Koti Uutisia Ukrainan kriisi Petro Porošenkosta Ukrainan presidentti

Petro Porošenkosta Ukrainan presidentti

3

UK_Petro-Poroshenko

Ukrainan sunnuntaisten presidentivaalien voittajaksi selviytyi oligarkki, suklaamiljardööri Petro Porošenko. Vaaliviranomaisten mukaan Porošenko voitti suoraan ensimmäisellä kierroksella, eikä vaalien toiselle kierrokselle ole siten tarvetta. Porošenkon tarkkaa ääniosuutta ei ole kuitenkaan vielä kerrottu.

Presidentinvaaleja vastustanut Venäjä kuitenkin vakuutti maanantaina halustaan jatkaa yhteistyötä Ukrainan kanssa ja kehittää ystävällismielisiä suhteita maiden välillä. Porošenko ilmoitti, että tämä myös haluaa jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa. Porošenkon mukaan kriisin ratkaisuun tarvitaan edelleen Venäjää.

Tuore presidentti ilmoitti, ettei hän aio neuvotella terroristien kanssa. Hän viittasi terroristeilla Itä-Ukrainan Venäjä-mielisiin separatisteihin. Separatistit valtasivat Donetskin lentokentän sunnuntaina, jolloin Ukrainan armeijan helikopterit iskivät myöhemmin lentokentälle.

Porošenko aikoo jatkaa sotilasoperaatiota Itä-Ukrainassa. Hänen mukaansa operaatiota pitää nopeuttaa ja tehostaa. Porošenko sanoi myös aikovansa käyttää kaikki lailliset keinot Krimin niemimaan palauttamiseksi Ukrainalle.

“Terroristien tarkoituksena on tehdä Donbassin alueesta Somalia”, presidentti totesi lausunnossaan.

Lähteet: BBC, Yle, Iltalehti

Aiheeseen liittyen: Venäjä: Ukrainan nykytilanne ei salli presidentinvaaleja

3 KOMMENTIT

Comments are closed.