Koti Uutisia Kotimaa Pienituloisten arki entistä kalliimpi

Pienituloisten arki entistä kalliimpi

4

Suomen pienituloisten arki on hankaloitunut entisestään. Syynä on se, että hinnat ovat nousseet muita hintoja nopeammin juuri niiden tuotteiden kohdalla, joita pienituloiset kuluttavat. Asiaa hankaloittaa myös se, että sosiaalietuudet lasketaan keskimääräisten hintojen nousun perusteella. Siinä missä inflaatio on ollut maltillista yleisellä tasolla, ovat hinnat nousseet keskimääräistä nopeammin vuokrien ja elintarvikkeiden kohdalla. Kummatkin ovat sellaisia hinnan nousuja, jotka vaikuttavat maamme pienituloisiin eniten.

Huolestuttava tieto perustuu Tilastokeskuksesta eläköityneen Olli Savelan tutkimukseen, jossa hän on kartoittanut hintamuutoksia vuodesta 2000 lähtien. Savelan mukaan juuri köyhyysrajalla elävien kansalaisten keskuudessa hinnan korotukset ovat olleet rajumpia kuin muilla kansalaisilla.

– Melkein joka vuosi köyhyysrajoilla elävillä hinnat ovat nousseet nopeammin, mutta erityisesti se on näkynyt vuoden 2008 jälkeen, Savela kertoo.

Nähtäväksi jää, onko maamme köyhille tulossa helpotusta tilanteeseen. Yksi asia, joka voisi elvyttää köyhien tilannetta, olisi korkojen nousu, mutta sellaista ei nähdä tapahtuvan lähiaikoina. Useat euromaat nimittäin kärsivät vieläkin vuoden 2008 jälkeisestä olemattomasta talouskasvusta. Koska Suomi on ulkoistanut keskuspankin toiminnan ulkomaalaisille pankkiireille ja globalisteille, ei edes maamme oma hallitus voi tehdä asialle mitään.

Lähteet: Yle, Tieto & Trendi

4 KOMMENTIT

 1. Ja tähän on syynä suomalaiset jotka kerta toisensa jälkeen äänestävät eduskuntapuolueita. Jos ihmiset oikeasti haluaisivat muutosta, kukaan ei äänestäisi eduskuntapuolueita.

  Pikaisena lääkkeenä on “soluasuminen”. Eli useampi ruokaunta muuttaa isoon huoneistoon/taloon. Tällöin kustannuksia voidaan jakaa ja kaikkien elämänlaatu paranee. Otetaan esim. sähkönsiitomaksu. Omassa kunnassani se on 25e/kk. Jos 10 taloutta tulisi toimeen 35e/kk siirtolinjalla niin se tarkoittaisi 258e/a säästöä. Ja tuolla hinnalla syö yhden kuukauden verran.

  Sama kertaantuu yhteisasumisen muissakin muodoissa. Säästöä tulee euro sieltä, toinen täältä. Ja pikapikaa ollaan tuhannen euron säästössä. Joka tarkoittaa 100e/kk “ylimääräistä”. Se voi vaikuttaa oleellisesti elämänlaatuun. JOS se ei mene turhuuteen.

  • Saa nähdä jos makkaralla ja kaljalla itseään ähkyyn laittaneet suomalaiset tekee asialle mitään. Itse laitoin hanskat tiskiin ja suunta ulkomaille. 🙂

 2. Ei toimi, koska loppussa on vain muutama jotka kustanatavat vapaamatkustajatkin.
  Väkivalta lisääntyisi, koska on henkilöitä joille yhteisasumisen pelisäännöt eivät van mene jakeluun edes hakkaamalla.
  Heti kun vasemmistolaiset näyttävät mallia, kuinka se kolhoosielämä sujuu, niin varmasti moni lähtisi toteuttamaankin sitä.
  Itselleni ei moinen sovi, olen liian itsenäinen ja siitä joudun maksamaan sitten sen hinnan vielä hetken aikaa.

  • Tästä on opiskeluajoilta kokemusta ja niinhän se meni. Nykyään ei tulisi mieleenkään kokeilla moista kun olen myös aika lailla individualisti. Ja hullu.

Comments are closed.