Koti Uutisia Kotimaa Pikavippiyhtiöt raivoissaan mahdollisesta korkokatosta

Pikavippiyhtiöt raivoissaan mahdollisesta korkokatosta

3

Vähävaraisia suomalaisia riistävät pikavippi- ja velanperintäyhtiöt ovat raivoissaan suunnitelmista, joiden tarkoituksena on asettaa 50 prosentin korkokatto kulutusluotoille. Nyt vippien korot voivat nousta jopa satoihin prosentteihin.

Uhriensa puolustajina esiintyvät koronkiskojat väittivät, että satojen prosenttien korkojen kieltäminen tulisi “syrjimään heikompia”. Todellisuudessa pikavipit ovat kymmenessä vuodessa kymmenkertaistaneet suomalaisten velkaongelmat.

Pikavippiyhtiöt saavat lobbaustaistelussa tukea Elinkeinoelämän keskusliitolta, jota pidetään kokoomuksen tärkeimpänä taustavoimana. Myös Finanssialan keskusliitto vaatii, että koronkiskonnan tulee jatkua myös vastaisuudessa.

Vaikka hallituksen suunnitelmat korkokatosta ovat askel oikeaan suuntaan, on kyseessä lähinnä kosmeettinen muutos. Esimerkiksi Velkaneuvonta ry totesi lausunnossaan, ettei korkokattosuunnitelma tulisi nykymuodossaan ratkaisemaan pikavippiongelmaa.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

  1. Korkokaton tulisi olla enintään indeksikorjaus plus 10 prosenttia. Edellinen lause on siis mielipiteeni. Koronkiskonnasta on olemassa laki, mutta se ei määrittele korkokattoa selkeästi.

    Lain korkokatosta tulisi mielestäni koskea kaikkia lainoja. Lain tultua voimaan sen tulisi leikata myös olemassaolevien lainojen korot kohtuullisiksi. Siis jos korko ja lainan oheismaksut sopimuksessa ylittävät sallitun suurimman koron, ylittävää osuutta ei tarvitsisi maksaa ja perimisen yrityskin olisi rangaistava teko.

  2. Muutenkin näiden pikavippi- ja perintäfirmojen annetaan vapaasti siirtää voittonsa ulkomaille ns. siirtohinnoittelujen ja muiden tosiasiallisesti jo nyt laittomien veronkiertotemppujen avulla. Verottaja on lahjottu olemaan täyttämättä virkavelvollisuuttaan aivan samalla tavalla kuin veroparatiisien tilitietojen vuotojen yhteydessä on käynyt ilmi muutama vuosi sitten.

  3. Pikavippiyhtiöt pitäisi olla lailla kiellettyjä, en itse ole koskaan niihin sekaantunut, mutta tunnen ihmisiä jotka ovat, luottotiedot ainakin ovat mennyttä… joka tuutista kuulee uusista pikavippifirmoista.

Comments are closed.