Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Pohjoismainen Vastarintaliike Bollnäsissä

Pohjoismainen Vastarintaliike Bollnäsissä

9

Mikään keino ei ole liian härski, kun tavoitteena on rotujen välisen tasa-arvon edistäminen. Ruotsin Bollnäsissä kolme paikallista tyttöä pani alulle mielenosoituksen, jossa kaupungissa tapahtunut törkeä joukkoraiskaus siirretään yhteiskunnan syyksi. Maahanmuuttajien kotouttaminen on kuuleman mukaan jälleen epäonnistunut. Heidän mielenilmauksestaan tuli karnevaalimainen tapahtuma taikureineen ja koomikkoineen. Antirasistinen mielenosoitus oli tarkoitus pitää aikaisemmin kesällä, mutta järjestäjät tunsivat ilmeisesti herkutelleensa vakavalla asialla turhan kriittisenä ajankohtana. Myös raiskatun naisen isä ilmoitti tyytymättömyytensä heidän tapahtumansa sanomaan.

Ruotsin Vastarintaliike päätti järjestää normaalista linjastaan poikkeavan vastamielenosoituksen Bollnäsissä 25.8. Myös Suomen ja Norjan Vastarintaliikkeet osallistuivat tapahtumaan, ja oli positiivista nähdä, että myös Tanskasta asti oli saapunut joukko tukijoita paikalle. Pohjoismaista naisrauhaa tukevalla mielenosoituksellaan Vastarintaliike halusi osoittaa Bollnäsin raiskauksen todelliset syyt ja valistaa kaupunkilaisia yleisesti monikulttuurisuuden vaaroista sekä kertoa järjestön tarjoamasta vaihtoehdosta muutokselle.

Järjestön edustajat ja tukijat kokoontuivat Bollnäsin juna-asemalla puolilta päivin. Paikalle oli kokoontunut noin 70 ihmistä mukaan lukien Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund. Osallistujat keskustelivat paikalla muun muassa yleisestä tunnelmasta, järjestön kannatuksesta kaupungissa ja siitä, mitä tapahtuma tulisi pitämään sisällään.

Juna-asemalta saapui satunnaisia antirasisteja, jotka uhosivat erään aktivistin kuullen keskenään, mutta luopuivat ajatuksistaan nähtyään suuren joukon Vastarintaliikkeen aktivisteja. Pär Öberg alusti tapahtumaa mainiten esimerkiksi yleisiä ohjeita ja sääntöjä osallistujille. Lähdimme liikkumaan kolmijonossa kohti Bollnäsin keskustaa.

Ihmiset olivat kerääntyneet marssireitin varrelle seuraamaan saapumistamme torille. Ilmapiiri ei vaikuttanut olevan kireä, ja ihmisistä oli aistittavissa kiinnostus pian alkavaa tapahtumaa kohtaan. Kaupunkilaiset ja muut kiinnostuneet olivat asettuneet jo valmiiksi torin ympärille kuulemaan, mitä järjestöllä oli sanottavaa. Myös valtakunnallinen ja paikallinen media olivat edustettuina torilla. Poliisin joukot olivat asettuneet strategisiin paikkoihin torin ympärille, ja he myös videokuvasivat tapahtuman läheisen parkkihallin ylimmästä kerroksesta.

Järjestyimme torille pystytetyn lavan eteen, ja pian kiinnostuneimmat kaupunkilaiset menivät eturiviin seuraamaan tapahtumaa. Yhteensä tapahtumaa seurasi arvion mukaan noin 200 ihmistä.

Tilaisuuden aloitti Ruotsin Vastarintaliikkeen aktivisti Henrik Pihlström esittämällä kolme musiikkikappaletta, joista yksi kertoi Bollnäsiä järkyttäneestä rikoksesta ja järjestelmän suhtautumisesta siihen.

Seuraajaksi puhujan paikan otti Pär Sjögren, joka puhui vaikuttavasti Bollnäsin joukkoraiskauksesta ja syistä sen takana. Sjögren sai esityksensä aikana useita äänekkäitä aplodeja, etenkin hänen päätettyään puheensa sanoilla “Kuolema monikulttuurisuudelle – Ruotsi ruotsalaisille!”

Puheiden ollessa hyvässä vauhdissa ilmaantuivat myös tasa-arvoa tyrkyttävät antirasistit tapahtuman ulkopuolelle. Näytti siltä, etteivät he saaneet kovinkaan lämmintä vastaanottoa kaupunkilaisilta. Epäsiististi pukeutuneet tytöt kantoivat punaisia lippujaan ja saivat ihmisiltä halveksuvia katseita.

Kolmas tapahtuman puhuja oli Fredrik Vejdeland, joka esitti Ruotsin maahanmuuttoa lukuina ja kertoi Skandinavian rappeutuvan tulevaisuudessa kokonaan monikulttuurisuuden takia. Puhe sai yleisöltä hyvän vastaanoton, ja se huusikin useasti joko “kyllä tai “ei” riippuen siitä, mitä Vejdeland kysyi. Puheessaan Vejdeland totesi, että ongelma esiintyy kaikissa Pohjoismaissa, mutta että joidenkin maiden tiedotusvälineet – esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa – puhuvat siitä avoimemmin. Vejdeland päätti puheensa kehottamalla paikallisia asukkaita tukemaan Vastarintaliikkeen vakiinnuttamista Bollnäsiin, mikä myös tekisi kaupungista turvallisemman paikan elää. Tämäkin puhe sai yleisöltä erittäin hyvän vastaanoton ja suuret aplodit.

Erään talon nurkalle, turvallisen välimatkan päähän, kerääntyi pari maahanmuuttajajengiä seuraamaan tapahtuman kulkua. Nähtyään kaupunkilaisten suosionosoituksia puhujille he poistuivat vähin äänin torin välittömästä läheisyydestä.

Aktivistit keskustelivat monikulttuurisuuden ihannoijien kanssa, ja välillä keskustelu kävi hyvinkin kuumana. Poliisit näkivät parhaaksi tulla väliin, minkä jälkeen antirasistit yltyivät provosoimaan virkavallan suojasta.

Pär Öberg haastoi ihmisiä väittelyyn lavalle, ja yksi sivusta seurannut mieshenkilö nimeltä David kävi lopulta mielenkiintoisen keskustelun hänen kanssaan. Miehet väittelivät hyvän keskustelun sääntöjä noudattaen, ja molemmat saivat yleisöltä aplodeja sekä keskustelun aikana että sen päätteeksi. Debattiin haastetun miehen argumentit monikulttuurisuuden positiivisuudesta eivät lopulta vakuuttaneet kaupunkilaisia; hän keskusteli lähinnä yksilöpohjalta ja yleisön tunteisiin vedoten, kun taas Öberg keskittyi pohtimaan asioita suuremmasta näkökulmasta. Erään Nordfrontin haastatteleman henkilön mukaan David ei kyennyt selittämään, kuinka kaikki laajat ongelmat oikeastaan tulisi ratkaista.

Puheiden loputtua Pihlström esitti vielä kaksi kappaletta, minkä jälkeen ihmiset sekä lehdistö kerääntyivät keskustelemaan torille. Yleisestä linjasta poikkeamattomasti liikkeen edustajat kieltäytyivät kohteliaasti median haastatteluista. Keskustelut pysyivät asiallisina ja asenteet liikkeen väen ja tapahtumaa sivusta seuranneiden välillä olivat pääosin lämpimät. Osa ihmisistä ei kuitenkaan halunnut ymmärtää Vastarintaliikkeen sanomaa, ja he pyrkivät todistelemaan muille katsojille sekä mielenosoittajille, miten monikulttuurisuus tulee kääntymään vielä ruotsalaisten parhaaksi. Kiivaimmat keskustelut käytiinkin kaupunkilaisten kesken.

Vastarintaliike sai tapahtumallaan herätettyä keskustelua Bollnäsin asukkaiden keskuudessa. Oli ilahduttavaa huomata, kuinka keskittyneesti paikallaolijat kuuntelivat Vastarintaliikkeen edustajien puheita. Päivä oli myös historiallisesti merkittävä siksi, että ruotsalaiset, norjalaiset ja suomalaiset Vastarintaliikkeen jäsenet kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhdessä kadulle – pohjoismaisen naisrauhan puolesta.

9 KOMMENTIT

 1. Upeaa toimintaa, missä saatiin monikulttuurin tukijoille luu kurkkuun ja peruskansalainen hurraamaan järjestön ajamalle asialle. Asiallista ja määrätietoista, kaikin puolin hyvän näköistä. Kukaan ei voi väittää, että paha natsijengi aiheutti joukkotappelun tai muuta vastaavaa. Punatautisten täytyy miettiä miten paljon riehuvat, jos tahtovat ihmisiä puolelleen.

  Tavallisen kansan tukema puoli voittaa. Toivottavasti osasta tuli uusia jäseniä.

 2. Vaikutti erittäin loistavasti onnistuneelta tilaisuudelta, samanlaista toimintaa Suomeen! Eläköön Pohjoismainen Vastarintaliike!

 3. Oli ilo lukea tämä teksti! Ei kuulostanut heti edes siltä, että sitä olisi kovin olennaisesti manipuloitu. Hyvä.

  Täytyisi saada kipeästi paremmin kansalaisten mieliin, että monikulttuurisuuden vastustaminen ei ole mikään mörkö, vaan kaikkien oman itsen parhaaksi oleva ratkaisu. Rauhaa ja luonnonvarojen tehokasta ja kestävää käyttöä oikean nälänhädän vähentämiseksi voidaan edistää paljon tuloksekkaammin ja pienemmillä talousavustuksilla verraten siihen, mitä se on nykyään, kun on muotia suorastaan haalia pohjoismaihin kriisialueiden ihmisiä, joiden tavat poikkeavat aivan liiaksi meidän lakijärjestelmästämme.
  Kaikille parempi; meille, meidän talouskurille ja vielä etenkin heidän omalle elämälleen.
  Kriisialueiden yksilöiden auttaminen on, kuin tuuleen huutaisi – vaikka heidät saadaankin pelastettua monelta maanpäälliseltä helvetiltä, ei se auta sitä kokonaistilannetta kuin sen yhden promillen kymmenestuhannesosan, joka he ovat kaikkien kyseisen alueen hätää kärsivistä, mutta tällöin emme “kehitä kehitysmaita” yhtään, joka on se todellinen ongelma. Hoidetaan mieluummin syitä paljon pienemmillä kuluilla, kuin jatkuvia seurauksia sellaisilla kuluilla, mihin ei riitä edes koko maailman kansojen varat.
  Näin hyvä asia on monikulttuuristumisen jarruttaminen.

  En näe itseäni enkä muita näin ajattelevia rasisteina ja vaikka moni teistä tämän lukevista jotenkin poikkeaisitte mielipiteinenne omistani, uskon silti, että tämä ratkaisu olisi ihan kaikkien olemassa olevien osapuolten kannalta parempi, kuin nykyinen, muuttoa suosiva ratkaisu.

 4. No niin! Vihervasurit näemmä hyväksyvät raiskaamisen, jos sen tekee värillinen! Uskomatonta sakkia ja täysin moraalitonta myös. Tälläisiä mielenilmauksia olisi syytä aina järjestää kun näitä valitettavan usein sattuvia “kultturinrikastamistapauksia” tapahtuu.

 5. Erinomainen idea olla mukana Bollnäsissä antamassa tukea ruotsalaisille. Kuten Pasi jo sanoi, samanlainen mielenosoitus olisi paikallaan Suomessakin.

 6. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivistit Ruotsista, Suomesta ja Norjasta ensimmäistä kertaa yhteisessä tapahtumassa. ja milainen menestys se olikaan! Ihmiset alkavat tajuamaan muutoksen välttämättömyyden. Pohjola nousee!

 7. Tämä tapahtuma todistaa, että pitkäjänteisellä työllä kansa saadaan puolellemme, hitaasti mutta varmasti. Eläköön voitto!

 8. Pohjoismaiden Vastarintaliikkeiden tapahtumat eivät ole riehuntafestareita, kuten raiskauksia puolustavilla vasureille. Vastarintaliikkeen tilaisuuksissa pureudutaa asioihin toden teolla, keskustelemalla, esittämällä faktoja ja vahvalla oikeudenmukaisella otteella. Eli se on kaikkea muuta kuin kadunvaltaus, ryyppääminen ja arkisten asioiden estäminen kanssakulkijoilta, mitä Koivulaakson anarkistiterroristit harjoitaa.

  Tällaista välittämistä kaivataan myös Suomeen. Vielä on paljon tehtävää, mutta alkuaskel on jo otettu!.

Comments are closed.