Koti Artikkelit Vastarintaliike Pohjola-päivät 2016

Pohjola-päivät 2016

3

Lauantaina 27. elokuuta järjestettiin vuoden 2016 Pohjola-päivät Smålandin maakunnassa Ruotsissa. Tilaisuudessa oli paikalla lähemmäs 200 järjestötoveria ja tukijaa Ruotsista, Norjasta ja Suomesta.

Aamiaisen jälkeen Kim Mauritzon 3. ryhmästä toivotti kaikki osanottajat tervetulleiksi ja kävi läpi päivän ohjelman. Ensimmäisenä liikkeen johtaja Simon Lindberg piti informatiivisen puheen, jossa ilmoitettiin kaksi tärkeää asiaa. Ensimmäinen asia oli, että hetken aikaa sitten Vastarintaliikkeen ruotsalaisesta verkkokaupasta Nordfront Förlagista loppuneet aktivistin käsikirjat ovat jälleen ostettavissa, ja niitä on myös päivitetty ja täydennetty aikaisempaa pidemmäksi oppaaksi. Toinen uutinen sai yleisön nousemaan ylös ja antamaan raikuvat aplodit: Vastarintaliike tulee vielä tämän vuoden aikana järjestämään viime vapun Borlängen kaltaisen suuren mielenosoituksen yhdessä Ruotsin suurimmista kaupungeista!

Paikallaolijat söivät seuraavaksi lounaan ennen päivän kilpailuosuutta. Kilpailujen voittaja tuli olemaan vuoden 2016 taistelija. Kilpailut alkoivat siten, että osanottajat jaettiin kuuteen joukkueeseen. Nämä joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan kolmiottelussa.

Kolmiotteluiden ensimmäinen laji oli edellisten vuosien tapaan köydenveto. Tavallisesti köydenvedossa kaksi joukkuetta vetää köyden päistä, mutta muinaispohjoismaisen köydenvedon inspiroimana köysi oli tällä kertaa punottu yhteen ympyrän muotoon. Joukkueiden tarkoitus oli vetää köyttä joukkueen oman alueen rajana ollutta tukkia kohti niin, että kun yksi joukkueen jäsenistä sai vedettyä köyden tukin yli omalle puolelleen, kyseinen joukkue voitti pelin. Seuraavassa lajissa viiden miehen joukkueiden oli kunkin kannettava yli 200 kiloa painavaa tukkia kolmen minuutin ajan niin pitkän matkan kuin kykenivät.

Viimeisin laji oli lajeista “väkivaltaisin” ja “brutaalein”, mutta kaikkein arvostetuin: paini. Kaksi seitsemän miehen joukkuetta paini kerralla toisiaan vastaan, ja kun yksittäinen osallistuja sai ensimmäisen vastustajansa luovuttamaan, hänen oli mahdollista auttaa joukkuetovereitaan painimaan vastustajiaan vastaan. Moni kilpailija osoitti lajissa suurta sinnikkyyttä; osallistujat kamppailivat loppuun asti, vaikka heistä osa oli lukumäärällisesti alivoimaisia.

nordendagarna-4-av-68-460x219 nordendagarna-9-av-68-460x236 nordendagarna-6-av-68-460x238 nordendagarna-5-av-68-460x240 nordendagarna-53-av-68-460x307 nordendagarna-50-av-68-460x279 nordendagarna-43-av-68-460x223 nordendagarna-35-av-68-460x307 nordendagarna-30-av-68-460x307 nordendagarna-25-av-68-460x268 nordendagarna-20-av-68-460x307 nordendagarna-19-av-68-460x260 nordendagarna-16-av-68-460x307

Pienen tauon jälkeen 2. joukkueen ilmoitettiin voittaneen. Voittajat kilpailivat seuraavaksi keskenään jousiammunnan parissa. Kaksi parasta ampujaa eteni sitten ratkaisevaan vaiheeseen, joka pidettiin myöhemmin illalla. Ennen lounastarjoilua Pär Sjögren informoi osanottajia vankeinavun toiminnasta ja siitä, kuinka läsnäolijoiden oli mahdollista tukea Vastarintaliikkeen poliittisia vankeja.

Kun kaikki olivat syöneet vatsat täyteen, Pär Öberg astui lavalle puhumaan Vastarintaliikkeen parlamentaarisesta siivestä. Hän kertoi, mihin tarkoitukseen parlamentaarinen siipi on perustettu ja millaisia paikallispoliittisia tavoitteita hänellä on toiminnassaan Ludvikan kunnanvaltuustossa.

Seuraava puhuja oli Nordfrontin päätoimittaja Fredrik Vejdeland. Hän puhui vastikään päättyneestä vankeusajastaan ja siitä, kuinka järjestelmä kohdistaa Vastarintaliikkeeseen yhä suurempaa painetta. Vejdeland halusi sanoa olevan tärkeää, etteivät painostuksen kohteeksi joutuvat ihmiset ala ajatella negatiivisesti tai vaivu epätoivoon. Sen sijaan taistelussa tulisi ylläpitää positiivinen mieliala, ja kielteiset tunteet olisi kohdistettava vallitsevaa yhteiskunnallista järjestelmää vastaan.

Ennen viimeistä puhetta julkistettiin 2. ryhmän William Börjessonin olevan nyt vuoden taistelija tämän voitettua vastustajansa aiemmin illalla tietokilpailussa. Börjesson sai palkinnoksi paitsi diplomin myös 1 000 kruunun (noin 100 euron) lahjakortin käytettäväkseen Nordfront Förlagissa.

nordendagarna-60-av-68-460x262
Pär Öberg.
nordendagarna-63-av-68-460x293
Vuoden taistelija William Börjesson kättelee diplomi kädessään Simon Lindbergiä.
nordendagarna-61-av-68-460x265
Fredrik Vejdeland.
nordendagarna-67-av-68-460x263
Henrik Pihlström ja Julius Blomberg esiintyvät.

Viimeinen puhuja oli odotettavasti Simon Lindberg. Puheessaan hän kehotti kaikkia läsnäolijoita tekemään vielä nykyistä enemmän taistelun eteen. Hänen mukaansa ei riitä, että henkilö vain liittyy puolueen jäseneksi ja tyytyy siihen – Lindberg painotti, että on jatkuvasti, askel askeleelta, tehtävä enemmän taistelun hyväksi.

Viimeisenä tämän vuoden Pohjola-päivien ohjelmanumerona Henrik Pihlström ja Julius Blomberg astuivat estradille soittamaan kansallismielistä musiikkia. Kun päivän ohjelma oli virallisesti ohi, sekä esiintyjät että jotkin paikallaolijat kokoontuivat yhteen tapahtumarakennuksen tiloista, jossa musiikin soitto ja laulu jatkui kevyen keskustelun lomassa pikkutunneille asti. Osa paikallaolijoista lähti jo aikaisemmin kotiin tai meni nukkumaan ennen kotimatkaansa.

Lopuksi voi todeta, että vuoden 2016 Pohjola-päivät olivat suurimman määrän osallistujia keränneet Pohjola-päivät tähän asti ja monien mielestä myös niistä onnistuneimmat.

 

Nordfront.se

3 KOMMENTIT

    • Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan! Pitää vain hioa tuota ruotsin puhumista tässä vuoden aikana 🙂

Comments are closed.