Koti Artikkelit Vastarintaliike Pohjoismainen vierailu Oulussa

Pohjoismainen vierailu Oulussa

3

Oulun aktivistiryhmän luona vieraili tovereita Ruotsista perjantaina 10. kesäkuuta. Ajatus tapaamisesta syntyi, kun eräs ruotsalainen liikkeen jäsen halusi lahjoittaa Suomalaisavulle vaatteita.

ouluqmlrAj1

Tällä hetkellä Ruotsissa ei toimi Suomalaisavun kaltaista projektia. Olin myös aiemmin keskustellut Ruotsin pohjoisimman alueen johtajan Robert Eklundin kanssa ajatuksesta, että meidän tulisi järjestää yhteispohjoismaista toimintaa tulevaisuudessa katutoiminnan tai sosiaalisten tapahtumien parissa.

Perjantai-iltana toverimme saapuivat Ouluun. Vaihdoimme nopeasti kuulumiset ja suuntasimme majapaikalle ruokailemaan. Ruokailun aikana ja sen jälkeen kävimme useita pitkiä ja mielenkiintoisia keskusteluja muun muassa historiasta, politiikasta ja Vastarintaliikkeen toiminnan kehittämisestä. Keskustelumme jatkuivat myöhään yöhön asti.

Seuraavana aamuna heräsimme ja söimme aamupalan keskustellen samalla poliittisista aiheista. Lisää Oulun ryhmän jäseniä saapui seuraamme myöhemmin ja päätimme mennä grillaamaan. Päivän ruokailun jälkeen lähdimme katselemaan Oulun kaupunkia. Ensimmäisenä kävimme katsomassa eräällä asutusalueella sijaitsevaa kiveä, johon toisen maailmansodan aikana Ouluun sijoitetut Waffen-SS-miehet olivat kaivertaneet merkkinsä.

Tämän jälkeen lähdimme katsomaan Oulun keskustaa. Kuljettuamme ja näytettyämme paikkoja vieraamme kertoivat, että kaupunki oli kuin mikä tahansa ruotsalainen kaupunki kymmeniä vuosia sitten, ja he tunsivat olonsa hyvin kotoisiksi. Suurin ero Ruotsiin olikin siinä, että maahanmuuttajia ei käytännössä ollut lainkaan katukuvassa, mikä lämmitti vieraidemme sydämiä.

ouluf1UBsedoulu5cWTIKC

Palasimme takaisin majapaikalle ja aloimme purkaa Suomalaisavulle tarkoitettuja vaatteita. Vieraamme toivatkin useita laatikkoja vaatteita ja hyödyllisiä tarvikkeita, jotka tullaan lahjoittamaan suomalaisille. Tavaroiden purun jälkeen vieraidemme oli aika lähteä. Vieraamme kiittelivät hyvästä seurasta ja yleisesti koko kokemuksesta, ja he kertoivat aikovansa tulla uudestaan käymään luonamme.

Kokemus oli myös hieno Oulun aktivistiryhmän jäsenille. Pohjoissuomalaisten ja -ruotsalaisten aktiivien yhteydenpito tarjoaa alustan monille mahdollisille tulevaisuuden projekteille.

Päätimme haastatella Ruotsin pohjoisimpien ryhmien johtajaa Robert Eklundia:

Hei Robert! Mitä pidit matkastasi Suomeen?

Hei! Kiitos, että otitte meidät vastaan. Oli mukava kokemus tavata järjestötovereita Suomessa. Erityisen ilahduttavaa oli vierailla pohjoismaisessa kaupungissa, jossa on niin vähän ei-eurooppalaisia. Ikävä kyllä me, jotka elämme Ruotsissa, emme voi paeta monikulttuurisuutta mihinkään maassamme.

Olet Pohjoisimpien ryhmien johtaja – miten viime vuosi on sujunut teillä?

Järjestö Ruotsissa on kokonaisuutena nähnyt suurta kasvua viime vuoden aikana. Me Pohjois-Ruotsissa olemme nähneet saman kasvun kuin muukin järjestö maassamme, ja olemmekin lähes kaksinkertaistaneet jäsenmäärämme viime syksyyn verrattuna.

Koska meillä on pitkät välimatkat maamme tovereihin, ovat aktivistimme ja jäsenemme hyvin aktiiivisia kirjoittajia sivustollemme, ja he toimivat myös sivuston ylläpitäjinä. Riviemme kasvaessa olemme lisänneet viime vuoden aikana tavallisempaa aktivismia suuresti, ja yksi pohjoisista aktivistiryhmistä onkin ollut maamme aktiivisimpia.

Toitte mukananne meille paljon vaatteita ja muita hyödyllisiä tarvikkeita, jotka tulemme lahjoittamaan Suomalaisavun kautta. Mitä mieltä olette Suomalaisavusta?

Suomalaisapu on hyvin ihailtava projekti. Tarpeessa olevien kansasi jäsenten auttaminen on hyvä esimerkki kansallissosialismista käytännössä. Ikävä kyllä se on myös hyvin tarpeellinen projekti, koska nykyisen hallinnon politiikka “unohtaa” usein valkoiset omassa kotimaassaan ja antaa maahanmuuttajille kaiken, mitä ikinä he haluavatkaan. Ruotsissa on tarvetta tämänkaltaiselle projektille, ja organisaatiomme onkin tehnyt hyväntekeväisyystyötä Göteborgissa.

Kiitos, Robert. Me jatkamme yhteydenpitoa ja teemme lisää yhteistyötä tulevaisuudessa sinun ja ryhmiesi kanssa. Haluatko vielä lähettää terveisiä suomalaisille tovereillesi?

Kiitos vieraanvaraisuudestanne ja hyvästä ruoasta. Odotan innolla tulevaa yhteistyötämme ryhmiemme välillä. Uskon, että voimme oppia paljon yhteistyöstä toistemme kanssa. On aina hyvä saada toisenlaista näkökulmaa poliittisiin ja käytännön asioihin, jotka kuuluvat kamppailuun.

Suomalaisille jäsenillemme: jatkakaa sitä hyvää työtä, jota teette. Me Ruotsissa olemme saaneet paljon inspiraatiota uudenlaisista lähestymistavoistanne aktivismissa. Haluaisin myös, että käyttäisitte Ruotsia esimerkkinä siitä, mitä tapahtuu, kun kulttuurimarxistit saavat toteuttaa sairasta fantasiaansa käytännössä.

Käy myös lukemassa ruotsalaisten toveriemme kirjoittama matkaraportti heidän sivuiltaan TÄÄLLÄ!

 

Juhani Keränen

3 KOMMENTIT

  1. Toivottavasti saamme lukea lisää yhteistoiminnasta lähitulevaisuudessa.
    Kiitos artikkelista ja haastattelusta. Pohjois-Ruotsin ja pohjois-Suomen välinen välimatka taitaa olla jotakuinkin inhimillisempi kuin pohjois-etelä välimatkat, joten oiva mahdollisuus lisätä yhteistyötä etenkin pohjoisessa.

  2. Pisteet Suomalaisavulle ja tiiviimmälle pohjoismaiselle yhteistyölle!

  3. Mahtava juttu että Suomalaisapu sai vaatetta vähävaraisille _SUOMALAISILLE_ jaettavaksi. Meistä _SUOMALAISISTA_ kun ei eliitti tunnu välittävän. Kiitos ja kumarrus ruotsalaisille ja Suomalaisavulle.

Comments are closed.