Koti Uutisia Ulkomaat Pohjois-Afrikan maat eivät halua isännöidä maihinnousukeskuksia EU-eliitille

Pohjois-Afrikan maat eivät halua isännöidä maihinnousukeskuksia EU-eliitille

2

EU:n suunnitelma tehdä maahantunkeutujille maihinnousukeskuksia Pohjois-Afrikkaan on RT:n asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti epäonnistumassa. Euroopan kärsivällisyyttä ja kantokykyä rasittaneet maahantunkeutujat ovat toisaalta aiheuttaneet kantaväestöjen painostusta kotimaissa ja EU-tasolla. Maat kuten Ruotsi ja Ranska ovat tunkeutujien rikosaaltojen piinaamia.

Afrikasta on odotettavissa moninkertaisia määriä maahantunkeutujia. 20 miljoonan hengen Syyria on pieni, jos sitä vertaa Saharan eteläpuolella olevaan 500 miljoonan hengen Sahelin alueeseen, joka on myös vaarassa kriisiytyä ja destabilisoitua.

Tällä kertaa EU-eliitin suunnitelmaa kuitenkin uhkaavat Pohjois-Afrikan maat itse. Eurooppalaiset valloittivat Naton ja Yhdysvaltojen tuella Libyan vuonna 2011. Eurooppalaiset tukivat libyalaisten “vapauskapinallisten” ryhmiä, jotka tappoivat Muammar Gaddafin ja syöksivät maan sekasortoon. Maa jakautui islamistien Tripolin hallintoon ja YK:n tukemaan Tobrukin hallintoon. Samaan aikaan maan läpi Eurooppaan kulkevien pakolaisten lukumäärä nousi jyrkästi.

Gaddafin aikana Libya oli ollut talouskasvun keskus, jonne afrikkalaiset halusivat muuttaa muualta. Nyt maa toimii afrikkalaisten läpikulkupaikkana kohti Eurooppaa. Suurin osa EU:n kansalaisista tuskin edes tietää olevansa suorasti tai epäsuorasti osallinen Libyan tilanteeseen.

Libyan YK-rahoitteisen vuonna 2016 perustetun hallinnon johtaja Fayez al-Sarraj Tripolista sanoi, ettei Libya tule koskaan rakentamaan vastaanottokeskuksia maalleen, vaikka EU tukisi niitä rahallisesti. Myös Tunisia ja Marokko ovat olleet vastahakoisia EU:n hanketta kohtaan.

– Libyan hallinnon viranomaiset ymmärsivät, että nykyisessä muodossaan ehdotus korjaisi Euroopan ongelmia Libyan etujen kustannuksella. – – Se, minkä Eurooppa näkee uhkana, ei ole Libyalle ongelma, kertoi venäläinen Lähi-idän analyytikko Grigory Lukyanov RT:lle.

– Tähän alueeseen kuuluvat kaikkein asukastiheimmät kunnat satamoineen, ja niistä kiistellään jatkuvasti sotaisten osapuolten kesken. Kaikki mahdolliset vastaanottokeskukset alueilla joutuisivat välittömästi aseistettujen ryhmien ja vaihtokauppojen väliin, analyytikko sanoi.

Lukyanovin mukaan olisi mahdotonta erottaa oikeita turvapaikanhakijoita niistä, jotka vain käyttäisivät leirejä hyväkseen saadakseen paremman elintason. Sinne kuulumattomia ihmisiä tulisi kuitenkin leireihin, mikä huonontaisi keskusten oloja entisestään.

Lähde: RT

Aiheeseen liittyen:

Maihinnousukeskuksia maahantunkeutujille – pian vaihdettava Sipilä-nukke tyytyväinen

2 KOMMENTIT

  1. Se oli suuri vahinko koko ihmiskunnalle että globalistit saivat NATO-maat armeijoineen murhaamaan Gaddafin. Ranska ja Iso-Britania etunenässä hävittäjillään pommittivat hajalla Gaddafin koko afrikkaa käsittävän vesi-projektin: Great Man Made River. Ja Gaddafin Libya, joka oli viimeinen tulppa Afrikassa euroopan invaasiolle, piti saada murhattua jotta projekti “pakolaisongelma” saataisiin käynnistettyä. Libyalaiset kun kuorma-autoilla rahtasivat takaisin kotimaihinsa pohjoisen lonnineet parempaa elämää etsineet yksilöt. Opetuksena:”Rakenna itse oma maasi paremmaksi”.

    Historia tulee muistamaan Gaddafin murhan myös siitä että seuraava Amnestyn äänestys jossa piti valita Vuoden ihmisoikeusaktivisti, keskeytettiin ja peruutettiin sinä vuonna. Yllättäen Gaddafi oli ylivoimaisessa johdossa kun äänestys keskeytettiin. Eivätkä globalistit halua muistaa sitäkään miten Libyalaisilla oli kotonaan aseet ja panokset. Siksi NATO- tai amerikkalaiset eivät saaneet ranskalaisten ja englantialisten avustuksellakaan vallattua maata nopesti. Vaan se kesti tuskastuttavan pitkään.

    Gaddafilla oli näkemystä, kansa rakasti häntä suurena johtajana ja hänellä oli rahaa. Siksi Afrikka ei saanut taloudellisesti nousta jaloillee. Ja siksi kultadinari tuli saada estettyä keinolla millä hyvänsä. Ja siksi meillä on nyt matu-ongelma. Vain globalistien ja politikkojemme ahneuden takia. Murha ei ole näille ihmisille mitään.

    • Hieno kirjoitus. Sitä voi tosiaan ihmetellä minkälaisia kulttuureita Eurooppaan ollaan tuomassa, kun on arvioitu puolet muslimeista olevan sisäsiittoisia…

Comments are closed.