Koti Uutisia Kotimaa Poliiseja ja tuomareita vastaan kampanjointi halutaan kriminalisoida

Poliiseja ja tuomareita vastaan kampanjointi halutaan kriminalisoida

4
Poliisien ammattiliiton mukaan poliiseihin kohdistuva viha- ja häirintäkampanjointi on vaaraksi Suomen viranomaistoiminnalle, ja siksi poliisitehtävissä toimivien häiriköinti tulisi kriminalisoida heidän yksityisyytensä suojelemiseksi. Liitto on neuvotellut asiasta sisäministeriön kanssa.

Ammattiliiton ehdotus on samankaltainen Espanjan lainsäädännön kanssa. Espanjassa poliisin ja muiden viranomaisten häiriköinnistä ja yksityistietojen levittämisestä voi saada jopa 30 000–600 000 euron sakot.

Yksityistietojen käyttö ja levittäminen haittaamistarkoituksessa olisi lakimuutoksessa säädetty rikokseksi. Poliisihallitus olisi valmis laajentamaan kriminalisoinnin myös tuomareihin ja syyttäjiin. Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Mikko Eräsen mukaan vihapuhetoiminta lisääntyy jatkuvasti, ja sen tavoitteena on horjuttaa kansalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja vaikeuttaa viranomaisten työtä.

– Samalla voi olla perusteltua arvioida, suojeleeko nykyinen lainsäädäntö aina riittävän tehokkaasti muitakaan toimijoita kuten toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja ja aivan tavallisia ihmisiä vihapuhetoiminnalta, Eränen pohtii.

Lähteet: YleAamulehti

4 KOMMENTIT

 1. Ymmärrän kyllä ettei kukaan halua henkilökohtaisia tietojaan leviteltävän ympäriinsä häiriköintitarkoituksessa, mutta pitäisikö tämä ymmärtää niin, että vain viranomaisten tietojen levittelystä seuraa rangaistus? Eikös se lain suoja pitäisi koskea muitakin tällaisessa asiassa? Ja mihin vedetään raja? Kuka olisi tämän lain suojaama ja kuka ei? Onko nimen mainitseminen näillä sivuilla jo rangaistavaa vai pitääkö olla yhteystietoja? Taitavat kusta sukkaan taas kerran.

  • Varmaan yrittää tällä sitä, että kukaan ei enää tutkisi viranomaisten tekemiä rikoksia.🙂

 2. Mitä kyseisellä “kampanjoinnilla” tarkoitetaan? Tarkoitetaanko sillä sitä kun moottoripyöräkerhoissa on poliisien kasvokuvat nimine ja osoitteineen? Vai sitä kun vassarit huutavat poliiseille:”Siat, natsien kätyrit”. Vai sitä että kun kansalaismedia tuo julki tuomioiden antajat ja tuomioiden perustelut (jotka nyt poikkeuksetta ovat julkisia asiakirjoja)?

  Sananvapaus yhdessä mielipidevapauden tai julkaisuvapauden kanssa ovat nyky Suomessa pelkkää kaunista salahelinää. Kansalaisilla ei ole niitä oikeuksia mitä oli vielä 30 vuotta sitten. Edes politikkoja ei saa arvostella muuten ne suuttuu. Niinkuin Vanhasen Matti Susan Ruususen päiväkirjasta. “Pääministerin virka on paska paikka” tai jotain sinnepäin. Ja kun se tuli kansan tietoisuuteen niin johan Matti suuttui. Mutta vielä enemmän suuttui sen vaimo aikoinaan kun otti jatkuvien naisseikkailujen johdosta avioeron.

 3. Nonni, taas askel kohti täydellistä poliisivaltiota. Asetetaan virkamiehet lakien yläpuolelle, jotka kuitenkin koskevat normaalia kansalaista = “vihapuhujaa”.

  “Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Mikko Eräsen mukaan vihapuhetoiminta lisääntyy jatkuvasti, ja sen tavoitteena on horjuttaa kansalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja vaikeuttaa viranomaisten työtä.” > vaikeutetaan maanpetturien tuhotöitä rakkaassa isänmaassamme*

  Jos petät oman kansasi ja asetut omiasi vastaan, olet vihasi ansainnut!

Comments are closed.