Koti Uutisia Kotimaa Perussuomalaisilla ei selvää kantaa Carunan veronkierron pysäyttämiseen

Perussuomalaisilla ei selvää kantaa Carunan veronkierron pysäyttämiseen

13

Hallitus ja eduskunta ovat käsitelleet hiljattain sähköyhtiö Carunan kohuttua veronkiertoa. Kuten arvata saattoi, hallitus päätti, että rahaeliitti saa jatkaa veronkiertoa samalla kun tavallisen kansan hyvinvointia leikataan jatkuvasti.

Carunan veronkierto aiheutti tänäkin vuonna Suomen budjettiin 12 miljardin loven. Verorahat kavallettiin kokoomuksen, keskustan ja sinisten korruptoineiden finanssielitistien salkkuihin. Mielenkiintoista kyllä, edes populistipuolue perussuomalaiset ei yksiselitteisesti tahtonut kieltää veronkiertoa.

Carunan veropetokset on laillistettu niin sanotulla tasevapaussäännöllä, jota useat rahaelitistit käyttävät hyväkseen riistäessään suomalaisia. Kaikki Suomen hallituspuolueet ovat ilmaisseet ehdottoman tukensa tasevapaussäännölle.

Hallituksesta potkittu perussuomalaiset sen sijaan yrittää kannanotollaan miellyttää yhtä aikaa sekä kansaa että rahaelitistejä. Sionisti Jussi Halla-ahon puolue julisti olevansa “kriittinen” tasevapaussääntöä kohtaan, mutta puolue ei uskaltanut vaatia säännön kumoamista. Sen sijaan monet muut oppositiopuolueet vaativat säännöstä luopumista kokonaan. Perussuomalaiset ei uskalla hyökätä rahaeliittiä vastaan edes oppositioaseman turvista käsin.

Uutisoimme viimeksi huhtikuussa Carunan käyttäneen monopoliasemaansa hyväkseen nostaessaan suomalaisten sähkölaskuja perusteettomasti. Caruna on ollut säännöllisesti suomalaisissa lööpeissä ylisuurten kustannusten ja veronkierron vuoksi.

Erityisesti Caruna on kuitenkin puhuttanut siksi, että merkittävää osaa Suomen sähkönjakelusta hallitseva yhtiö päätettiin irrottaa valtionyhtiö Fortumista vuonna 2014. Carunan kohtalo oli sama kuin kaikilla yksityistetyillä monopoleilla: yhtiö siirtyi ulkomaalaisille finanssikeinottelijoille, jotka pyrkivät kiskomaan suomalaisilta mahdollisimman paljon rahaa maksamatta silti itse veroja Suomeen.

Magneettimedia selvitti vuonna 2016, että Carunan suurimpiin omistajiin lukeutuva First State Investments kuuluu ulkomaalaisille sionistipankeille: JPMorgan, HSBC, National Nominees Ltd ja Citicorp Nominees Ltd. Amerikkalaisen JPMorganin kansainvälisen toiminnan johtaja on Israelin keskuspankin entinen päällikkö, juutalainen Jacob Aharon Frenkel.

Kolme jälkimmäistä rahoitusyhtiötä ovat puolestaan tukeneet Israelia muun muassa sabotoimalla palestiinalaisten rahaliikennettä silloin, kun Palestiinan ja juutalaisvaltion välillä on käyty taisteluita.

Lähde: Yle

13 KOMMENTIT

 1. Samanlaisia rottia ja roskajoukkoa perusjuntit ovat kuin muutkin valtapuolueiden ihmissaastat.

  • Haukkumisella ei maata rakenneta eikä yksin jääneille jaeta mitaleita. Mitä jää jäljelle?

 2. Perusongelma tässäkin Carunan tapauksessa on demokratia. Erityisesti demokratian soveltaminen talouden hallintaan. Se ei siihen sovellu ollenkaan ja yrityksetkin tuomittu epäonnistumaan.

  Lähtökohta oli, että
  1) kantaverkko vaati mittavia investointeja ylläpitoon ja parannuksiin,
  2) käytännössä kaikki kantaverkon käyttäjät ovat äänestäjiä.

  Kysymys kuului:
  — Kenen pitää maksaa kustannukset?

  “Demokraattisesti omistetussa”, valtiollisessa tai kunnallisessa, yhtiössä on mahdoton päättää mittavista tariffin korotuksista. Alennuksille kyllä löytyy kannatusta. Ainoat tavat “hankkia” lisää rahaa Carunalle olisi ollut laittaa maksujen korotukset jonkun muun maksettavaksi.
  — Rikkaiden tai sitten
  — ulkomaalaisten (ottamalla lisää ulkomaista velkaa),
  — tulevien sukupolvien (ottamalla lisää kotimaista velkaa).

  Tässä tilanteessa valtio valitsi Carunan yksityistämisen. Nyt sähköverkkoon saadaan nopeasti mittavat investoinnit. Ulkomaille maksettavat verovapaat korot ovat sopimuksen mukainen hinta investoinneista sähköverkkoon.

  Hyvin tietäen, että tämän kaltaisissa investoinneissa POLIITTINEN RISKI on suuri, Carunan omistajat ovat käytännössä varmasti sopineet, että Suomen valtio sitoutuu maksamaan erilliskorvauksen Carunan omistajille kaikesta verosta, jonka valtio asettaa “voittojen kotiuttamiselle”.

  Kyse ei siis ole verojen kiertämisestä vaan valtion antamasta verohelpotuksesta yhdelle ja tietylle yhtiölle.

  Millainen olisi kansallissosialistinen malli kantaverkon investointien rahoittamiseksi?

  • Miten pärjättiin vuosikymmeniä valtionyhtiöllä? Eikö tämä ole ristiriidassa libertaarien höpinöiden kanssa? Hitlerin talousihmeeseen sinun olisi todellakin hyvä perehtyä.

   • Liberitaarit ovat hyvin jyrkkiä globalismin kannattajia, velalla mennään ja velalla tulllaan, kunhan joku muu sen maksaa kuin he.

  • Suomalaisten tulisi itse rakentaa ja omistaa verkot ja vastaavat eli sähkö, puhelin, dataliikenne, vesihuolto…; niitä ei pitäisi korporaatioille luovuttaa kiristysvälineeksi ollenkaan. Kansallinen omistus ja voittoa tavoittelematon toiminta! Kaiken maailman välistävetäjät ulos! Muutenkin sähköä käyteään aivan liikaa kaikenlaiseen turhanpäiväiseen, joten kulutusta tulisi vähentää.

  • Minun mielestäni kaikkien luonnollisten monopolioiden ja strategisesti tärkeiden kohteiden pitäisi olla valtion omistuksessa. Mutta tämä on pieni asia verrattuna periaatteelliseen, keskeisimpään:
   Keskuspankin on oltava ehdottomasti valtiollinen (valtiovaraiministeriön alainen) ja täten rahan luontioikeus pitäisi olla vain valtiolla.

   Carunan yksityistäminen on mielestäni vain valtion ryöstäminen, ei muuta.

   Suomi on niin syvässä kriisissä, että mikään yksittäinen tapaus “Caruna” merkitse paljoakaan. Järjestelmän ydin on muutettava kansakuntaa palvelemaan, eikä yksityisiä bankiireja, juutalaisia ja niiden kätyreitä ja muita parasiitteja. Lyhyesti sanottuna: joko Suomi muuttuu kansallissosialistiseksi tai tuhoutuu lopullisesti.

Comments are closed.