Koti Uutisia Pohjoismaiden valtamediat kauhistelevat PVL:n aktivistin tempausta tennisottelussa

Pohjoismaiden valtamediat kauhistelevat PVL:n aktivistin tempausta tennisottelussa

3

Ruotsalaisessa Båstadin kunnassa on parhaillaan käynnissä Swedish Open -tennisturnaus. Fernando Verdascon ja David Ferrerin välisen ottelun aikana sattuneet tapahtumat ovat saaneet Ruotsin, Norjan ja Suomenkin valtamediat järkyttyneeseen tilaan.

Vastarintaliikkeen Erik Wuttudal käveli tuolloin kesken ottelun tenniskentälle ja teki tervehdyksen käsi nyrkissä huutaen “Hell seger” (“Eläköön voitto”). Roomalainen tervehdys ei ole nyky-Ruotsissa laillinen.

“Mitä nyt tapahtuu? Mitä tämä oikein on? Viekää hänet pois, missä järjestyksenvalvojat ovat? Totaalinen skandaali”, huusi TV10:n kommentaattori Fidde Rosengren tilanteessa. “Kenenkään ei tulisi voida mennä kentän keskelle tuolla tavalla, olen niin järkyttynyt tästä, että tärisen”, Rosengren jatkoi.

Myös Bonnier-median toimittaja Linus Sunnervik kutsui tapahtunutta “skandaaliksi”, jota “todella koski sydämeen katsella”. Sunnervikin artikkeli oli kirjoitettu siihen sävyyn kuin kyse olisi terrori-iskusta. Hän esimerkiksi mainitsi artikkelin lopussa toivovansa, ettei Wuttudalin tempaus vaikuta Swedish Openin tulevien otteluiden tunnelmaan ja ettei sitä nähtäisi muuna kuin yksittäisen ihmisen tekona.

Nordfront paljastaa Wuttudalin olevan Vastarintaliikkeen Skaraborgin-ryhmänjohtaja. Nordfront oli yhteydessä Wuttudaliin tapahtuneesta:

Hei Erik, mitä tänään oikein tapahtui?

– Olimme tehneet tenniksestä kiinnostuneen toverini kanssa matkan turnaukseen. Näimme paikalla olevan tietysti paljon kameroita, ja käytin tilaisuutta hyväksi mennäkseni pelikentälle ja tehdäkseni, sanotaanko nyt poliittisen kannanoton. Tein tervehdyksen käsi nyrkissä koko katsomolle ja huusin “Eläköön voitto!”.

Hän jatkaa:

– Eräs mies lähestyi sitten minua ja sanoi, että minun pitäisi poistua kentältä, mutta sillä hetkellä luulin häntä tukijaksi ja viitoin häntä mukaan. Tämän jälkeen kaksi järjestyksenvalvojaa vei minut pois kentältä ja menimme konttoriin. Konttoriin tuli paikalle tilaisuuden turvallisuusvastaava, joka kyseli minulta kysymyksiä poliittisista mielipiteistäni. Näihin kysymyksiin en kuitenkaan vastannut mitään. Lopulta poliisikin tuli paikalle, otti henkilötietoni ylös, kysyi kuka olen ynnä muita kysymyksiä. Sanoin vain, etten halua antaa kuulusteluissa lausuntoja ennen kuin olen saanut asianajajan. Mitään täysmittaista kuulustelua ei siis tullut.

Et siis ollut suunnitellut tempausta etukäteen, vaan se tapahtui spontaanisti?

– Aivan spontaanisti ja impulsiivisesti. Se ei ollut suunniteltua.

Mitä mieltä olet median tähänastisesta vastaanotosta?

– Poliisi vei puhelimeni, joten en ole ehtinyt vielä katsomaan, mitä mediassa on kirjoitettu.

Oletko nyt epäiltynä jostakin rikoksesta?

– Kyllä, minua epäillään laittomasta tunkeutumisesta, ja minut heitettiin ulos turnauksesta.

 

Lähteet: Nordfront.se, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Dagbladet

3 KOMMENTIT

  1. Kyllä se ns. Roomalainen tervehdys olisi ollut paikallaan… SIEG HEIL!

Comments are closed.