Koti Uutisia Kotimaa Poliisi ei antanut tuntomerkkejä joukkopahoinpitelystä epäillyistä – ihmiset raivoissaan

Poliisi ei antanut tuntomerkkejä joukkopahoinpitelystä epäillyistä – ihmiset raivoissaan

7

Kolme miestä pahoinpiteli maanantai-iltana Espoossa hieman ennen puolta yhdeksää sairaalakuntoon neljännen, Vanhaa Lagstadintietä kulkeneen miehen. Tietojen mukaan miehen kimppuun hyökättiin aivan yllättäen, eivätkä tekijät ja uhri tiettävästi tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisi pyysi tapauksen johdosta havaintoja tekijöistä, mutta jätti tyystin kertomatta miesten tuntomerkit.

Ihmiset ovat raivostuneet siitä, ettei poliisi ole tuntomerkkejä kertonut, ja Helsingin Sanomien kommenttipalsta onkin täyttynyt vihaisista ja turhautuneista kommenteista:

Loistavat tuntomerkit. Varmasti joku on nähnyt jotain.”

Onko antaa tuntomerkkejä vai onko tuntomerkkien puute nimenomaan se mistä ne tuntomerkit pitäisi tulkita?

Siinähän ne rivien välissä lukee, kuten nykyisin tapana on!

Oikein pahaa tekee kun tuntomerkkejä noin piilotellaan – ei vain Hesarin vaan poliisin taholta, ei ainakaan lisää luottamusta.”

Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Tero Wahlmanin mukaan kyse ei ole tietojen pimittämisestä:

– Se tuli hyvin huonoilla alkutiedoilla. Olemme aika lailla pimeässä asian kanssa. Laitoimme tiedotteen lähinnä sillä ajatuksella, jos joku on sattunut noihin aikoihin liikkumaan siellä seudulla ja näkemään jotain.

Wahlman jatkaa:

– Olemme siinä tilanteessa, että tekijät ovat nuoria mieshenkilöitä. Siinä on kaikki, mitä meille on pystytty tässä vaiheessa kertomaan. On ymmärrettävää, että siinä voi olla pikkuisen sekaisin.

On ilmeistä, ettei poliisi ole saanut sivullisilta lisää tietoa tutkintaansa varten. Poliisi kertoo, ettei se laske kovin paljon valvontakameroiden varaan Vanhan Lagstadintien metsikköisen ja verrattain syrjäisen sijainnin vuoksi. Poliisi pyytää tapauksesta edelleen silminnäkijähavaintoja.

Helsingin Sanomat ja poliisi väittävät verkkokeskusteluissa leviävän perättömiä väitteitä tietojen pimittämisestä ja “salaliittoteorioista”. Wahlman kommentoi asiaan seuraavaa:

– Osalla on omat tarkoitusperänsä. Joku haluaa vääntää asiaa johonkin suuntaan, toinen toiseen suuntaan.

Lähde: Helsingin Sanomat

7 KOMMENTIT

  1. Aika outoa on jos edes uhri kykene kertomaan minkäänlaisia tuntomerkkejä näistä nuorista miehistä.

  2. Suvaitsevaisuus vouhotus viedään jopa niin pitkälle, että ei kerrota rikollisten tuntomerkkejä, jos tekijöillä on suojaväri, korkeintaan sanotaan uhrin tuntomerkit niinkuin eräs poliisi teki. 🙂 Myös rikostilastoja pyritään kaunistelemaan ja muutenkin tekevät kaikkensa, ettei etnisyys pääse väriseen, kuten valemedialla tapana on: olla hiljaa.

  3. Ei valkoinen poliisi luonnollisestikaan voi havaita eroa syyllisten tuntomerkkien välillä:

    — Kaikki ne p****naamat ovat vit** saman näkösiä. Mene siinä sitten ja sano kuka on kuka.

  4. Olisi hyvä, jos poliisi kertoisi tuntomerkit aina. Muussa tapauksessa epäilyt voivat kohdistua viattomiin.

  5. Suvaitsevaiset “vasemmistolaiset” ovat mielisairasta väkeä. He eivät halua nähdä todellisuutta niin kuin se on. He elävät psykoosissa. Kirjaimellisesti. Jokainen heistä on hullu. Ja heillä on valta. Hulluilla on Suomessa valta. Siksi Suomi onkin mielisairas itsekin tällä hetkellä, koska sen johto on mielisairas.

  6. Poliisi tekee, niin kovin mielellään barometreja, joissa todetaan 149% suomalaisista luottavan poliisiin ja pitävänsä instituutiota arvokkaana….. Poliisin johdossa tapahtuneet pikku kuprut ovat vain harmillisen hassuja yksittäistapauksia, kysykää vaikka kongopoliisilta 😀

Comments are closed.