Koti Uutisia Poliisi valittaa jälleen saamastaan some-palautteesta

Poliisi valittaa jälleen saamastaan some-palautteesta

7

Suomen politisoitunut poliisi on ollut viime aikoina hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa, jossa se käy säännöllisesti muun muassa maahanmuuttopoliittista keskustelua ja väittelee kansallismielisiä vastaan. Vuosi 2017 lähti poliisilla käyntiin epäonnistuneiden some-kampanjoiden parissa, joista tunnetuimmiksi nousivat sellaiset klassikot kuin #kivapuhe ja Poliisileijona.

Nyt poliisi jatkaa itsensä nolaamista syyttämällä muita omista virheistään. Tiistaina julkaistussa Uuden Suomen haastattelussa ylikomisario Jari Taponen Poliisiammattikorkeakoulusta valittaa, kuinka “poliisia painostetaan vaikuttamistarkoituksessa etenkin somessa”. Taposen mukaan trollaus nakertaa poliisin uskottavuutta. Todellisuudessa politisoitunut poliisijohto on itse aiheuttanut nykyisen uskottavuusongelman, ja ongelma tuskin korjaantuu haukkumalla palautteen antajia “trolleiksi”.

“Ilmiö liittyy informaatiovaikuttamiseen ja äärioikeiston radikalisoitumiseen, joka on Taposen mukaan alkanut kiihtyä myös Suomessa. Vastikään räjähdysmäisesti levinneet poliisin parodiatilit Twitterissä ovat osa samaa jatkumoa: kun kaikkea voidaan väittää parodiaksi, nakerretaan poliisien virkatilien sanomaa. Moni on myös alkanut twiitata hashtagilla #PolPo, joka väittää poliisin olevan politisoitunut”, Uusi Suomi kirjoittaa.

Taponen itse sai viime viikolla osakseen laajaa kritiikkiä omista Twitter-kirjoituksistaan liittyen terroristien oikeuteen käydä koulua suomalaisten oppilaiden keskuudessa.

 

Aiheeseen liittyen:

Somepoliisi Jussi Huhtela: Jyväskylän tapahtumat “tavanomainen tilanne”
Poliisi: terrorismin ihannointi ei ole rikos, mutta “vihapuhe” on
Poliisikoulun kirja pakottaa “monikulttuurisuuteen”
Somepoliisi Jussi Huhtela harmittelee Vastarintaliikkeen osallistumista Almedaleniin
Poliisi osallistuu Helsingin homomarssiin
Poliisihallitus pakottaa kaikki poliisit somekoulutukseen

7 KOMMENTIT

  1. Tästä huomaa, että poliisi ei ole enää kansanpalvelija ( jonka rahoista poliisi haluaa palkkaa),
    eikä yleisen oikeustajun ja turvallisuuden asialla.
    Olisiko aika vaihtaa johto ja kouluttajat parempiin.
    Nykyiset ovat eksyneet ja halvoiksi käyneet tasoltaan.

  2. Vanha sanonta kuuluu:”Rehellistä ihmistä ei voi huijata”. Samalla tavalla “Suoraselkäistä koneistoa ei voi mollata”. Ei tarvitse kaukaa etsiä syitä siihen miksi poliisille nauretaan. Ja miksi sen epäasiallinen kohtelu toisia kansanryhmiä kohtaan on surennuslasin alla. Jos poliisi toimisi niinkuin se on itse sääntönsä kirjannut, niin se pistäisi ruotuun ne yhteiskunnan jäsenet jotka aiheuttavat terrorismia, anarkiaa, hajoittavat yhteistä omaisuutta ja käyttävät keskushermostoon vaikuttavia aineita. Mutta koska näin ei ole, on toiminnassa selvä ristiriita omien sääntöjen kanssa. Komediaksi tilanne muuttuu sen jälkeen kun poliisi selittelee parhain päin niiden tekoja jotka sen pitäisi pistää edesvastuuseen. Esim. rikoslaki on yksi tapa mitata yksityishenkilöiden tekemisiä kanssaihmisten silmin ja yhteiskunnan näkövinkkelista. Mutta on todisettu moneen kertaa että laki ei ole sama kaikille. Ei tarvitse kuin muistella “kuokkavieras juhlia” tai “Kiakkoviaras juhlia” niin voidaan todeta että yhteiskuntaa terrorisoivat tahot saavat jatkaa toimintaansa ilman rangaistusta.

    Ja tämä jos mikä on suurin syy siihen että kansan usko oikeusvaltioon on hävnnyt. Poliisin toiminta hämmästyttää jatkuvasti kansalaisia ja se omalla toiminnallaan murentaa omaa uskottavuuttaa. Siksi siis Taposenkin säälipisteiden kerääminen on ala-arvoista hänen asemassaan olevalle virkamiehelle.

    Poliisille voisi antaa mietittäväksi myös Budhalaisen sanonnan:”Se mitä itsessämme eniten vihaamme, se toisissa meitä eniten ärsyttää”.

  3. “Moni on myös alkanut twiitata hashtagilla #PolPo, joka väittää poliisin olevan politisoitunut” no eikös se sitä sitten ole lol

  4. Kun tällaista veronmaksajien kustantamaa tahoa arvostellaan yhä kovempaan ääneen kansalaisten toimesta, luulisi poliisinkin jo tajuavan hiukan vilkaista peiliin. Mutta kun ei niin ei.

  5. Jonain päivänä meillä on vielä viranomaiset, joiden toiminta on läpinäkyvää.

  6. Viimeisen vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana ovat poliisin johtoon nousseet 60-70 lukujen ääriradikaalit vasemmistolaiset ja tässä lepää sen tosiasian tulos.

Comments are closed.