Koti Uutisia Poliisi haluaa tiukempaa kontrollia kansalaisista

Poliisi haluaa tiukempaa kontrollia kansalaisista

4

UK_poliisit

Poliisille ehdotetaan oikeutta tehdä salaisia kotietsintöjä rikosten ennaltaehkäisemiseksi. Tämänhetkinen laki on, että kotietsinnän kohteen on oltava paikalla kotietsinnän aikana, mikäli se ei merkittävästi viivästytä asiaa.

Sisäministeriössä laaditun muistion mukaan poliisilla pitäisi olla tietyissä tapauksissa oikeus tehdä kotietsintä jo ennen varsinaisen rikoksen tapahtumista ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa. Nykyisen lain mukaan kotietsintä voidaan suorittaa vasta, kun rikos on jo tapahtunut.

Päätösvalta salaisen kotietsinnän suorittamisesta jäisi Helsingin käräjäoikeuden päätettäväksi. Käräjäoikeuden päätöksestä sekä poliisin tekemästä kotietsintävaatimuksesta olisi käytävä ilmi, miksi kotietsintä on välttämätön. Käytännössä tämä olisi lähinnä muodollinen asia.

Muistiossa ehdotetaan myös, että poliisi voisi tehdä salassa laite-etsintöjä eli kopioida esimerkiksi tietokoneen tai älypuhelimen materiaalin. Päätöksen tästä voisi tehdä päällystötasoinen poliisimies.

Muistio on laadittu sisäministeriössä. Sen laatimiseen on osallistunut ministeriön virkamiesten lisäksi Poliisihallituksen, suojelupoliisin ja keskusrikospoliisin edustajia.

Vastaavanlaisesta toiminnasta lieneekin jo saatu kokemuksia Helsingin huumepoliisin Jari Aarnion ajoilta.

Poliisi haluaa myös oikeuden tehdä lieviä rikoksia Internetissä. Tätä perustellaan pedofiilirinkien paljastamisella.

Suomen poliisi on viime aikoina kunnostautunut muun muassa Internetissä tapahtuvan mielipidekirjoittelun seuraamisessa. Tämän lisäksi he ovat panostaneet joukkojenhallintaan ostamalla “XL-koon maijan”, kuorisuojattuja autoja sekä ihmisen lamauttamiseen tarkoitettuja FN 303 -aseita.

FN 303:n käyttö rajoitettiin armeijan ja rajavartioiden käyttöön jopa poliisivaltiona tunnetussa USA:ssa sen jälkeen, kun poliisi ampui sivullisen naisen hengiltä kyseisellä aseella. Myös yleisessä käytössä oleva sähkölamautin on ase, jonka hengenvaarallisuudesta esimerkiksi Amnesty on varoitellut. Yhdysvalloissa ase on tappanut satoja ihmisiä 2000-luvulla.

Lähde: Helsingin Sanomat

4 KOMMENTIT

 1. Lähestymme vain jatkuvasti kohti Orwellilaista valtiota.
  Valtio haluaa rikkoa yksityissuojaa, verukkeella millä hyvänsä.
  Tässä tapauksessa syy voidaan aina keksiä jälkeenpäin.

  Enää puuttuu vain ajatusrikokset, toki “väärin” ajattelevat jo demonisoidaan julkisesti, tällä pohjustetaan tulevaa vihapuhelakia, joka levittyy aate ja ideologiaa koskevaksi jälkeenpäin.

  Valtion propaganda on ja toimii vahvasti. Myös historian vääristely ja hyssyttely löytyy.

 2. Veikkaan, että mahtaa tulla vastarintaliikkeen väelle kovat paikat mikäli tämä menee läpi.

  • Jokainen valveilla oleva Svl-jäsen varmasti ymmärtää tämän jälkeen siivota kotinsa. Jos edes mitään laitonta löytyy.
   Anarkisteilla se vasta hätä olisi, siis jos poliisi olisi kiinnostunut edes vähän heidän huumeista ja laittomista aseista.

 3. Voisiko poliisi PALVELLA kansalaisia sen sijaan että VAKOILEVAT kansalaisia kansainvälisen finanssi/sotaoligarkian nimissä ? Ketä he oikein palvelevat nykyään?

Comments are closed.