Koti Uutisia Poliisi osallistuu Helsingin homomarssiin

Poliisi osallistuu Helsingin homomarssiin

5

Suomen poliisin politisoituminen ottaa jälleen uuden askeleen parin viikon kuluttua. Poliisi aikoo osallistua ensimmäistä kertaa virallisesti Helsingin homomarssiin pukeutuneena virka-asuun.

“Poliisi on tänä kesänä ensimmäistä kertaa virkapuvussa mukana 1. heinäkuuta järjestettävässä Helsinki Pride -kulkueessa. Poliisi on mukana yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämässä rekassa ja viranomaisten yhteisessä neuvontapisteessä kulkueen jälkeen”, Yle kirjoittaa.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Måns Enqvist perustelee kulkueeseen osallistumista niin sanotun vihapuheen vastustamisella. “Olemme satsanneet vuoden aikana aika paljon viharikosten tunnistamiseen ja torjumiseen kaikilla alueilla oli kyseessä sitten etnisyyteen tai seksuaalivähemmistöön kohdistuneita rikoksia”, Enqvist kehuskelee.

Enqvist painottaa, että poliisi osallistuu tapahtumaan ensimmäistä kertaa nimenomaan virallisesti organisaationa.

 

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. Kenties homot pitävät poliisin univormua sangen kiihottavana.

  2. Muistaakseni vähän aikaa sitten kommentoin, että kohta poliisi pakotetaan osallistumaan varmaan prideenkin virallisesti… EI helvetti! 😀 Nykyään naurattaa vaan kun maija ajelee ohi. Seuraavaksi PV virallisesti prideen kuten Ruotsissa? Näiden mädättäjien on turha yrittää tukkia kansallismielisten suita, tämä hulluus loppuu pian.

  3. Osallituukohan ne ihan haalareissa vai laittavatko teeman mukaisesti Keltaisesta Ruususta ostetut poliisikuteet päälle?

Comments are closed.