Koti Uutisia Kotimaa Poliisien toimintavalmiusaika heikentynyt Oulussa

Poliisien toimintavalmiusaika heikentynyt Oulussa

2

Oulun vanha poliisitalo aiheutti vakavia terveysongelmia kiinteistössä työtä tehneille poliiseille ja siviileille. Poliisi muuttikin tammikuussa 2017 väistötiloihin. Ennen siirtymistä noin 150 työntekijää kävi työterveydessä sisäilmaongelmien takia. Väistötiloihin siirtyminen rikkoi poliisin organisaation. Organisaation leviäminen ympäri lähiseutua vaikutti suoraan poliisin tehokkuuteen ja kykyyn toimia.

Oulun poliisipäällikön Sauli Kuhan mukaan suurin syy valmiusajan hidastumiseen on poliisivankilan väliaikainen siirto Haukiputaalle. Haukiputaalle on Oulusta noin 25 kilometriä. Mikäli Haukiputaan putka täyttyy, seuraava sijoituskohde on 75 kilometrin päässä Raahessa.

Vanhempi konstaapeli Tero Väyrynen noituu tehokkuuden putoamista. Väistötiloihin siirtyminen on hidastanut myös rikostutkintaa. Väyrynen henkilökohtaisesti toteaa, että ennen ehdittiin hoitaa seitsemänkin kuulustelua päivässä, mutta nykyään vain yksi.

Ouluun on suunnitteilla uusi poliisilaitos. Kiinteistön on tavoitteena valmistua vuonna 2022. Oulun poliisin heikentynyt teho jatkuu toisin sanoen vielä ainakin seuraavat neljä vuotta.

Lähde: Seura

2 KOMMENTIT

  1. On huomattu, että heikentynyt on. Puolitoista vuotta sitten tehty rikosilmoitus päällekarkauksesta ym ei ole johtanut mihinkään. Sitä vanhempi hakkaaminen ja hakatun mereen heittäminen ei ole johtanut mihinkään. Kaikki aika menee tunnetun oululaisen faktantarkastajan vainoamiseen, koska hän julkaisee netissä (muualle ei saakaan palstatilaa) faktoja useistakin kansainvälisistä tutkimuksista, paljastaa valtaeliitin kähmintöjä ja kääntää ulkomaankielisten videoitten tekstejä suomeksi. Tosin myös syyte seuraa, kun julkaisee paikallisen poliitikon julkisen puheenvuoron mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä poistamatta. Tai kehottaa opettelemaan uimaan. Mutta hänhän ei olekaan haittamaahanmuutaja vaan yksi niistä harvoista päinvastaisista ja siksi vaino.

  2. Siinä polpo taas selittelee paremmin päin, kuten ylemmästä kommentista saamme lukea Lokan vainoamisesta. Taitaa olla resurssit siirretty parempaan paikkaan paremmalle väelle, korruptiolla höystettynä.

Comments are closed.