Koti Uutisia Poliisi tutkii: toimiko sairaala väärin Jimi Karttusen tapauksessa?

Poliisi tutkii: toimiko sairaala väärin Jimi Karttusen tapauksessa?

4

Hufvudstadsbladet raportoi alkuviikosta Helsingin poliisin selvittävän, onko Meilahden sairaala tehnyt hoitovirheen päästäessään Jimi Karttusen pois sairaalasta päivää ennen kuolemaansa. Poliisista kerrotaan, että tutkinnan on liian aikaista ottaa kysymykseen kantaa. Selvitettävänä on, miten Karttunen kuoli vain päivä sairaalasta uloskirjautumisensa jälkeen kaaduttuaan viikkoa ennen ja lyötyään päänsä asfalttiin.

Poliisi on vähäsanainen kertomaan törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä vangitun Vastarintaliikkeen aktivistin sanomisista kuulustelussa. Helsingin poliisista vahvistetaan kuitenkin aktivistin kiistävän syytteet.

Aikaisemmin on ollut esillä, että Karttunen väitteli ensin aktivistien kanssa ja syljeskeli heitä kohti. Tämä olisi median kirjoittelun mukaan johtanut siihen, että Karttunen sai potkun rintaansa. Tämän jälkeen hän kaatui ja löi päänsä.

Ei ole vedenpitävästi todistettu, että Karttusen kuolema oli suoraa seurausta pahoinpitelystä. Hän on sen sijaan voinut kuolla hoidon laiminlyönnin tai oman toimintansa seurauksena sairaalasta poistuttuaan. Tästä huolimatta suomalaismedia on kirjoittanut tapauksesta “pahoinpitelynä kuoliaaksi”.

Lähteet: Hufvudstadsbladet, Nordfront.se

4 KOMMENTIT

  1. Todennäköisesti tunkeneet särkylääkkeitä korvista sisään ja esittäneet tekevänsä jotain meidän verorahoilla kustannetussa duunissa. Ei kannata tässä maassa kyllä sairastua, sen verran laiskaa on terveyden hoito.

  2. Jos ja kun tutkimuksissa käy ilmi että Karttunen kuoli yliannostukseen ja/tai aivoverenvuodon ja aineiden väliseen komplikaatioon, sitä ei koskaan tulla julkisesti kertomaan.

  3. Kuolema oli loppupeleissä johtuva kyseisen henkilön ns. “elämäntavoista”. Hengenlähtö oli vain ajan kysymys. Aivojen verisuonisto ja muun kehon fysiikka ei kestänyt jatkuvaa ryyppäämistä ja aineiden vetoa, vaikka se onkin tämänpäivän Suomessa se korkein oppiarvo, minkä voi suorittaa. Ainakin joidenkin mielestä. Ei minun.

  4. Mielenkiintoista olisi tietää mitä on tapahtunut kun Karttunen on päässyt sairaalasta kotiin, sillä kotiinpaluun jälkeiset tapahtumat sisältävät todennäköisimmän kuolinsyyn.

Comments are closed.