteriä käytetään ja tullaan käyttämään radikaalin kansallismielisen toiminnan kuumeiseen valvontaan luokiteltaessa se muun maahanmuuttovastaisen toiminnan tavoin “järjestäytyneeksi rikollisuudeksi”. Epri-ohjeissa lukee seuraavaa:

“On riittävää, että henkilö rahoittaa rikoksentekijän elämää, majoittaa rikoksentekijöitä, taikka hankkii, vuokraa tai valmistaa näiden käyttöön kulkuneuvoja tai muita heidän tarvitsemiaan välineitä. Myötävaikutussuhde saattaa syntyä myös henkilöiden kuljettamisella tai elintarvikkeiden hankkimisella etsintäkuulutetulle henkilölle.”

Käytännössä siis esimerkiksi väärä T-paita, pipo tai takki tarkoittavat “rikokseen myötävaikuttamista”, ja nimesi päätyy poliisihallinnon rekisteriin: “Vallitsevan tiedon valossa support -tuotteiden kantaja on potentiaalinen ehdokas järjestäytyneen rikollisryhmän jäseneksi ja saattaa pyrkiä hyötymään siihen liittyvästä pelon ilmapiiristä”, ohjeissa sanotaan.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen vakuuttelut siitä, kuinka “luottamus on kaiken poliisitoiminnan perusta”, kuulostavat vähintään naurettavilta peilattaessa niitä tilanteeseen, jossa kansalaiset joutuvat DDR-tyyliin merkityiksi erinäisiin poliisin rekistereihin väärien vaatteiden käyttämisestä tai jopa vain hankkimalla elintarvikkeita poliittisen mielipiteensä vuoksi rikolliseksi luokitellulle henkilölle. Todelliset rikolliset, jotka istuvat esimerkiksi maamme hallituksessa tai jotka toimivat valtavirran median palveluksessa kansaa päivittäin aivopesten, saavat kaikessa rauhassa jatkaa toimintaansa.

Lähde: MTV

2 KOMMENTIT

  1. Eikös tuo ole ihan linjassa?

    Turussahan joku/jotkut poliisi(t) pitää kaikkia jotka käyttää t-paitaa jossa on kannabiskasvin lehti kuvattuna, narkkareina.

  2. “On syytä epäillä syyllistyvän syyttäjän syyttävän syyttä syytettyä syytetyksi…”

    Vuoden Lantatalikko -palkintoainesta!

Comments are closed.