Koti Uutisia Plan vastustamaan ajatusrikollisia

Plan vastustamaan ajatusrikollisia

0

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan aloittaa poliittisen toiminnan, kun se osallistuu Euroopan neuvoston käynnistämään Euroopan laajuiseen No Hate Speech Movement -kampanjaan vihapuheita ja syrjintää vastaan.

Kampanjassa koulutetaan 18–25-vuotiaita nuoria aktivisteja edistämään ihmisoikeuksia niin verkossa kuin sen ulkopuolella. Kampanja toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Kampanjan koordinaattori Satu Kanninen kertoi ylevästi, kuinka vihapuheen vastustamisessa on kyse sananvapauden ja ihmisoikeuden puolustamisesta ja kuinka hyökkäävä rasistinen ja syrjivä kirjoittelu rajoittaa erityisesti vähemmistöihin kuuluvien mahdollisuuksia olla yhdenvertaisia yhteiskunnan jäseniä. Myös Planin pääsihteeri Ossi Heinänen vaatii toimia poliittisesti epäkorrekteja asenteita vastaan. Koulutettavien aktivistien tulevista toimintatavoista ei kuitenkaan ole mainintaa.

Keskiviikkona 27.3. pidetään Helsingissä seminaari, jonka avaa tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki. Tapahtuma avaa No Hate Speech Movement -kampanjan. Kampanjan myötä Plan-järjestö ei ole enää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö. Myös ulkoasiainministeriön järjestölle myöntämä tuki muuttuu kyseenalaiseksi.

 

Aiheesta muualla:

Kotimaa24.fi