Koti Uutisia Kotimaa Pienentynyt syntyvyys näkyy nyt jo valmistuneiden ylioppilaiden määrässä

Pienentynyt syntyvyys näkyy nyt jo valmistuneiden ylioppilaiden määrässä

6

Suomen vähentynyt syntyvyysaste näkyy jo valmistuneiden ylioppilaiden määrässä. Vuonna 2018 valmistuneiden ylioppilaiden määrä on lähihistorian pohjalukema. Suurin pudotus näkyy tilastoissa vuoden 2014 jälkeen, jolloin lukiolaisten määrä putosi merkittävästi.

– Ylioppilaiden määrä on laskenut, koska ikäluokan koko on pienentynyt. Vuonna 2018 lukioikäisiä on ollut viime vuosien pohjalukema, kertoo ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä.

Matala syntyvyys näkyy myös ammatillisissa koulutuksissa, joissa oppilaiden määrän lasku on ollut jopa lukioita suurempi. Vuosien 2014 ja 2018 välillä ammatillisiin koulutuksiin hakeneiden määrä laski jopa 15 000 hakijalla.

Lähde: Uusi Suomi

6 KOMMENTIT

 1. Jospa porukka herää pikkuhiljaa siihen, että ylioppilaslakki on vain lakki, se ei takaa mitään tulevaisuudessa.
  Ammatillisen koulutuksen väheneminen johtuu osittain siitä, että siltä puolelta on leikkuri koko ajan leikannut reilummin kuin muualta.
  Elitistit eivät ole niitä olleet koskaan, jotka kansoittavat maan, vaan sen taakan on saanut kantaa työväki muun rasitteen ohella.
  Luonnollista epävakaana aikana on, että ei kananta tehdä mukuloita, joille ei ole luvassa tulevaisuudessa muuta kuin epävakautta, välttämättä omakaan taloudellinen tilanne ei tue suvunjatkoa.
  Mutta eivätkö nämä moniosaajat menneetkään kouluihin ja nostaneet tieto/ammattitaitoaan, mikä karu yllätys vaikka “ilmaiseksi” tarjotaan.

  • Ei se tietenkään takaa mitään tulevaisuudessa, valtaosa ihmisistä sen tietääkin varmasti. Se on silti hyvä pohja, tai olisi parempi jos koulujärjestelmä perustuisi meritokratiaan enemmän ja koulutus olisi totuudenmukaista kaikissa aiheissa.

 2. Ei se romahdus vielä ole tullut. Rokotteita kohdunkaulan syöpää vastaan alettiin antamaan vasta 2006, joten vanhimmatkin “romahduksen” lapset ovat vasta 11 vuotiaita. Sen jälkeen lasten määrä pienenee olellisesti. Odotetaan vielä seitsemän vuotta niin sitten nähdään romahdus ylioppilaiden määrässä. Tämä on vasta alkusoittoa.

  Vielä on kuitenkin toivoa ja mahdollisuus korjata tilanne. Mutta kenellä on uskallusta? Siionistit Suomessa tietävät että nyt ei saa työpaikkoja, joten ne tekevät jälkeläisensä juuri nyt. Ne myös tietävät että viiden vuoden päästä on työpiakkoja, jolloin niiden jälkeläiset ovat etusijalla tarha- ja kerhopaikoissa.

 3. Joku täällä aikoinaan kommenteeras syntyvyyden nostoon, jotta pitkille ja vaaleille miehille pitää varata etuoikeus tässä rojektissa. Kannatan lämpimästi jos 188cm lasketaan pitkäks.

  • Minä sitä ehdotin ja se sai jopa kannatusta. Olet pari senttiä meikää pidempi joten paikka jonossa varattu.

  • Itse olen 178 cm nainen. Onhan tästä pituudesta paljon hyötyäkin, en vain sitä nuorempana älynnyt. Nykyään olen siitä ylpeä ja voin pelata koripalloa. Pituus on sellainen asia, mihin kukaan ei voi vaikuttaa. Omaan painoonsa taas voi. Eipä huoleta yhtään, jos omasta tyttärestäkin tulee pitkä tai minua pidempi.

Comments are closed.