Koti Uutisia Poliisi pyrkii estämään jalkapallokannattajia suojelemasta Antwerpenin uuttavuotta

Poliisi pyrkii estämään jalkapallokannattajia suojelemasta Antwerpenin uuttavuotta

6

Belgialaislehti Gazet van Antwerpen kertoi aiemmin, että jalkapallokannattajat aikovat suojella Antwerpenin uudenvuodenjuhlijoita maahanmuuttajarikollisuudelta tai islamilaiselta terrorismilta.

Lehden mukaan kyseessä on melko poikkeuksellinen yhteenliittymä, sillä aloite on kerännyt samalle asialle useiden eri joukkueiden kannattajia. “Tulemme Antwerpeniin juhlistamaan uutta vuotta ja aiomme samalla pitää silmällä tilannetta. Mikäli jotain ikävää sattuu, puutumme siihen välittömästi”, erään paikallisen joukkueen kannattaja sanoo.

Sittemmin poliisi oli yhteydessä tapahtuman koollekutsujaan Bernd de Herdtiin, jota se painosti perumaan suunnitellun turvapartion. Poliisi kertoi, että de Herdtiä tultaisiin pitämään rikosoikeudellisesti vastuullisena, mikäli kaupungissa tapahtuisi jotain laitonta liittyen jalkapallokannattajiin. Hän päätyi lopulta perumaan virallisesti kutsun, mutta HooligansTV-sivuston mukaan tämä ei tietenkään estä jalkapallokannattajia menemästä kaupunkiin omin päin.

Vuosi sitten viranomaisten kyvyttömyys turvata uudenvuoden juhlintaa nousi otsikoihin ympäri Eurooppaa. Pahinta häirintää esiintyi Saksan Kölnissä, jossa poliisi oli täysin voimaton suurten maahanmuuttajalaumojen edessä.

Lähde: HooligansTV.com

Aiheeseen liittyen:

Jalkapallokannattajat kurittivat siirtolaisrikollisia
HoGeSa yllätti saksalaiset

6 KOMMENTIT

 1. Miksi tapella keskenään, kun on järkevämpääkin tekemistä? Kohta kielletään jalkapallotouhutkin, saattepa nähdä.

  Pääseekö Supon listalle tällä kommentilla?

 2. Hollannissa ollaan siis astuttu kokonaan uudelle mädättämisen linjalle. Nyt kansalaiset eivät saa enää edes puolustaa itseään tai toisiaan. Pitää siis kiltisti katsella kun oman maan kansalaisia ahdistellaan.

  Voisi kuvitella että poliisi olisi vain iloinen jos kansalaispidätyksiä tapahtuisi tai uhan vuoksi ongelmat eivät edes uskaltaisi paikalle. Se että uhka on riittävän suuri jotta kukaan ei edes uskalla yrittää mitään, silloin se on toiminut erinomaisesti. Ja silloin kaikki sujuisi niinkuin pitää.

  Sitä samaa uhittelua EU:n johtajatkin ja Suomen päättäjätkin harrastava koko ajan hallintoalamaisiinsa nähden. “Tee niin kuin sanoin tai sitten…”. Ja kansahan nöyristelee.

 3. Poliisille on ongelma, että heidän vihaamansa “huligaanit” järjestäytyvät tärkeämmän asian puolesta. Ottamatta nyt kantaa näiden ryhmien politiikkaan, niin esimerkiksi EDL ja HoGeSa ovat onnistuneet saamaan jalkapallokannattajia useista eri joukkueista yhden asian alle ilman että näillä on ollut tarvetta vihoitella toisilleen. Sanoisin, että näin se on tälläkin kertaa. Jalkapallokannattajat vihaavat seksuaalirikollisia yhtä paljon kuin kuka tahansa muukin täysjärkinen ihminen eikä heillä ole ylempää tulleita käskyjä olla puuttumatta asiaan (kuten poliisilla) eikä myöskään moraalista dilemmaa olla käymättä hyvinkin pikaista oikeudenkäyntiä jo heti paikanpäällä.

 4. Asiaa.Tämänkaltaisten uutisten myötä alan pitää jalkapallosta aina vain enemmän.Nationalismi,urheilu ja radikaali toiminta, mitä parempaa voisi muka olla?

 5. Maan eri joukkueet eivät kamppaile keskenään verissä päin. Maajoukkueena
  kamppaillaan kuolemaan asti, yhteisen vihollisen edessä.

Comments are closed.