Koti Uutisia Kotimaa Poliisi, verottaja ja Kela saavat valtuudet vakoilla kansalaisia entistä tiiviimmin

Poliisi, verottaja ja Kela saavat valtuudet vakoilla kansalaisia entistä tiiviimmin

7

Viranomaiset voivat vakoilla vuodesta 2020 lähtien tavallisia suomalaisia entistä vaivattomammin, uutisoi Yleisradio. Aiemmin virkamiehet ovat joutuneet käymään läpi vaivalloisen byrokratiaprosessin päästäkseen käsiksi suomalaisten yksityisiin tilitietoihin, mutta nyt tilanne muuttuu ratkaisevasti.

Yle uutisoi, että “poliisi, verottaja ja Kela saavat pian helpon pääsyn kansalaisten tilitietoihin”. Uuden tietokonejärjestelmän ansiosta suomalaisten tilitiedot ovat virkamiehen ulottuvilla vain “parin klikkauksen” päässä.

Poliisin, verottajan ja Kelan ohella myös muun muassa tulli, konkurssiasiamies ja ulosottomies pääsevät helposti silmäilemään kansalaisten yksityistä rahaliikennettä. Suomalaisten yksityisyydensuojaa ajetaan alas vauhdilla.

Järjestelmä liittyy Ylen mukaan “EU:n viidennen rahanpesudirektiiviin täytäntöönpanoon”. Kuluneen vuoden aikana rahanpesuskandaalit ovat olleet jatkuvasti lööpeissä, sillä muun muassa Nordea ja Danske Bank ovat pesseet päätähuimaavia summia rikollista rahaa.

Kuten aina ennenkin, EU rankaisee tavallista kansaa finanssieliitin rikoksista. Siinä missä pankkiirit tulevat jatkamaan hämärätoimiaan kuten aina ennenkin, käytetään rahanpesuskandaaleja tekosyynä kansalaisten vakoiluun.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

 1. No, eipä ole enää rahaakaan kellään, joten aivan vitun sama.

  Viimeinen sammuttaa valot sitten kun lähtee Suomesta, O.K.?

 2. Ei muuta kuin tili käteisenä tai tili tyhjäksi aina palkkapäivänä ja jättää sen verran että vältämättömiin maksuihin riittää kate.
  Siinähän ihmetelevät suuren suurta rahaliikennettä ja varainsiirtoa.

  • Eikös ne meinaa lakkauttaa käteisen vuoteen 2020 mennessä tai jotain?🙂

   • Oravannahat tulee takaisin. Vaatii pientä hienosäätöä kolikkoautomaatteihin, mutta kyl se siitä.

    • Liian helppoja kuljettaa, taitaa nykypoliitikkoja viehättää enemmän tuo tsaarin aika ja rautaplootut.
     Olisi mukava nähdä peliautomaatit jotka toimivat moisilla valuutoilla.

Comments are closed.